(10 keer) dankbaarheid voor 't slapen gaan

Een tip uit The Secret, voor het slapen gaan opschrijven waarvoor je dankbaar bent. En gezien het feit dat ik vanaf vandaag een normaler ritme wil, kan ik alleen nog maar denken aan slapen. En waarom zou ik dan niet even mijn lijstje met jullie delen, voordat ik ga slapen?

 1. Absoluut op nummer 1, mijn lieve vriendje. Ik leerde hem kennen de dag nadat ik vrijwel zeker wist dat ik m’n Havo diploma ging halen, dus eigenlijk voelt het een beetje als een cadeautje.
 2. Hoewel ik er liever niet in lig, ben ik toch heel erg blij met mijn fijne bedje. Als ik veel pijn heb is er niets beter dan in m’n eigen bedje liggen. En helaas moet dat tegenwoordig wat vaker.
 3. M’n familie. Ouders die nog bij elkaar zijn, dat is tegenwoordig al bijna iets bijzonders. En daar ben ik heel blij mee. Een broertje die thuis woont (stoere jongen van 16, haha) en m’n oudere broer die in Utrecht woont. En natuurlijk de rest van de familie, opa, oma’s, ooms, tantes, neefjes, nichtjes. M’n neef heeft een ernstig auto ongeluk gehad een half jaar geleden, die heeft maanden lang in coma gelegen en het is een wonder dat hij nog leeft. En het gaat goed met hem! Dan bedenk je toch weer dat het voor iedereen elk moment gedaan kan zijn.
 4. Dat is dan ook het vierde punt, dat mijn dierbaren er vrijwel allemaal nog zijn en ook nog in goede gezondheid.
 5. We zijn anderhalf jaar geleden verhuisd en daar ben ik zo blij mee! Vooraf maakte het met niet zo veel uit, maar dit huis is zo veel fijner en zeker de buurt is er ook erg op vooruit gegaan. Nee, ik wil echt niet terug naar dat oude huis! (Ookal was dat ook een fijn huis hoor.)
 6. Mijn fijne kamertje. Ik heb er alles, een bankje, tv, macbook, fijn bed, eigenlijk alles wat een mens nodig heeft. Ik mis alleen nog een badkamer en een koelkast en ik ben compleet. Haha!
 7. M’n weekenden, door de weeks verveel ik me soms een beetje omdat ik nog geen werk gevonden heb. Maar daardoor is het weekend extra fijn! Even lekker onder de mensen. Altijd samen met vriendje en vrienden!
 8. Nog elke dag ben ik dankbaar voor m’n fijne pijnstillers. Ik geloof dat ik het ongeveer 5 jaar zonder heb gedaan. Dat was verschrikkelijk! Mijn leven is zo veel beter geworden door m’n pijnstillers.
 9. M’n blog en social media. Hierdoor lijkt het niet alsof ik van de aardbodem ben verdwenen.
 10. Boeken. Omdat ik straks een heerlijk slap boekje ga lezen waarna ik heerlijk kan gaan slapen en nergens meer aan hoef te denken.
Waar ben jij dankbaar voor? En gebruik je dit trucje van The Secret weleens? (Ik zelf stiekem bijna nooit, ik zou het vaker moeten doen)

7 reacties

 1. Lieke 26 oktober 2011 / 09:07

  Dit kende ik nog niet, maar het klinkt wel als het proberen waard! Mooi lijstje heb je ook. (:

 2. Simone 26 oktober 2011 / 10:17

  Ik heb zelf ook het boek The Secret (jongeren versie). Deze was ik nog niet tegen gekomen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het boek ligt te verstoffen.

  Wel leuk om zo’n lijstje te lezen! 🙂

 3. Karin 26 oktober 2011 / 14:05

  Hoi Lisanne,
  Wat een goed idee, opschrijven (of gewoon in je hoofd bedenken) waar je dankbaar voor bent. Werkt ook héél goed als je een rotdag hebt gehad.
  BTW Welke pijnstillers gebruik je?

 4. Marc 26 oktober 2011 / 16:24

  Leuk blogje. Ik vind dat je de leuke dingen in je leven altijd moet koesteren. Dankbaarheid is een groot goed!

 5. Renske 26 oktober 2011 / 21:16

  Ik denk dat ik dit maar eens ga doen elke dag voor het slapengaan. Even wat positiviteit erin gooien:) Leuk artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.