100 Things Summer Challenge; Doe je mee?

Dames en heren, ik ga deze zomer iets super-leuks doen! En het leukste is dat jullie kunnen meedoen! Jullie kunnen je waarschijnlijk allemaal de themaweek over minimaliseren nog wel herinneren, en hoe enthousiast ik was over het minimaliseren. Dat is precies het thema van de challenge; samen met de bloggers Nicole, Marieke en Jelle doe ik de 100 things challenge. Wat het precies inhoudt ga ik aan jullie vertellen!

challenge

100 Things Summer Challenge: dit is het plan:

 • We gaan declutteren
 • Dat wil zeggen; we gaan deze zomer minimaal(!) 100 spullen weg doen
 • Elk ding dat je nieuw koopt is een +1
 • Onze super-minimalist Jelle doet er nog een schepje bovenop: hij gaat terug naar 100 spullen in totaal!
 • We worden ons bewust van alle spullen die er in- en uitgaan, heel veel tellen dus deze zomer
 • De challenge loopt van 1 juli tot en met 1 september
 • Elke week geven we onze lezers een update van hoe het gaat
 • Je kan meedoen! Het enige wat je moet doen is deze zomer als doel hebben dat je minimaal 100 spullen weg doet, hoe je dat precies gaat doen moet je zelf weten. Maar wij nemen jullie mee in onze spullen-reis en we vinden het leuk als jij ons op de hoogte houdt van jouw reis op de 100 Things Summer Challenge Facebook groep. Lid worden dus!

Wat gaan we hiermee bereiken?

 • Meer rust in ons leven en ons huis en hoofd
 • Meer bewustwording omtrent consumeren
 • En wie weet nog wel meer, we gaat het zien! Ik houd jullie op de hoogte.

Ik zou het super leuk vinden als je ook meedoet! We hebben er dus speciaal de 100 Things Summer challenge Facebook groep zo kunnen we elkaar steunen en op de hoogte houden van alles. En als je erover mee blogt vinden we dat natuurlijk ook onwijs leuk. Dus… ga je meedoen, durf je het  aan?

Als je leuke ideeën hebt voor artikels hierover dan hoor ik het natuurlijk ook graag!

52 reacties

 1. Lifesplash 1 juli 2013 / 07:19

  Succes! Misschien en tipje voor die 100 spullen: weggeven aan het Leger des Heils oid, jij blij, hun blij. (als je hier natuurlijk nog niet was opgekomen).

  • Chloe 1 juli 2013 / 08:29

   Kan zomaar van alles naar het Leger des Heils? Of zijn het alleen kleren die ze aannemen?

 2. xx_Patries_xx 1 juli 2013 / 07:29

  gaaf zeg, ik ga zeker proberen mee te doen, loop al een tijdje met een overvol hoofd door o.a. teveel spullen om me heen dus dit is een goede manier om weer het hef in handen te nemen!! bedankt en ik ben net lid geworden van de facebookgroup!

 3. Ilse 1 juli 2013 / 07:31

  Ik heb net opgeruimd en heel wat dingen weggesmeten (o.a. kleding, oude cursussen, oude make-up en verzorgingsproducten), dus ik denk dat ik al wel aan de 100 dingen kom. Mijn doel voor deze zomer is dus al behaald!;-)

 4. Laura 1 juli 2013 / 07:36

  Wij hebben dit net achter de rug. Tijdens de zolderverbouwing heb ik flink huisgehouden en heel veel mensen blij gemaakt met dingen die we weg deden. Opgeruimd staat netjes & blij mensen gemaakt!

 5. F&F 1 juli 2013 / 07:50

  Wauw, klinkt spannend hoor! Haha. Succes!!
  X

 6. Yara 1 juli 2013 / 08:25

  Jaaa ik doe mee!! Ik ga 100 spullen wegdoen, haha. Totaal 100 spullen is écht onmogelijk voor mij :’)

 7. Sanne 1 juli 2013 / 08:26

  Ìk vind dit echt een super idee! Kan me heel goed indenken dat dit goed werkt

 8. Kimberly 1 juli 2013 / 08:30

  Wat een super leuk idee! Ik ben al met kleine stapjes bezig met mijn kamer opruimen en er gaat al heel veel weg, dus ik doe wel mee hihi! Ondanks dat ik al een beetje begonnen ben haha. 100 spullen hebben in totaal? Dat lijkt me nog moeilijker!!

 9. Lenneke 1 juli 2013 / 09:28

  Wow. Ik zit in mijn hoofd al mijn spullen af te gaan en ik krijg er gewoon kippenvel van. Misschien doe ik wel mee!

 10. martina 1 juli 2013 / 09:34

  goed plan zeg, even kijken of dit misscien ook iets voor mij is!

 11. Anneke 1 juli 2013 / 09:55

  Leuk! Ik heb pas nog een hele berg boeken en dvd’s naar de kringloopwinkel gebracht.

 12. Daniëlle 1 juli 2013 / 10:36

  Klinkt echt heel erg tof! 100 dingen zou ik niet weg kunnen gooien, daarvoor hecht ik teveel waarden aan spullen, maar de laatste tijd gooi ik wel alle dingen weg die ik gewoon niet meer gebruik. Succes ermee!

 13. Catelijne 1 juli 2013 / 10:56

  sounds like a plan! Ik doe mee. Hoop dat ik aan die 100 kom want het klinkt wel erg veel.

 14. Suzanne 1 juli 2013 / 11:16

  Ik vind het een goed plan! Ik zal er ook eens aan beginnen

 15. Ellen 1 juli 2013 / 11:40

  Ik heb laatst al een hoop weggedaan, ik ga het niet allemaal bijhouden op video of foto, maar wel in mijn hoofd een beetje! Haha

 16. Ise 1 juli 2013 / 12:01

  Goed idee! Ik doe misschien ook wel mee 🙂

 17. Stephanie 1 juli 2013 / 12:15

  Ik heb net me hele kamer uitgemest en echt heel erg veel weggegooid dus ik denk dat ik de 100 dingen al bereikt heb haha

 18. Angela 1 juli 2013 / 12:24

  Mooi idee, ik heb in het voorjaar alles al uitgemest, en zit in totaal wel aan de meer dan 100 spullen. Veel succes ermee! 🙂

 19. Eva 1 juli 2013 / 12:47

  Ik las er ook al over op de blog van Nicole, ik zou het niet kunnen. En zeer zeker niet hoe Jelle het doet, maar 100 spullen overhouden, dat is echt heeeeel weinig!

 20. Peet 1 juli 2013 / 13:30

  Wat een goed idee. Ik weet nog niet of ik met jullie mee doe, want ik wil juist ruimte maken voor nieuwe spullen en als dat allemaal weer +1 telt, kom ik natuurlijk nooit aan de 100 😉

 21. Charlotte 1 juli 2013 / 13:45

  Wow heftige challenge.
  Lijkt me wel heel gaaf om te proberen 🙂

 22. Lisa 1 juli 2013 / 14:32

  Oké aan de ene kant denk ik dat het nooit gaat lukken, want ik ga naar Londen en ik ben jarig (dus ik krijg vast cadeautjes, haha) maar ik wil het best proberen! Ik ben niet zo gehecht aan spullen en ik vind een kamer met spullen troep eigenlijk best fijn. 🙂

  Ik vraag me alleen één ding af: ik woon nog bij mijn ouders en als ik dan spullen aan ze geef (bijvoorbeeld oude CD’s) en die zetten ze in de kast beneden, geldt dat dan ook als weggooien? Of moet alles echt het huis uit?

 23. Tamarah 1 juli 2013 / 19:10

  Goed initiatief! Ik vind het sowieso heerlijk om spullen weg te geven! Lekker opgeruimd gevoel en je doet er een ander weer een plezier mee! Ik denk dat je het ook heel klein kan houden bijvoorbeeld je kranten/tijdschriften, je make-up, boeken, kleding of schoenen stash uit te zoeken! Heerlijk om te doen. Ik wil het niet zozeer vastbinden aan een periode maar gewoon het hele jaar blijven doen!

 24. vlien 1 juli 2013 / 19:18

  Hmmz, ik weet niet of ik de 100 dingen wel haal omdat ik al erg veel heb weggedaan. Behalve meubels passen al mijn spullen in 10 kleine verhuisdozen. 5 daarvan zijn vol met alleen maar boeken. Maar ik wil wel nog meer wegdoen dus ik doe een beetje mee.

  • Lisanneleeft 1 juli 2013 / 19:41

   Je kan altijd een poging doen! Leuk dat je een beetje meedoet, zo te horen ben je al goed op weg 😀

 25. Manja 1 juli 2013 / 19:19

  Haha, leuke actie, maar ik vraag me af of je er rustig van wordt in je hoofd. De hele tijd bezig zijn met wat wel of niet te kopen en/of wegdoen. Het zal bij mij niet werken. Ben benieuwd naar het resultaat, succes!

 26. Lianne 1 juli 2013 / 20:39

  100 dingen gaat me nooooit lukken! Dat is voor mij mission impossible! Maar ik ben benieuwd, vraag me af of ;t met jouw koopgedrag niet heel vaak op + 1 komt? :p

  • Lisanneleeft 1 juli 2013 / 20:46

   Hihi, misschien! Hoewel het wel meevalt met mijn koopgedrag hoor, dat wat jullie hier zien, dat is ook letterlijk alles wat ik koop 😛 (is natuurlijk heel subjectief ook, of je dat veel vindt of niet)

   Maar we gaat het merken, juist daardoor vind ik het een leuke uitdaging, je wordt ook bewust van alles wat je er elke keer bij koopt!

 27. Claudia 1 juli 2013 / 21:09

  Oh gaaf, ik denk dat ik meedoe! Ik weet niet helemaal wat er deze zomer gebeurd, maar het kan maar zo zijn dat ik moet verhuizen, dus dan komt het wel heel erg van pas ;D

  • Lisanneleeft 1 juli 2013 / 21:24

   Haha, ik misschien ook! Dan wordt het natuurlijk een extra leuke uitdaging 😀

 28. Claudia 1 juli 2013 / 21:13

  ps. ik kan ook gewoon een deel van mijn nagellak wegdoen, dat zijn er al 100. haha. (nee hoor dat doe ik niet, wel een paar sowieso).

 29. Marian 2 juli 2013 / 08:08

  He Lisanne, wat leuk! Ik ga meedoen en ik maar er van de week een blog bericht van om te proberen meer mensen mee te krijgen. Het geeft idd zoveel voordelen. Echter als ik nu om mij heen kijk bij mijn bureau dan kan ik waarschijnlijk de eerste 25 dingen al wegdoen ;-).

  Leuk verzonnen en ik laat het weten wanneer de blog bericht online staat met natuurlijk een verwijzing naar je website.

  Warme groet, Marian

  • Lisanneleeft 2 juli 2013 / 09:53

   Super leuk dat je meedoet, Marian! Ben benieuwd naar je blog bericht 🙂

 30. Anouk 2 juli 2013 / 11:06

  Succes! Ik doe niet mee, maar dat komt omdat ik veel spullen net heb uitgezocht haha. En aan de spullen van mijn vriend kom ik maar niet 😉

 31. Debby 2 juli 2013 / 12:14

  Awesome! Heb me aangemeld, maar ga er niet over bloggen. Desalniettemin uitstekend initiatief.

 32. Lisa 2 juli 2013 / 19:40

  Dag Lisanne,

  Ik doe mee met mijn blog! Zou ik jullie gele bol mogen overnemen hiervoor of liever niet? Het leek me wel leuk omdat het toch zo ongeveer in dezelfde lijn blijft, en dan ontstaat er misschien één grote 100 things summer challenge hype? 🙂 Geen probleem hoor als je liever hebt van niet, dan verzin ik wel iets anders!

  • Lisanneleeft 2 juli 2013 / 21:38

   Ja, natuurlijk mag dat! 🙂 Wel even linken naar de Facebook Pagina dan natuurlijk, maar dan is het helemaal prima 🙂
   Super leuk dat je meedoet!

 33. Anne 3 juli 2013 / 17:52

  Ik vind dit zo´n goed idee!

  Ik wil het ook heel graag proberen. Ik ga vrijdag op vakantie en wil daarna starten. Nu starten heeft geen zin, aangezien ik van alles aanschaf voor de vakantie, haha!

 34. Renate 3 juli 2013 / 22:13

  Hele leuke challenge! Ik had een week geleden mee moeten doen toen ik alles ging opruimen haha toen had ik denk al zeker 20/30 spullen weggegooid! maar het lijkt me wel heel lastig deze challenge, dus succes!

 35. Renate 3 juli 2013 / 22:13

  Hele leuke challenge! Ik had een week geleden mee moeten doen toen ik alles ging opruimen haha toen had ik denk al zeker 20/30 spullen weggegooid! maar het lijkt me wel heel lastig deze challenge, dus succes!

 36. Yasmin 4 juli 2013 / 11:40

  Zou heel graag meedoen. Ik dacht aan een Facebookpagina waar alles te koop wordt aangeboden aan een kleine prijs.

 37. Anouk 8 juli 2013 / 10:08

  Wat een leuk idee!! Goed om zo stil te staan bij het onderwerp minimaliseren inderdaad. Ik heb vorige week bijna al mijn kleding en schoenen weggegooid, ik tel deze mooi bij de 100 op;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.