Lisanne

Hoi, leuk dat je meer over mij wil weten! Ik ben Lisanne van der Vaart, 24 jaar oud, woon in het fijnste appartement van Den Helder en ik ben de schrijver achter deze blog!

lisanne-van-der-vaart2

Wat eraan vooraf ging

Lisanneleeft.nl begon in 2010 als een hobby toen ik op achttienjarige leeftijd op zoek was naar een hobby. Iets dat ik in bed kon doen en waarmee ik dingen kon doen en maken waarvan ik enthousiast word. Een nieuwe hobby dus. Bloggen? Ik kon het altijd proberen.

Ik bedacht de naam Lisanne Leeft en begon gewoon, geen idee waar het zou eindigen. En uiteindelijk komen we waar we nu zijn, bij een succesvolle mind- en lifestyleblog!

Als je meer dingen wil weten over Lisanneleeft.nl dan kun je dat op deze pagina lezen.

In het dagelijks leven

Toen ik begon met bloggen ging ik nog naar school. Uiteindelijk haalde ik mijn Havo diploma! Een vervolgstudie zat er niet in vanwege de lichamelijke beperkingen (over mijn gezondheid hieronder meer), maar ik wilde heel graag aan het werk.

Dus, dat deed ik. Ik begon met vrijwilligerswerk bij de FES, eerst de jongerencommissie, daarna schreef ik voor het magazine van deze patiëntenvereniging. Daarna heb ik een tijd gewerkt als financieel administratief medewerker binnen een stichting in de zorg, dat vond ik heel leuk.

Tegelijkertijd kreeg ik allerlei opdrachten binnen als freelance schrijver, schreef ik me in bij de KvK en ging ik daarmee aan de slag. Dat bleek eigenlijk veel beter te gaan dan het werken in loondienst: mijn eigen ding op het tijdstip dat ik dat kon. Daarnaast ging op dat moment mijn gezondheid verder achteruit waardoor ik echt moest stoppen op de financiële administratie. Jammer, aangezien het hebben van collega’s wel heel gezellig is.

Gelukkig heb ik nog iets over dat perfect bij mij past: Lisanne Leeft. Het schrijfwerk ernaast doe ik weinig meer, ik ben vooral bezig met bloggen op Lisanneleeft.nl. En druk met mijn behandelingen…

Mijn gezondheid

Over mijn gezondheid krijg ik nog steeds heel veel vragen, en mensen zijn ook gewoon nieuwsgierig. Dat mag! Ik zal je er even kort over vertellen. Na een zorgeloze jeugd begon op mijn dertiende mijn lichaam te protesteren, zomaar uit het niets. Dit is inmiddels alweer 11 jaar geleden! In eerste instantie was er niets te zien en dus ook niets aan te doen. Beetje bij beetje begon mijn lichaam steeds meer mankementen te vertonen.

Ik had een aantal diagnoses: Epilepsie, ziekte van Hashimoto, fibromyalgie, ME, PDS, chronisch B12 tekort, Psoriasis en een glutenintolerantie met meer gevolgen voor mijn darmen (voedingsstoffen kunnen niet goed opgenomen worden).  Een glutenvrij dieet voor mij dus! Verder is er nog een duidelijke afwijking gevonden in mijn zenuwstelsel en in het gedeelte in mijn hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen.

Een heleboel dingen die niet kloppen dus. Een oorzaak daarvoor leek er niet te zijn, totdat een aantal lezers mij inlichtten over de ziekte van Lyme en wat de bacterie die deze nare ziekte veroorzaakt met je lichaam kan doen. De geneeskunde in Nederland is helaas nog niet zo heel ver op dit gebied, waardoor ze dit niet eerder hebben kunnen vaststellen. Eindelijk is nu duidelijk dat ik geïnfecteerd ben met de Borrelia bacterie (en co-infecties) en dat deze verspreid door mijn hele lijf zit. Ik ben nu bezig met behandelingen hiervoor, die zijn zwaar, maar als er niets gebeurt word ik alleen maar nog zieker en loopt het niet goed af.

Meer weten over de ziekte van Lyme? Bekijk het op deze pagina over Lyme.

Weten hoe een week in mijn leven eruit ziet? Bekijk de week van de Teek waarin ik een week lang mijn leven met Neuroborreliose film.