Smart Connect systeem van Action, werkt het?

Afgelopen week stond ik in Action en kwam ik een groot schap vol heel veel verschillende smart lampen, een sensor, geluid, smart stopcontact systeem en afstandbediening tegen. Er hoort een app bij en eigenlijk kun je hiermee op een super goedkope manier je huis smart maken. Wat eerst alleen kon met luxe systemen van bijvoorbeeld Philips Hue, kan nu ook met LSC Smart Connect, het merk dat Action verkoopt. Wij kochten het en laten je weten of het werkt en of het bevalt!

Action LSC Smart connect systeem – je huis smart maken met weinig geld

Action die komt met een LSC Smart Connect systeem, een Smart lampensysteem, maar ook inbraaksysteem en systeem voor… wat je ook maar wil maken? Wij kochten eerst alleen een lampen twee sensors voor op de deur. We downloadden de app die erbij hoort en wilden eerst kijken of het wel zou werken.

En dat deed het! Het werkt perfect. Elke keer dat de deur open gaat, krijgen we een berichtje. Ook het licht van de lamp is goed in te stellen. Tijd om meer te kopen!

Een dag later wilden we meer gaan kopen en was het schap al voor een groot deel leeg. Begrijpelijk! Gelukkig hadden we al een mooie grote LED lamp met een gloeilamp look, die vind ik zo leuk. Ik zal je laten zien wat we hebben gekocht en wat het is.

LCS Smart LED retro lampen

Wat je allemaal in het schap vindt: Verschillende lampen die lijken op ouderwetse gloeilampen, dat zijn mijn favorieten uit de collectie. Waarom?Dit heb ik nog niet bij andere smart systemen gezien. Zo heeft mijn vriend Allard lampen van Philips (ik probeerde zelf Hue Go uit), LIFX, IKEA Tradfri systeem en KlikAanKlikUit allemaal geprobeerd, maar die lampen zijn allemaal minder mooi. Deze zijn mooier én een stuk voordeliger. De mooie retro lampen van Action vind je in de gele verpakkingen.

LCS Smart LED lampen

Naast de bijzondere lampen vind je ook de simpelere lampjes die je overal in kan draaien, deze zitten in de groene verpakkingen. Daarvan is er ook een LED strip, dit kan ook super leuk zijn als decoratie in je huis

LCS doe-het-zelf inbraaksysteem & meer aanvullingen

Daarnaast is er nog een blauwe lijn, deze zie je in het schap niet op de foto, deze lagen onderaan. Hiermee kun je een compleet alarmsysteem samenstellen. Door middel van de app is dit erg simpel. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je een berichtje krijgt wanneer je deur opent, zoals wij dat hebben. Dit gaat door middel van een magneetsysteem. Verder zit er een bewegingssensor in het assortiment, een stopcontact die je je kan gebruiken in combinatie met de afstandsbediening die ook in het assortiment zit. Daarnaast is er nog een item dat geluid geeft wanneer er ingebroken wordt. Ook dit kun je instellen in de app.

De app is te downloaden door een QR code op de verpakking. Voor Android en iOS beschikbaar.

Wat wij kochten van de smart lijn van Action:

Smart filament LED

We kochten een wat groter lampje van LSC Smart Connect bij Action. Deze staat heel mooi boven de eettafel.

Ik denk dat je deze wel vaker in de winkel hebt gezien, tegenwoordig zijn deze heel hip. Maar deze retro lampen in smart versie zijn volgens mij dus best uniek. Zeker onder de €10!

Zo ziet de lamp eruit wanneer deze uitstaat.

Andere Smart producten Action LSC Smart connection

 • Smart remote. Met deze afstandsbediening kun je je lampen makkelijk bedienen. En ook:
 • De Smart power plug kun je hiermee bedienen. De Smart Power Plug (en de lampen) zijn ook met de app te bedienen, hiervoor heb je niet perse de remote nodig.
 • Smart Siren. Je kan inschakelen dat wanneer er iets gebeurt met de sensoren bijvoorbeeld, dat deze af gaat.
 • Smart Movement Sensor is een bewegingssensor, je zou kunnen instellen dat wanneer er beweging plaatsvindt bij deze sensor, dat de Smart Siren afgaat. Hiervoor geldt overigens hetzelfde: je hebt de Smart Siren niet nodig om gebruik te kunnen maken van de Movement Sensor, je kan deze ook volledig via je telefoon bedienen en regelen.
 • Smart Door Sensor: eigenlijk lijkt dit heel erg op de bewegingssensor, maar deze bevestig je op je deur. Ook deze is te bedienen met de app, maar ook te combineren me de Smart Siren van LSC.

Dit is hoe de Smart Door Sensor van Action er in Actie uitziet. Het zijn twee losse elementen, zoals je wel kan zitten. Het ene deel (boven) hebben wij via de bovenkant bevestigd en zit dus aan de deurpost vast. Dit is iets anders dan eigenlijk hoort, maar dit werkt beter bij onze deur dus dit hebben we aangepast. Het onderste deel blijft aan de deur zitten. Als je de deur opent gaan de twee stukken uit elkaar en wordt er een melding naar de telefoon gestuurd, wanneer je dit instelt.

LSC Smart Connect App

Als je het mij vraagt is de LSC Smart Connect app gebruiksvriendelijk, maar simpel. Dat vind ik persoonlijk fijn, als er te veel snufjes aan zitten, dan raak je alleen maar verward. De icoontjes zijn simpel gehouden en een commando instellen is ook niet moeilijk.

Hierboven zie je links bij het mijn familie scherm dat de tuindeur, voordeur en “SMART FILAMENT” (de lamp, deze kan ook nog een andere naam krijgen) in de app staan. De rest staat er nog niet in, maar kan er nog bij.

Privacy in een smart home

Op het scherm ernaast zie je wat de sensor van de deur aangeeft, hier kun je een hele geschiedenis zien van wanneer de deur open is geweest. Dit is behoorlijk gedetailleerd. Wees er dus bewust van dat wanneer je dit in je huis plaatst, dat je wel iets van privacy inlevert als je niet alleen woont. En wie weet kun je gehackt worden, maar dat geldt voor alles op je telefoon.

Commando instellen

Als je vervolgens naar ‘Smart’ gaat, dan kun je commando’s instellen. Bij ons is dat wanneer de deur open gaat, dat het licht (bij de eettafel die ik eerder liet zien) aan gaat. Dit zou je met een licht ook met een alarm kunnen doen, wanneer je een paar dagen weg bent bijvoorbeeld. Je zou het zelfs zo kunnen instellen voor ’s nachts, of wanneer je naar je werk bent.

Eigenlijk heb je met de app bijna oneindig veel mogelijkheden, en nog is het relatief simpel. Je maakt het zo moeilijk als je zelf wil! Dat is altijd fijn wanneer je met een smart systeem werkt! Dit Smart systeem is alleen erg goedkoop.

Zijn de Action Smart lampen compatible met Philips Hue, LIVX of IKEA?

Deze vraag kreeg ik al een paar keer. In principe is het antwoord nee. Maar:

Door middel Domoticz verbindt mijn vriend alles aan elkaar door middel van een Raspberry Pi (hier te koop, hier of hier – je hebt minimaal 2GB nodig), maar dit is natuurlijk niet nodig als je lampen van één systeem gebruikt. Mocht je nu iemand in de buurt hebben die handig is met programmeren, dan kun je je duurdere systeem waarschijnlijk gewoon koppelen met deze goedkope van Action.

Mocht je nu toch liever een van deze systemen willen gebruiken, je vindt ze hier:

Misschien heb je wel gemerkt: mijn ding is het niet echt, maar als het er eenmaal is, dan zijn sommige dingen wel erg handig. Dat je een smart home kunt maken voor zo’n lage prijs, is wel erg leuk! Volgens mij waren alle producten tussen de €8 en €10, behalve de ledstrip, deze was rond de €18. Op dit moment vind je een aantal producten nog tussen de nieuwe producten op de Action website.

Ik ben eigenlijk wel enthousiast! Leuk om uit te proberen. Heb jij al smart snufjes in jouw huis? En ga je het systeem van Action gebruiken?

DELEN:

57 reacties

 1. Jenny 9 september 2019 / 08:49

  Dus je kunt ook bijvoorbeeld vanaf je vakantie adres een lamp in je huis aanzetten?

  • Lisanne 9 september 2019 / 11:44

   Je kunt het in elk geval inplannen. Of dát ook op afstand kan weet ik niet 100% zeker, zal het vanmiddag eens vragen. Goede vraag!

  • Lisanne 9 september 2019 / 12:21

   We hebben het geprobeerd, het werkt op afstand!

 2. Rob 10 september 2019 / 10:47

  Hoi Lisanne, mooi dat je zo enthousiast blogt! Ook over dit systeem. Ik mis echter een belangrijk punt in je verhaal, iets wat in eerste instantie ook niet heel erg naar voren komt in de productbeschrijving, maar je met wat research wel had kunnen vinden en erg belangrijk is (althans in mijn ogen).

  De LSC Smart producten zijn gebaseerd op een Clouddienst. Dat wil zeggen dat de producten 24 uur per dag met internet verbonden zijn. De fabrikant van deze producten is het Chinese Tuya. De producten van Tuya communiceren allemaal met de door hen gehoste cloud.

  Simpel gezegd werkt het zo. Je zet op je telefoon je verlichting aan. De telefoon zend een wifi commando naar de cloud (dus via internet). via de cloud komt er een signaal terug naar je lamp en hij gaat aan.

  Dit heeft twee gevolgen:
  1. Als de clouddienst of je internet uitvalt werkt het allemaal niet meer.
  2. Je stuurt privacy gevoelige info over internet naar een Chinees bedrijf (die over het algemeen niet zoveel met privacy op hebben). Nu maakt het misschien niet uit dat iets/ iemand ergens ter wereld weet dat je een lamp aan doet. Maar dat er gezien wordt dat je deur openen of dicht is is misschien minder wenselijk. Daarnaast kun je er met een (on)gerust hart ook wel vanuit gaan dat er op je telefoon meegekeken wordt.

  Bovenstaande is allemaal niet nieuw. In het nieuws zijn ook al veel berichten verschenen over andere slimme oplossingen van bijvoorbeeld google (Google assistant) en Amazon (alexa). Deze producten zijn spraakbestuurde assistenten. Ze bleken stiekem een groot deel van de dag mee te luisteren. Ook sommige producten Apple doen dit.

  Mijn advies; als je met home automation wil bezig houden verdiep je er dan even goed in. De producten van tuya/action producten zijn financieel voordelig, maar je betaald uiteindelijk met persoonlijke data. Aan jou de overweging of je dat een probleem vind.

  • Lisanne 11 september 2019 / 19:37

   Bedankt voor je waardevolle aanvulling, Rob! Zeker goed om bij stil te staan, hier had ik inderdaad nog niet aan gedacht.

  • Henk 14 september 2019 / 23:57

   Hoe koppel ik nu een deursensor aan een lamp , het wil me maar niet lukken

   • Esther 17 september 2019 / 07:57

    Je voegt de deur sensor en de lamp toe. Dan ga je onderin na smart en dan naar automatisch. Je geeft het een naam, bv deur open licht aan, je voegt eerst de sensor toe op open en dan de lamp op aan, opslaan en het werkt.

  • Stefan 15 september 2019 / 22:31

   Kun je met meerdere telefoons 1 lamp bedienen ? Of kun je per lamp slechts 1 aanmelding per telefoon doen?

   • Lisanne 16 september 2019 / 14:44

    Ja, dat kan! Heb ik ook met mijn vriend

 3. San 10 september 2019 / 16:34

  Zijn deze smartlampen ook dimbaar in de app en is de kleur warmwit?

  • Lisanne 11 september 2019 / 19:38

   Je kan de warmte van de lamp instellen en dimmen! Ja dus 🙂

 4. Bart 10 september 2019 / 20:34

  Is dit systeem ook te combineren met google home?

  • Maarten 12 september 2019 / 00:32

   Hoi. Vandaag een aantal producten gekocht bij de action. Inmiddels is mijn hele huis ( alle lampen deuren en ramen) voorzien van slimme besturing. Deze van de action zijn kwalitatief niets minder dan een hue of welk ander duur merk ook. Aansluiten en draaien zeg maar. Middels Google home alles ingepland, inclusief de Action Sirene. Wat een top ding!!! Mijn tip, kopen die spullen!!!!

   • Stefan 12 september 2019 / 16:33

    Maarten weet jij hoe ik de sorene kan combineren met de bewegingsmelder en duermelder via de app? Bvd

    • ron 14 september 2019 / 17:56

     door in de app smart te kiezen en daarna automatisch. Vervolgens kies je de beweginsmelder, stelt de voorwaarden in. Daarna voeg je de sirene toe en vult ook hier de voorwaarden in. Opslaan et voila.

  • Peter 14 september 2019 / 21:56

   Werkt ook goed met google home. LSC smart kon ik niet vinden in Google Home maar wel HUYA. HUYA is het “moeder” bedrijf van de Action lampen en HUYA wordt door Google Assistent/ Home wel herkend.

 5. Rob van Smarthomeweb 11 september 2019 / 14:18

  Leuk stuk Lissane! Heb het zelf onlangs ook getest! Wel een kleine opmerking bij de bewering van de ‘ouderwetse lijkende’ smart lampen. Deze zijn er ook gewoon van Philips Hue en Innr! 🙂 Keep up the #smart work!
  Rob van Smarthomeweb blogde laatst over… Nieuw: slimme luchtreiniger Samsung Cube

 6. Miranda 11 september 2019 / 16:23

  Ik heb op een lichtschakelaar 2 lampen zitten. Maar dat werkt echt niet.

 7. Koen 11 september 2019 / 16:50

  Even een technischer vraagje, misschien voor je vriend.
  Bestaat er een plugin om deze sensors en lampen te bedienen vanuit Domoticz?
  Waar is die te vinden?

 8. Cobie Jonkman 11 september 2019 / 18:03

  Wij hebben ook twee lampen gekocht voornamelijk om vanuit het buitenland de lampen aan en uit te kunnen zetten, hopelijk werkt dit goed, we gaan het zien. Volgens mij kan dit overal vandaan als je maar WiFi hebt, klopt dat ??

   • Cobie Jonkman 12 september 2019 / 17:27

    Dankjewel, heb er nog één bijgekocht 😊

 9. Peter Lugtenburg 12 september 2019 / 16:11

  Ik heb een lamp gekocht E27 kleur bij de Action
  Connection via de app op mijn telefoon en het werkt prima.
  3 lampen gekocht E14 voor een tafellamp waar 3 lampen in kunnen.
  Dit geprobeerd via de app een nieuw apparaat toe te voegen maar dit lukt van geen kant.
  Kan je geen drie lampen tegelijk installeren moet dit lamp voor lamp of moet ik
  een afstandsbediening kopen.
  Ben benieuwd naar een oplossing

  • Allard 12 september 2019 / 23:32

   Hoi Peter,

   Ik zou inderdaad eens proberen om ze lamp voor lamp toe te voegen.
   Via de app kan je kiezen voor een scene, en zo kan je dus met 1 knop de drie lampen tegelijk aan/uit zetten.
   Zo kan je dan ook met een afstandbediening deze 3 lampen tegelijk koppelen onder 1 knop; maar dat is optioneel.

 10. Stefan 12 september 2019 / 16:23

  Weet iemand hoe ik de deursensor en bewegingsmelder kan verbinden met de sirene via de app? Bvd

 11. Tim 13 september 2019 / 08:01

  Ook een aantal lampen gekocht en ingestel middels de app.

  Eén lamp blijft rood knipperen. Na een reset krijg ik hem wel weer aa gemeld, maar blijft hij vragen om firmware update welke niet voltooid. Iemand een idee?

  Tevens vraag ik me af hoe ik zit in Google home krijg. Ik zie lsc niet staan in het lijstje van toe te voegen apparaten

  • Allard 13 september 2019 / 14:35

   Hi Tim,

   Doe je dit met een Android of een iPhone ? Mocht je een Android hebben, zou ik voorstellen om eens iemand met een Apple te vragen om te kijken of het daarmee wel werkt. (alleen om te weten of het dan werkt)

   Voor Google home zag ik Maarten hierboven reageren dat het zou moeten werken, misschien kan je hem een berichtje sturen?

  • Peter 14 september 2019 / 22:01

   Gebruik de HUYA app. Die komt wel voor in HOME/Assistent en is hetzelde als die van LSC smart. Huya is de fabrikant van de actionlampen

 12. Tonia 13 september 2019 / 17:30

  Hoi, ik ben nu 3 avonden en een ochtend bezig geweest om de lamp aan te krijgen echter het is nog steeds niet gelukt. Wat doe ik verkeerd. In de winkel zeiden ze dat ij aan een huisgenoot moest vragen hoe het moet, nou mijn honden en katten weten er helemaal niets van. Verder is er niemand die mij hiermee kan helpen

 13. Hettie 13 september 2019 / 17:42

  Ik krijg de lampen niet verbonden met de afstandsbediening. Iemand meer die er problemen mee heeft? Of iemand die een oplossing heeft?

  • frans 17 september 2019 / 10:19

   ik ook niet doe iets verkeerd maar weet niet wat help????????

 14. Anouk 13 september 2019 / 18:29

  Hoi,
  Het lukt mij maar niet te connecten met de app en de lamp die ik heb gekocht.
  ik krijg steeds de melding: ‘kon het apparaat niet toevoegen, probeer het later opnieuw’…….

  Enige tips?

 15. patricia 13 september 2019 / 21:35

  ook ik heb alles gehaald en aangesloten zelfs met google hime mini… enige wat ik niet voor mekaar krijg is de deur sensor werkt wel maar duurt 10 seconden eer lamp aangaat is niet handig op toilet erg jammer… doe ik misschien iets verkeerd? of is bewegingssensor handiger op toiket… zoja hoe lang blijft licht dan branden
  groetjes
  patrici

  • Esther 17 september 2019 / 07:52

   Je kan de duur zelf instellen hoe lang de lamp blijft branden.

 16. Bote Koen 13 september 2019 / 21:57

  Zijn de Action Smart lampen compatible met Philips Hue, LIVX of IKEA?

  Deze vraag kreeg ik al een paar keer. In principe is het antwoord nee.

  — Dit klopt niet helemaal.

  Je kunt bijvoorbeeld Philips Hue aansluiten op google home, en de LSC lampen ook. Zodoende kun je ze tegelijkertijd bedienen in 1 app. Als je dit wilt tewerkstellen moet je de lampen verbinden met de app TuyaSmart en daarna kun je deze met Google Home koppelen.

 17. Mabel 14 september 2019 / 12:35

  Gewoon even een vraagje. Kan ik meerdere lampen op ëën bewegingsmelder aansluiten? M.a.w. Dat ze allemaal tegelijk aangaan?

 18. Ben 14 september 2019 / 13:06

  Weet je hoe De bewegingsmelder werkt qua reset tijd, lijkt nu wel 2 tot 5 min te duren tot ie weer werkt.

 19. Lekkerwonen@gemail.com 15 september 2019 / 00:35

  Ik had 2 kooldraadlampen en 2 spots alles goed werkend . Daarna kocht ik er nog een paar lampen bij maar wist niet hoe die toe te voegen, nu schijn ik een nieuw profiel te hebben aangemaakt en werken de lampen die toegevoegd moesten worden goed maar de oude krijg ik niet meer aangemeld omdat ze daarvoor moeten knipperen en dat doen ze niet meer, weet iemand hoe ik dit moet oplossen ????

  • Flod 17 september 2019 / 11:26

   Lamp 3 keer los en vast draaien met de spanning er op. Dus aan-uit aan-uit aan-uit en daarna gaat hij knipperen.

 20. p seth 15 september 2019 / 09:54

  hoe lang duurt het dat de lamp aangaat via een deursensor

  verder heb ik alles en ben reuze enthousiast

  groetjes
  patricia

 21. Richard 15 september 2019 / 11:48

  Ik heb onlangs ook de lampen gekocht en dit geïnstalleerd en de lampen onder de overkapping in de tuin geplaatst.
  Nu zijn ze vaak offline dus kan ze niet verbinden.
  Hoe kan ik dit verbeteren

 22. veter 15 september 2019 / 19:29

  Ik zou graag weten hoe je de sirene met de deursensoren koppeld. Als ik de sirene aan zet dan blijft hij geluid geven. Ook merk ik dat de bewegingsmelder niet aan googlehome kan worden gekoppeld,tenminste Ook weet ik niet hoe ik de deurdensoren,die wel in google home app staan werkend/functionerend rijg via googlehome

 23. Dennis F. 15 september 2019 / 22:39

  Voor mensen die problemen hebben met meerdere lampen in 1 armatuur.
  Het is heel simpel als je bioj 0 begint…

  Een lamp kan per stuk aangemeld worden maar op 1 schakelaar meerdere lampen loopt spaak in principe daarmee lol.
  Draai 1 smart lamp vast en laat de rest nog uit of los. (of eigenlijk: zonder spanning.)
  Meld de smart lamp aan.

  Daarna draai je deze aangemelde lamp even uit of los zodat deze geen contact maakt maar laat de schakelaar aanstaan. De lamp onthoud het adres.
  Doe de volgende lamp erin en herhaal de stap om een lamp aan te melden. (of resetten.)
  Is dit gelukt ga naar lamp 3 maar draai de eerste 2 los of even eruit weer. enz. enz. voor alle lampen.

  Moet je een lamp resetten dan doe je dat even handmatig. (zoals met de schakelaar)
  Dus stukje uit en indraaien zodat er spanning op kan komen.

  Hiermee lukt het wel in een armatuurmet meerdere lichtpunten 🙂
  Succes!

  Echt een super systeem en zeer voordelig bij Action.., alles vervangen hier met nu al 10 lampen (geen kleur) en 2 wcd’s.

  Grt, Dennis

  • Stefan 16 september 2019 / 14:49

   Ik zou graag willen weten hoe je 1 lamp op meerdere telefoons kunt bedienen?

   • Lisanne 16 september 2019 / 14:57

    Allebei op hetzelfde account inloggen, dan lukt het! 🙂

    • Ronald 16 september 2019 / 15:22

     Hoi lisanne
     Had een vraag ik las bij jou dat de deur sensor de verlichting ook aan doet alleen nu is bij mij het geval dat het niet werkt
     Hoe zit dat moet ik het koppelen of gaat dat vanzelf?

   • Kim 16 september 2019 / 23:12

    Je kan een mail adres toevoegen dan geef je deze persoon toestemming om dezelfde instellingen over te nemen je hebt dan een eigen account met dezelfde lamp instellingen

 24. Martien 16 september 2019 / 12:14

  Iemand die een oplossing heeft voor mijn 5 lampen die ik kocht voor een hangluster …..ze blijven knipperen…..de app verwijderen en alles opnieuw installeren?

 25. Ronald 16 september 2019 / 13:32

  Ik heb de deur senor alleen het licht gaat niet aan dat vind ik vreemd
  Weet niet hoe ik dat op moet lossen

 26. Freddie 16 september 2019 / 15:10

  Afgelopen week kwam ik erachter dat Action dit systeem nu verkoopt. Inmiddels heb ik 2 led lampen en 4 stopcontacten in huis en alles moeiteloos aangesloten 🙂 1 lamp wilde in het begin niet geïnstalleerd worden, hij knipperde langzaam ipv snel, de app kwam met een optie voor andere methode (AP mode heete dat geloof ik), hierna ging het installeren prima verder. Alles werkt moeiteloos en met de donkere dagen op komst ideaal om buitenhuis alles aan te zetten, er kan van alles ingesteld worden, ook timers. De tuinlampen in de achtertuin zitten er ook op 🙂
  Alleen jammer dat mijn Senseo niet met een mechanisch knopje werkt anders had ik s’ochtends de koffie vanuit bed kunnen klaarzetten 🙂 Misschien mijn oude filterkoffie apparaat maar weer eens uit de kast trekken 🙂

 27. Ronald 16 september 2019 / 15:23

  Hoi lisanne
  Had een vraag ik las bij jou dat de deur sensor de verlichting ook aan doet alleen nu is bij mij het geval dat het niet werkt
  Hoe zit dat moet ik het koppelen of gaat dat vanzelf?

  • Lisanne 16 september 2019 / 17:08

   Dit moet je inderdaad zelf in de app aan elkaar koppelen!

 28. Peter 16 september 2019 / 17:25

  Ik heb alleen de lamp gekocht, werkt de lamp dan of heb je nog een ander apparaat nodig?

 29. Anja 16 september 2019 / 22:53

  Ik heb lampen en de smartplug gekocht maar ik krijg het niet voor elkaar om te connecten, krijg steeds de melding kan het apparaat niet toevoegen probeer het later opnieuw! wie weet de oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.