10 Manieren om de dag geweldig te beginnen

Een goed begin is het halve werk, dat zeggen ze toch altijd? Wat mij betreft is dat helemaal waar, vooral als het gaat om het begin van een dag. Er zijn een aantal dingen die je dag een positief begin kunnen geven. Ik maak er al gebruik van, hopelijk kunnen jullie er na mijn artikel ook gebruik van maken!

Afbeelding via weheartit.com

 1. Blijf nog even liggen
  Dat was de tip die je wilde lezen, nietwaar? Ik zou dit alleen doen als je je dit kunt permitteren, op zondag ofzo. want wat is er nu beter dan lekker eens in je bed blijven liggen terwijl je er normaal altijd meteen uit moet?
 2. Adem de frisse ochtendlucht in
  Als het nou zo’n lekkere zomerdag, of een lentedag die warm genoeg is, gooi dan meteen het raam open. Frisse lucht is een goed begin en je wordt er meteen opgewekt wakker van!
 3. Neem nog eens diep adem
  Gewoon, omdat je nu nog eventjes rust hebt. Het maakt niet uit als dit moment kort is, maar geniet nog even van de rust, de stilte en het ‘niks’. Zo word je helemaal zen wakker.
 4. Zet je favoriete muziek aan
  Niet de muziek waar je van in slaap valt, maar een lekker vrolijk muziekje! Voor iedereen is verschillend met welk soort muziek je positieve associaties hebt. De typische feel good muziek waar ik persoonlijk blij van word kun je regelmatig vinden op mijn blog.
 5. Kleed je aan en maak je klaar
  Laat dat muziekje aan staan en zoek uit wat je aan doet. Welke make up doe je op en voor welk geurtje kies je vandaag? Ondertussen dansen voor de spiegel is toegestaan!
 6. Plan je dag
  Wat ga je vandaag doen? Welke dingen moet je gedaan hebben en welke leuke dingen ga je doen buiten deze moetjes? Het is fijn om van tevoren op een rij te hebben wat de dag je gaat brengen!
 7. Zorg dat je positief wakker word
  Natuurlijk hebben we allemaal weleens een ochtendhumeur, maar die kansen zijn met deze manier van wakker worden al minimaal. Ben je nog niet helemaal vrolijk? Verzet je gedachten dan zo dat je gelooft dat deze dag nog best weleens heel leuk en positief zou kunnen gaan worden!
 8. Ga sporten
  Natuurlijk heeft niet iedereen de tijd en de zin om de dag te beginnen door te sporten. Maar sporten aan het begin van de dag geeft je wel een enorme energie boost de rest van de dag! Dit is zeker een aanrader!
 9. Lach!
  This day is gonna be a good day! Glimlach de ochtend door! Van lachen word je vrolijk, zelfs als je niet om iets leuks lacht! Je mondspieren (of lachspieren, hoe noem je dat?), geven een seintje aan je hersenen dat je blij bent als je deze spieren gebruikt. Dus ook als je niet blij bent! Gegarandeerd succes dus, haha!
 10. Count your blessings
  Dankbare mensen zijn gelukkig en vaak geldt ook dat gelukkige mensen dankbaar zijn. Bedenk je bij het opstaan waarvoor je allemaal dankbaar bent, dit geeft je een positievere instelling voor de dag.

Zo, ik hoop dat deze tips genoeg zijn voor een perfecte start vandaag! Geniet van deze zondag!

10 reacties

 1. lifesplash 24 juni 2012 / 07:50

  Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met mijn ontbijt en m’n iPod en even het lezen van mijn favoriete blogs. Vaak een van de heerlijkste momenten van de dag!
  Wil trouwens best tip 2 doen nu, maar it’s raining. 🙁

 2. MySuperSweetLife 24 juni 2012 / 08:40

  Leuke tips! Ik word zomers het liefste wakker als mijn raam open staat en ik de vogels buiten hoor fluiten!
  Liefs

 3. Lydia 24 juni 2012 / 09:29

  Ik slaap tegenwoordig met mijn dakraam open, tenzij het hard naar binnen regent, omdat het zo heerlijk wakker worden is in een koele, frisse slaapkamer. Meestal begin ik met één en zes ‘s ochtends. Lekker even blijven liggen en opschrijven wat ik met mijn dag wil doen. Het helpt!

 4. Chantal 24 juni 2012 / 09:52

  Ik word meteen helemaal vrolijk van deze tips en heb nóg meer zin in deze nieuwe dag! Thanks, Lisanne! 🙂

 5. Elise 24 juni 2012 / 10:31

  Fijne tips! Ik doe sowieso altijd mijn raam open als ik uit bed kom, dan word ik gelijk al wat wakkerder. En ik plens wat koud water in mijn gezicht. Daarna doe ik nog snel even wat yoga en dan ben ik weer supervrolijk en blij!

 6. Mirthe 24 juni 2012 / 12:07

  Heerlijk! Vooral die muziektip werkt goed, ik merk dat als ik dat doe m’n saaie grijze ochtend gelijk filmscènewaardig wordt 🙂

 7. Lin 24 juni 2012 / 12:33

  Je dag plannen vind ik ook altijd heel fijn om te doen!

 8. Tanné 24 juni 2012 / 12:56

  Aahh wat leuk. Ik ben meestal de laatste tijd heler dagen moedeloos en ligt negen van de tien keer de hele dag met m’n pc in bed. Aangezien het nu vakantie is heb ik geen reden om op te staan en dat is best wel balen. Ik zal deze tips zeker eens uitproberen!

 9. Laura 25 juni 2012 / 02:21

  Handige tips voor morgenochtend, kan niet slapen dus word vast beroerd wakker, haha.

 10. Mariska 25 juni 2012 / 20:31

  Wat een leuke tips! 🙂 sommigen maak ik al gebruik van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.