DIY vaasje met bloemen van crepe-papier!

Het is alweer even geleden dat ik jullie liet zien hoe ik de bloemen van crepe-papier maakte. Destijds heb ik ze op mijn prikbord gedaan, dat stond super leuk! Nu was ik de stijl van mijn prikbord een beetje zat, dus heb ik hem leeg gehaald. En toen lagen die bloemen dus in een doosje te niksen. Zonde! Ik maakte een tripje naar de Action en kocht de benodigdheden voor deze DIY. En hij is leuk geworden, een DIY vaasje met de bloemen van crepe-papier (met steeltjes deze keer!).

bosje-bloemen-crepe-papier-maken

diy-vaasje-benodigdheden

Wat heb je nodig voor het DIY vaasje?

 • Bloemen van crepe papier
 • Een vaasje in cilindervorm, mijne zijn van IKEA
 • Ijzerdraad, ik vond mijne op de tuinafdeling van Action
 • Rub-On transfer stickers van Action. Je kan ook andere stickers gebruiken natuurlijk, maar deze van Action zijn echt heel erg mooi!

De exacte prijzen weet ik niet meer, maar ik denk dat ik voor beide items van Action nog geen euro betaald heb. Het crepe-papier van de bloemen kocht ik ook bij Action (dertig cent). Zeer betaalbaar in elk geval!

rub-on-sticker-van-action

Het velletje. Ik gebruikte de breedste strook, je kan natuurlijk ook de andere strookjes gebruiken. Aan de achterkant van het velletje zijn nog meer stickers te vinden (te zien op de foto met benodigdheden.

Het DIY vaasje: Wat moet je doen?

Hiervoor heb je het vaasje nodig en de stickers. Zorg dat het vaasje goed schoon is en volg de instructies die bij de sticker horen. Je plakt eerst de sticker erop, drukt deze goed aan en strijkt deze goed glad met het bijgeleverde stokje, en haalt vervolgens het beschermlaagje eraf. Zo simpel is het! Wel een beetje priegelwerk om hem goed recht te krijgen, maar het is zeker te doen.

diy-vaasje-versieren

 De Crepe papier bloemen: Hoe doe je dat?

Over het maken van bloemen met crepe-papier heb ik eerder een blogpost gemaakt. Je vindt hem hier! Hierin is uitgelegd hoe je de bloemen precies maakt.

Verder moet het ijzerdraad door de bloemen en deze moet vastgemaakt. Ik heb dit gedaan door aan het einde van een draad een cirkel te maken, het hele draad door de bloemen te prikken, en vervolgens het draad bij het kopje nog een beetje te buigen zodat het goed bleef zitten.

losse-crepe-papier-bloemen

Op deze foto kun je een beetje zien hoe ik dit gedaan heb. Zo ziet het eruit als je de bloemen ‘los’ in een vaasje zet. Ziet er leuk uit, maar ik vind een bosje leuker!

bosje-crepe-papier-bloemen-beide-kleuren

Het bosje met alle kleuren

Vervolgens heb ik de bloemen in een mooi bosje gezet (dat was nog best een opgave) en deze vastgebonden zodat het ook mooi blijft staan. Het einde knip je in een keer af op een lengte zodat het bosje mooi in je vaasje staat.

bloemen-van-crepe-papier-maken-diy-vaasje

 het-bosje-op-tafel

En het eindresultaat! Ik heb uiteindelijk twee vaasjes gemaakt, de ene met de lichte bloemen los in het blauwe vaasje heb je al gezien, en de paarse in het DIY vaasje is mijn favoriet! Die zie je hierboven.

Ik vond dit een onwijs leuke DIY. Ik ben heel erg blij dat ik de stickers vond bij de Action, die maken het geheel net even wat specialer. Wat vind jij van dit DIY vaasje gevuld met crepe-papier bloemen?

DELEN:

30 reacties

 1. Carina 17 juni 2014 / 10:47

  Aha! Dus dat heb je met die bloemen gedaan 🙂 superleuk!

 2. Esther 17 juni 2014 / 10:54

  Wat een leuke DIY! Soms ook een stuk handiger dan echte bloemen, aangezien je die ongeveer iedere week moet kopen, schikken en weer weggooien 🙂 Deze gaan wat langer mee. Ik ben niet ontzettend creatief maar dit zou ik toch wel moeten kunnen hopelijk.
  Esther blogde laatst over… 10 duurste steden voor een citytrip

 3. Ise 17 juni 2014 / 11:47

  Wauw dat ziet er leuk uit! Blijft ook nog eens lekker lang mooi 🙂
  Ise blogde laatst over… Gratitude list

 4. Janine 17 juni 2014 / 12:00

  Leuk zeg, die stickers! Zo kun je een simpel glazen vaasje omtoveren. Leuk idee!
  Wat heeft de Action toch veel haha. Mooie kleuren bij elkaar! Ik hou van roze en mintgroen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.