10 vrijetijdsbestedingen

Wat zou je doen als niets moet en alles kan? Voor mij zit er zo’n tijd aan te komen, na mijn examens heb ik zeeen met tijd. Fijn, maar ik moet wel iets te doen hebben.


Via weheartit.com

Daarom ben ik gaan nadenken wat ik allemaal zou willen doen. Natuurlijk zijn dit meer dan genoeg dingen, want ik ben een meisje dat bijna alles leuk vindt. Eerder vertelde ik jullie over lijstjes, en daarom laat ik jullie zien wat ik wil doen in een lijstje.

 • Schilderen. Een beetje creatief ben ik altijd al geweest, maar de tijd om gewoon echt te gaan schilderen heb ik nooit gehad. En ik vind dit echt onwijs leuk, dus dit is echt een van de dingen die ik wil gaan doen en wil gaan leren.
 • Vaker de stad uit. Je moet weten dat ik vrijwel nooit Den Helder uit kom, behalve als het om ziekenhuisbezoekjes gaat. Het is fijn om gewoon de trein naar Amsterdam te kunnen pakken en eventjes te gaan shoppen of naar een museum te gaan.
 • Vaker alleen op pad gaan. Op het moment ga ik niet of nauwelijks in m’n eentje de deur uit. Waarom? M’n concentratie is zo slecht dat ik in het verkeer zo tegen een auto aan zou kunnen rijden. Ik ben zo moe dat het allemaal heel veel moeite kost, vooral als ik alles alleen moet doen (nadenken enzo).
 • Op vakantie gaan! Dit is iets wat ik echt graag wil, normaal gingen we elk jaar, in de zomervakantie. Afgelopen jaar gingen we niet en ik heb het echt gemist. Dus dat wil ik weer gaan doen.
 • Sporten. Jaaa, ik vertelde jullie hier al eerder dat ik echt wil gaan hardlopen. Gewoon omdat het zo fijn is. En omdat een beetje conditie goed voor me is.
 • Meer lezen. Nog iets wat ik jullie al eerder heb verteld. Ik heb nog veel boeken liggen die ik gekocht heb, maar niet gelezen. Die wil ik allemaal lezen, en daarna wil ik boeken gaan lezen waar ik iets aan heb. Nederlandse literatuur of gewoon Engelse boeken. Want aan simpele Nederlandsgeschreven chicklits zijn heel leuk, maar niet nuttig.
 • Blijven bloggen. Ja, natuurlijk! Vrij vanzelfsprekend, want ook dit vertelde ik al eerder. Ik wil mijn blog blijven bijhouden en deze blijven verbeteren. Ik heb het idee dat ik al vooruit ben gegaan sinds het moment dat ik begon, toen had ik geen idee waarover ik wilde bloggen dus blogte ik maar over make-upjes. Nee, dat was niks voor mij. Maar nu wordt mijn blog beter en groter. Want dat wil ik.
 • Werken. Het heeft geen haast, en het hoeft ook niet perse veel, maar ik wil graag werken. Maakt niet uit hoe, maar het lijkt me een fijn gevoel om te weten dat ik zelf geld kan verdienen. Het zou leuk zijn als ik dat door middel van het bloggen en schrijven kan doen, maar een andere manier is ook leuk.
 • Vaker sociaal doen. Ik lijk wel een heel sociaal type, maar eigenlijk zie ik mijn vrienden alleen in het weekend en op school. Door de week is schooltime, weekend is time for fun. En als ik niet meer naar school hoef wil ik daar verandering in brengen. Misschien combineren met buiten de stad gaan en vaker alleen op pad gaan een keer mensen leren kennen die ik via het internet ken.
 • Een boek schrijven. Ik weet dat heel veel meisjes (bloggers) zich dit voornemen, maar het lijkt me echt onwijs leuk. Ik bedoel, als Maria Mosterd een bestseller kan schrijven dan kan ik het ook. En dan zorgen dat mijn boek ook echt literatuur word genoemd. Ik kan het altijd proberen. En als het mislukt dat leer ik ervan.

Zo, het is een hele waslijst geworden, maar ik wil natuurlijk nog veel meer doen. Daarom ben ik op zoek naar meer inspiratie. De vraag aan jullie is: Wat zouden jullie doen als je niets moest en alles kon?

12 reacties

 1. Lydia 8 januari 2011 / 09:05

  Als ik niets moest en alles kon zou ik wat vaker cupcakes bakken in mijn vrije tijd. Ik vind het heel jammer dat ik er nu niet aan toe kom. 🙁
  Werken is inderdaad een heel goed tijdverdrijf wanneer je een lange vakantie hebt. Ik heb part-time werk in een winkel gedaan, maar als dat jou niet lukt, kun je misschien je eigen ‘werk’ creëren. 😉 Het kan bloggen zijn, of iets creatiefs zoals inderdaad het schilderen, als het maar is wat jij leuk vindt en waar je je belangrijk door gaat voelen. Je hebt hartstikke veel lezers, daar kun je iets mee doen! Vind een project waarbij jij het idee hebt dat je nuttig bezig bent. Mijn ervaring is dat je met zo’n project waar je iedere dag aan bezig kunt zijn zonder al te veel vervelen door je vakantie heen komt.

 2. Esmay 8 januari 2011 / 09:54

  Ik wil vaker wat gaan bakken! Vind het zo leuk!
  Cakejes, en cupcakes met mooie frosting!

  Jij hebt ook een lekker lange waslijst, maar veel succes met alles!

  • Lisanneleeft 8 januari 2011 / 11:36

   Dat is ook een leuk idee inderdaad! Maar dan niet allemaal zelf opeten haha 😛

 3. Benthe 8 januari 2011 / 10:26

  Pff dat is veel! Ik verveel me eigenlijk niet zo vaak, af en toe laat op de avond omdat ik dan niks meer kan doen. Voor de rest ben ik druk druk druk!

 4. Kimberley 8 januari 2011 / 11:58

  Hele leuke voornemens Lisanne. Ik moet eigenlijk ook is beginnen aan mijn voornemens voor dit jaar. ;p

 5. Laura 8 januari 2011 / 12:48

  Ik zou ook gaan schrijven en er vaker op uit gaan. En meer wandelen. En mijn kennis op peil houden door veel te lezen, zowel fictie als non-fictie en misschien een cursus of een workshop ernaast.

 6. Olga 8 januari 2011 / 14:23

  Gewoon al beginnen met 2 boeken naast je bed neer te leggen en er voor het slapen gaan even in te lezen. Of las een leesuurtje in 🙂 het werkt ook echt heel ontspannen. En ja, echt idioot dat die Maria een heel boek vol leugens tot een bestseller weet op te werken. Ik heb het boek gelezen en ik dacht echt: is dit het nou? Dit is zo slecht qua taal, het is niet te geloven dat mensen dat voor echt aan hebben gezien!

 7. DalaLuz 8 januari 2011 / 15:46

  Mmmm, kunnen is waar het probleem zit bij mij, tijd heb ik meer dan me lief is. Het aller-, allerliefste zou ik weer willen gaan werken, betaald of als vrijwilliger, al was het maar voor een paar uurtjes. Dat is het doel, maar helaas gaat dat nog niet.

  Verder wil ik graag weer verder gaan met schilderen of boetseren, ik heb gemerkt dat ik dat ook met veel plezier doe, maar ja, materiaal en cursussen zijn dan weer te duur 🙁

  Ik zou meer naar buiten moeten gaan, dat is soms best moeilijk, al heb ik ontdekt dat ik een theater beter aan kan dan winkelen, dus dat is een herontdekte geliefde van me! (en het is niet eens zo heel moeilijk om daar regelmatig vrijkaarten voor te winnen). Ik vind het heerlijk om in het bos te struinen, dus ik wil dat zeker meer doen.

  Lezen is mijn grote liefde, nou ja, tweede, dus die laat ik mij echt door niets en niemand afpakken! Ik wil ook weer meer schrijven, ik merk dat ik daar weer plezier in begin te krijgen.

  Ik zou wat meer tijd met mijn vrienden willen doorbrengen. Dat is soms best lastig, want zij werken natuurlijk allemaal wel, en ‘s avonds ben ik vaak al te moe van de dag. Maar ik moet daar harder aan werken, het gekke is dat ik het nog steeds erg moeilijk vind om onder mensen te zijn als ik niet goed in mijn vel zit, terwijl je dat JUIST met je vrienden zou moeten kunnen doen. Maar die kromme draai zit echt vreselijk diep, het is me nog niet gelukt om die knop uit te zetten.

  Verder zou ik weer willen kunnen koken en bakken etc, dat lukt me slecht vanwege de concentratie. Maar ik ben het denk ik gewoonontleerd, zoals meer dingen. Dus het allerbelangrijkste is om het knopje om te draaien en de dingen weer als een avontuur te kunnen zien inplaats van een voornemen waar ik al -tig keer in gefaald heb. En daar ben ik nu dus wel hard mee aan het werk!

 8. Evelien 8 januari 2011 / 16:32

  Veel van jouw tien punten zou ik ook doen! Vooral schilderen en een boek schrijven zou ik graag willen doen. En natuurlijk op vakantie gaan, zo vaak mogelijk hihi.

 9. Lieke 8 januari 2011 / 20:02

  Zijn leuke dingen om te doen, vooral schilderen & een boek schrijven.
  Een boek hoef je trouwens niet gelijk mee te beginnen, je kunt ook met verhalen beginnen?
  Je kunt ook een curcus gaan volgen 🙂

 10. Lisanne 9 januari 2011 / 19:12

  Wat een leuk lijstje! Dit is wel iets om je op te verheugen ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.