5 Tips om de week geweldig te beginnen!

Call me crazy, maar ik houd van de maandag! Het voelt altijd als een nieuwe start, een fris begin. Nu kan ik me voorstellen dat maandag niet het favoriete deel is van de week voor veel andere mensen. Daarom een aantal tips om deze week geweldig te beginnen!

Bron

Geef jezelf een uitdaging voor deze komende week

In kader van dat nieuwe begin, maak net zoals we dit altijd aan het begin van het nieuwe jaar doen, een aantal goede voornemens. Of eentje, ook prima! De hele week iets anders als ontbijt eten, 3 keer sporten deze week, de hele week lang een blog online zetten of elke dag minstens één compliment geven aan een onbekende. Bedenk het maar!

Dit zorgt ervoor dat je deze week met volle moed begint en het gaat zien als een uitdaging. Ik spreek uit ervaring; het werkt!

Misschien een leuk idee om mee te doen met het internet dieet? Leuke uitdaging, lijkt me!

Een blij muziekje

Terwijl je je tanden poetst, je aankleedt, je ontbijtje eet en je make-upje op je hoofd smeert, wat denk je dan? Iets in de trant van ‘potjandorie, ik wil terug naar bed!!!’ is waarschijnlijk een veelvoorkomende gedachte op de maandagmorgen.

Begin de week met een muziekje waar je vrolijk van wordt, en zet hem pas uit wanneer je de deur verlaat! (met een glimlach waarschijnlijk :D). Dansen voor de spiegel is toegestaan!

Begin de dag met 5 minuutjes rust

Het is maandagmorgen, je lag nog zo lekker in bed, dus heb je iets te vaak op de snooze knop gedrukt. En dus moet je ontzettend haasten om nog op tijd te komen op je werk, of school of op een afspraak. Herkenbaar? Zet je wekker voor de verandering anders eens een keertje iets eerder? Plan 5 minuutjes in om gewoon eventjes rustig te zitten en niks te doen.

Maak to do lijstjes

Door alle dingen vanuit je hoofd op papier te schrijven, heb je ze letterlijk én figuurlijk beter op een rijtje. Gewoon maandagmorgen of zondagavond (jij mag kiezen) zet je op een rij wat je deze week allemaal nog moet en wil doen. Gewoon alles opschrijven! Zo begin je de week met een leeg en opgeruimd hoofd, maar vergeet je niet wat je moest onthouden.

Bron

Begin met een positieve instelling

Het word een leuke dag, een goede week. En als het niet helemaal meezit dan ga je er zelf voor zorgen dat het alsnog een goede week wordt!

Als je er nu al geen zin in hebt en vandaag een stomme dag noemt, dan wordt het ook geen goede dag. Het feit dat het maandag is wil nog niet zeggen dat het een stomme dag is! Een positieve instelling scheelt al een hele hoop!

Fijne maandag! 😀 Wat gaan jullie doen om van deze week een extra goede/leuke/nuttige/geweldige week te maken?

DELEN:

47 reacties

 1. Ingeborg 21 januari 2013 / 07:23

  Leuke tips! Een muziekje zet ik altijd al op, dat vind ik fijn en wordt er inderdaad vrolijker van!

 2. Self Help Hipster 21 januari 2013 / 07:48

  lol, Lisan ik heb echt ook zo’n vijf-tips ding gemaakt voor vandaag! :’)

  Maar ik vind die van jou echt superleuk, vooral de uitdaging & de to-do lijstjes!

  • Lisanneleeft 21 januari 2013 / 11:15

   Haha toevallig! 😛

   Die van jou is ook super leuk! (De worksheets tip is tof, daar ben ik al mee bezig geweest :D)

 3. kirsten 21 januari 2013 / 07:55

  Ik vind het altijd zo leuk om jouw posts te lezen over positief zijn (: Ik word daar toch altijd wel weer iets positiever van, ook ga ik anders kijken naar dingen. Heel erg bedankt voor je leuke tips en trucs iedere keer!

 4. Sylvia 21 januari 2013 / 07:55

  Kijk, deze post is een goed begin van de maandag 😉 En ik snap dat wel hoor, ik zie de maandag ook altijd weer als een frisse start van de week 🙂

 5. Ilse 21 januari 2013 / 08:29

  Auw, ik hou niet zo van maandag! Gelukkig heb ik vandaag verlof. 😉
  Die tip om je dag met een vrolijk muziekje te beginnen, vind ik wel een goede!

 6. Miranda 21 januari 2013 / 08:52

  Bedankt voor je leuke tips op deze maandagmorgen, zo wordt vandaag zeker geen “blue monday” ! Vooral het maken van een to do lijstje helpt me om overzicht te krijgen en rust te houden.

 7. Daphne 21 januari 2013 / 08:59

  Dit helpt! 🙂 Irene had net een beetje moeite om uit bed te komen dus ik heb even een muziekje voor dr opgezet in de badkamer haha!

 8. Femke 21 januari 2013 / 09:10

  Heel leuk Lisanne! Heerlijk positief! We gaan ervoor deze week! Jippieee!

 9. Hester 21 januari 2013 / 09:16

  Heerlijk positief weer! Een fijn muziekje helpt altijd 😀 Mijn maandag is niet verschrikkelijk, ik blijf een dagje thuis vandaag maar ben niet echt doodziek meer dus gewoon een beetje uitrusten 🙂

 10. Suzanne 21 januari 2013 / 09:29

  Begin met je verjaardag! Ook een hele fijne 😉 hihi! Leuke en goeie tips ook!

 11. Petra 21 januari 2013 / 09:30

  Goede tips hoor. Ze werken bij mij alleen vaak niet, omdat Peuter dan hele andere plannen heeft dan ik 😉 Mijn doel voor deze week: de was helemaal bijwerken, een nieuwe opdracht binnenhalen voor mijn werk, een advertorial schrijven voor mijn blog en week drie van mijn project life 2013 maken.

 12. LounaBeauty 21 januari 2013 / 09:35

  Belangrijke punten inderdaad. Eigenlijk doe ik bijna alles al. haha. Braaf he! Gelukkig heb ik heel soms maar eens dat vreselijke gevoel dat ik echt niet wil gaan. Maar goed, het moet nu eenmaal en dan maak ik er wat leuks van. Anders duurt die dag wel heeeeeeeeeeel lang. 😉

 13. Lizzy 21 januari 2013 / 09:37

  Deze tips komen als geroepen! 🙂 Erg handig, want ik had ze nodig! Ik ga proberen een doel te maken voor vandaag, en positief de dag in te gaan! Veel beter dan al die chagerijnige gedachtes. Leuk artikel Lisanne!

 14. Laura 21 januari 2013 / 09:45

  Ik begin bijna altijd op maandag met nieuwe projectjes. Dan heb ik in ieder geval iets om naar uit te kijken haha! Verder heb ik een hekel aan maandag..

 15. Lenneke 21 januari 2013 / 09:54

  Ik heb gek genoeg ook vaak geen moeite met de maandag. Vandaag ben ik weliswaar vrij (da’s altijd een feest, ongeacht welke dag het is), maar ik heb geen hekel aan mijn verplichtingen, dus ja. Vroeger mijn wekker zetten om ‘s ochtends te kunnen relaxen is trouwens niet echt een optie. Ik moet al om 10 voor 6 op en dat vind ik echt Heel Erg Vroeg. Haha.

 16. Nikita 21 januari 2013 / 10:13

  deze maandag was echt niet leuk ! ik werd ziek wakker. Ik ben nu nog op werk, maar weet niet hoelang het duurt.

 17. Kelly Caresse 21 januari 2013 / 10:26

  Wat een leuke positieve post en ideaal om de week mee te beginnen! Maandag vind ik vaak zo’n minder fijne dag maar eigenlijk is het juist het begin van een nieuwe week, nieuwe kansen 🙂 heel mooi!

 18. Zina 21 januari 2013 / 10:54

  Heel hard meezingen met ‘Love Today’ van Mika is ook een goede tip, werkt bij mij altijd! 😉

 19. Jesdiny 21 januari 2013 / 11:23

  Ik hou ook van de maandag!!! En begin altijd met muziek. Heerlijk wakker worden!

 20. Roxanne 21 januari 2013 / 12:36

  Lijstjes maken doe ik al elke week. Eentje voor thuis en eentje voor stage! Dat doe ik meestal op zondag al, zodat ik maandag gewoon kan beginnen.

 21. Melanie 21 januari 2013 / 13:14

  Leuke tips! To do lijstjes & een fijn muziekje op werken ook altijd goed voor mij! 😀

 22. Fien 21 januari 2013 / 14:17

  Goede tips! Ik ben meteen positiever!

 23. claudia 21 januari 2013 / 16:34

  Helaas begon mijn dag vandaag minder goed haha (‘: was eerst mn sleutels kwijt, toen ik die had gevonden, was ik mn ov kwijt. moest ik rennen naar de bus, gleed ik uit haha. morgen nieuwe poging!

 24. Anouk 21 januari 2013 / 16:57

  Wat leuk dat je dit juist post op Blue Monday (of was dat een beetje expres?)!

  • Lisanneleeft 21 januari 2013 / 17:20

   Haha, ik vroeg me wel af wanneer het was, maar het was niet expres, haha! Goede timing 😀

 25. ilse 21 januari 2013 / 17:00

  Precies de post die ik nodig heb, voel me gelijk al iets beter. Mijn complimenten voor je leuke en positieve schrijfstijl. 🙂

 26. Rosalie 21 januari 2013 / 18:24

  Dankje lisanne, ik had het echt even nodig.
  En lijstjes maak ik veel vaker de laatste tijd 🙂

 27. wendy 21 januari 2013 / 19:28

  Wat schrijf je leuk!
  Ik volg je nu een paar dagen ook op bloglovin.
  Ik vind Maandag ook vaak een rottige dag.
  Maar positief denken helpt wel 🙂

  Liefs wendy
  http://www.proudbeauty.nl

 28. Cindy 21 januari 2013 / 20:02

  Wat een fijne tips!! Kan ik wel gebruiken, erg goed! Dank je wel voor je inspiratie!

 29. Annouska 21 januari 2013 / 20:49

  Wauw wat een positieve insteek. Ik bedacht mij toen ik hem las dat ik dus nooit het ik-wil-terug-naar-bed gevoel of gedachten heb als ik net ben opgestaan. Meestal heb ik wel dat als ik in bed lig er niet uit wil haha..

 30. Simone 21 januari 2013 / 21:38

  Leuke tips! Niet alleen voor de maandag maar eigenlijk de hele week door! 😉

 31. Danielle 22 januari 2013 / 12:21

  Ik begin altijd met een to do lijstje op zondag avond voor 1 week. Die 1e tip ga ik echt uitvoeren. In plaats van elk ontbijt brood eens yoghurt doen ofzo.

 32. Sharon 22 januari 2013 / 19:31

  Kijk, hier hebben we iets aan! 😉
  De volgende maandag zal vast een stuk vrolijker beginnen. Al heb ik niet zo’n hele grote hekel aan de maandag. Ik kan je tips vast ook gebruiken op donderdag of vrijdag.

 33. Manu 22 januari 2013 / 20:13

  Love your positivity! Kunnen velen een voorbeeld aan nemen 🙂

 34. Renate 22 januari 2013 / 21:16

  Mijn wekker is een heel vrolijk deuntje, dat helpt! En ook gewoon veel glimlachen in de morgen, daar word je vanzelf echt vrolijk van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.