Glutenvrije high tea vol inspiratie!

Weet je wat mij nu echt gelukkig maakt? Een heleboel eten, dat ik, als glutenvrije eter, állemaal kan eten. En nee, dat komt niet zo veel voor, haha. Tenzij ik lekker zelf aan de slag ga en een high tea organiseer. En ik kan je vertellen: eigenlijk is dat helemaal niet zo veel extra werk! Maar wel een ultiem #FeelGoodWithSchaer momentje. Ik laat je zien wat ik heb gemaakt en waarvan we hebben genoten.

Advertorial

Aan tafel!

Het verrassend lekkere brood van Schär met sellerie. De korstjes eraf, in een vierkant gesneden en daarna door de helft.

En datzelfde brood, natuurlijk in leuke driehoekjes gesneden met prikkertjes waarvan je blij wordt, met pikante kerriesalade. Ook heel erg geslaagd. Het lichte brood is wat luchtiger, het bruine wat steviger. Het is niet nodig om het te roosteren, wat bij glutenvrij brood vaak wel het geval is. Heel fijn!

De wraps, ingesmeerd met kruidenkaas, daarop wat kaas, veldsla en dunne plakjes kipfilet. En dan rollen! Deze wraps zijn mijn favorietjes, haha. Je kunt ze natuurlijk beleggen hoe je wil, met zalm is ook erg lekker. Je zou ze zelfs zoet kunnen beleggen, in plaats van hartig!

En heel makkelijk: bonbons, genoeg glutenvrij te vinden in de supermarkt én natuurlijk de koekjes met chocolade.

Verder vind ik van die kleine cupjes of potjes met jam altijd zo leuk, dus die moesten er ook komen. Zo gezegd, zo gedaan. Deze kon iedereen zelf smeren. Nu ligt er alvast wat brood bij, maar we hadden nog extra! Dit is weer hetzelfde brood.

Toen ik de verpakking van de chocolademuffuins opende was ik positief verrast. Ze zijn allemaal apart verpakt! Zo kun je precies zo veel muffins gebruiken als je nodig hebt voor je high tea en kun je de rest bewaren zonder dat ze snel bederven. Handig!

Ook heel leuk: van de chocolademuffins kun je perfect een cupcake maken. Glazuur en een soort smarties vond ik in de supermarkt en dat was erg lekker én ziet er super leuk uit. Perfect voor een high tea!

En de braziliaanse kaasbroodjes. Het originele recept is met alleen tapiocameel, maar ik vind het lekkerder om er ook een deel ‘gewoon’ Schär broodmix bij te doen, zodat ze meer op broodjes lijken.

De spullen die ik gebruikte waren een etagere (dat maakt een high tea wel compleet, toch?), een heleboel leuke papieren bordjes, mijn favoriete servetjes, een mooie tafelloper (van papier, dus het is niet erg als hij vies wordt!) en prikkers voor in het brood en de wraps.

Even een paar boodschapjes bij de Albert Heijn naast de glutenvrije items en ik kon aan de slag. Het eindresultaat?

Een tafel vol lekkers! Nu mijn uitdaging aan jou: de volgende keer dat je een glutenvrije eter krijgt (of zelf glutenvrij eet natuurlijk), maak jij dan ook ál jouw hapjes glutenvrij? Zoals je ziet is het helemaal niet moeilijk. en als alles glutenvrij is, dan zul je iemand héél blij maken!

Mijn tips bij het klaarmaken, aangezien iemand met coeliakie heel ziek kan worden bij het binnen krijgen van gluten (als de glutenvrije eter geen coeliakie heeft vraag dan even hoe strikt diegene is met kruisbesmetting):

  • Bewaar de verpakkingen. Een glutenvrije eter kent misschien niet alle producten en vindt het wellicht prettig om de verpakkingen na te kunnen lezen. De producten van Schär zijn sowieso glutenvrij, maar denk bijvoorbeeld aan het beleg. Toch zou ik gewoon alle verpakkingen bewaren zodat diegene meteen ziet dat alles gewoon van Schär was en toch niet per ongeluk van spelt bijvoorbeeld (dat is niet glutenvrij).
  • Als je aan de slag gaat, maak dan je hele keuken glutenvrij. Maak de hele keuken goed schoon voordat je begint te werken en gebruik geen houten snijplanken. Haal het brood dat je misschien hebt liggen weg en al het andere etenswaar dat gluten bevat moet ook eventjes weg. Dit doe je natuurlijk voor het schoonmaken.
  • Gebruik voor de zekerheid je oven liever niet, dus laat de kaasbroodjes maar zitten, tenzij je zin hebt om hem helemaal schoon en glutenvrij te maken, haha. Zonder de kaasbroodjes is de high tea ook al meer dan compleet!
  • Misschien vanzelfsprekend, maar in dit geval extra belangrijk: was je handen goed voordat je begint met het klaarmaken!
  • Was eventueel al het bestek, de glazen/theekopjes en borden etc. af, zodat je zeker weet dat daar geen problemen mee ontstaan. Of nog leuker: ga voor leuke papieren bordjes zoals ik deed!

Het volledige assortiment van Schär vind je hier. Uiteraard kun je nog veel verder variëren! Ik ben benieuwd wat jij ervan maakt.

Mij kun je niet veel vrolijker maken. Goed gezelschap en zó veel lekker eten met zo veel keuze. Daar word je toch blij van? Zo zie je maar, het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om een high tea glutenvrij te maken. Als je iets van deze recepten maakt, of een glutenvrije high tea, deel hem dan zeker met de hashtag #FeelGoodWithSchaer! Welke van de hapjes zou jij willen maken (en natuurlijk proberen)? En wordt jouw eerstvolgende high tea (of ander soortgelijk feestje) met een glutenvrije gast ook volledig glutenvrij?

DELEN:

9 reacties

  1. Elisabeth 30 juni 2017 / 14:33

    Super leuke blog! Geeft inspiratie en goede tips

  2. Simone 30 juni 2017 / 15:33

    Wat een leuk en vrolijk artikel! De high-tea ziet er héél erg lekker uit, krijg er gelijk zin in!
    Simone blogde laatst over… Blijmakers #5

  3. Jacqueline 30 juni 2017 / 18:57

    Dat ziet er heerlijk uit zeg! Ik heb nog nooit een glutenvrije high tea hoeven klaarmaken. Heb maar één vriendin die (met haar zoontjes) sommige dingen niet mag. Zo hadden we ooit een pannenkoekenfeestje met een stapel sojamelkpannenkoeken, een stapel glutenvrije sojamelkpannenkoeken, een stapel gewone en een stapel spekpannenkoeken.
    Jacqueline blogde laatst over… DIY bikini: sneller klaar en een stuk goedkoper dan shoppen!

  4. Bettie 1 juli 2017 / 08:18

    Ziet er allemaal wel heel lekker uit zeg! Nu wil ik ook een high-tea organiseren, want dit ziet er altijd zo gezellig uit.
    Bettie blogde laatst over… Doelen voor juli

  5. Kimberly 1 juli 2017 / 10:36

    Wat ziet het er lekker en vrolijk uit en alles gewoon glutenvrij is! 😀

  6. Neverdullmoments 3 juli 2017 / 08:19

    Ik krijg er trek van! In mijn omgeving ken ik geen mensen met coelikie, maar als ik ze tegenkom zal ik ze zeker dit artikel laten lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *