100TSC: Eindelijk weer iets gedaan, update van week 6!

Zoals jullie allemaal wel weten ben ik afgelopen week verhuisd. De afgelopen week stond dan ook vooral in het teken van ons thuis voelen in ons nieuwe huis en wennen aan al het nieuwe. Nog best een opgave! Maar gelukkig heb ik ook nog wel een beetje tijd gehad voor het mnimaliseren! Verder kwamen er ook veel nieuwe dingen binnen voor mijn blog… goed, ik zal het vertellen!

100tsc4

Deze quote kwam ik tegen tijdens het uitzoeken van mijn tijdschriften (deze komt uit Psychologie Magazine). Inspirerend! En jep, helemaal waar…

100tsc1

Zoals ik al zei stond de afgelopen week in het teken van ons huisje op orde maken. We waren zo goed als compleet, op een aantal dingen na. Je kent het wel: bakjes, schoonmaakspulletje zus, schoonmaakspulletje zo, mapjes, papier voor in de printer, ga zo nog maar even door. Daarvoor moesten we naar de Action, dat is immers het meest prettig voor de portemonnee. Ik heb al eerder verteld dat ik alle spullen voor ons huisje apart houd (daarvan is het plan dat ik ze nog apart ga tellen).

Maar goed, we waren in de Action en ik kocht een stofje om foto’s mee te maken voor mijn blog (leek me best een leuke achtergrond). Verder kocht ik een houder met memoblaadjes voor op mijn bureau. +2

100tsc2

En verder ging ik aan de slag met tijdschriften. Er stonden er super veel en na mijn artikel over het minimaliseren van je tijdschriftenverzameling moest ik er zelf toch ook echt aan gaan geloven.

100tsc3

Al met al deed ik 36 tijdschriften weg, maar eerder deze week deed ik er ook al 4 weg, plus 5 FES magazines, dus dat maakt eigenlijk al 45. Hierbij heb ik overigens de magazines Quest en Wetenschap in beeld waarvan Tim een hele verzameling had niet meegeteld want die zijn natuurlijk niet van mij. Maar Tim deed ook mee deze keer!

Al met al deze week:

 • -3 beauty producten
 • -45 magazines
 • + 2 kantoorbenodigdheden
 • + 20 spullen binnen gekregen voor mijn blog (wat dat precies is dat verklap ik nog niet, maar het was wel pakketjesweek bij mij, haha. Normaal ontvang ik niet zo veel spullen! De postbode zei al: ‘nou, daar ben ik weer’ toen hij voor de tweede keer kwam, dus die man gaat nog wat beleven hihi)

Daarmee komen we uit op -26. Pfoeh, gooit die blog van mij toch even roet in het eten, het had zo veel meer kunnen zijn! Haha. Het fijne van de spullen die ik krijg voor mijn blog is dat ik ze weer makkelijk weg kan doen door er iemand anders blij mee te maken, het is vaak immers vooral om erover te kunnen schrijven. In totaal komen we nu uit op -159. Natuurlijk is dat -100 doel wel gehaald, maar toch denk ik dat er zeker nog meer uit te halen valt! Hopelijk heb ik binnenkort een keertje het lef om de rest van mijn kleding bij mijn ouders op te halen en knopen door te hakken.

De leukste Facebook updates in de 100 Things Summer Challenge Facebook groep

De afgelopen keren liet ik de leukste blogs zien die geschreven waren over de challenge van die week. Deze keer leek het me leuk om het een beetje anders te doen. Deze keer geef ik jullie een kijkje in de Facebook groep die bij de challenge hoort! Het is er nog steeds erg druk en iedereen is nog altijd even gemotiveerd.

100tcfacebook2

Geweldig: mensen die hun minimalistische gedachten met elkaar delen. Heel erg leuk om over te praten met elkaar!

100tcfacebook

 

Astrid is al over de 1000 heen! Wow!

100tcfacebook3

 

En eentje die ik helemaal gemist heb: een post waarin iedereen iets over zichzelf vertelt! Onwijs tof om te zien wie er allemaal meedoen met de challenge! Die ga ik zelf ook nog eventjes goed doorlezen, hihi.

Wanneer je meer wil lezen over de 100 Things Summer Challenge kijk dan hier en je bent nog steeds van harte welkom om je aan te melden bij de Facebook Groep die hoort bij de challenge. Hoe gaat het bij jullie met minimaliseren?

23 reacties

 1. Beautydagboek 12 augustus 2013 / 07:27

  Goh dat gaat goed met je challenge! Ik turf niet echt, maar ben wel veel bezig dingen weg te gooien of te geven. En dat gaat goed!

 2. Kelly Caresse 12 augustus 2013 / 08:02

  Wat beh je goed bezig zeg! Vooral die tijdschriften zorgen voor veel minimalisme 🙂 wat leuk hoe dat enthousiasme in de facebook groep is 🙂

 3. Hester 12 augustus 2013 / 08:47

  Die tijdschriften schieten inderdaad flink op! Ben nu wel benieuwd naar die pakketjes van je blog, haha.

 4. Joyce 12 augustus 2013 / 09:21

  Gaat goed hé! Tijdschriften heb ik bij de vorige verhuizing al gedaan en alles zit netjes in een map 🙂 handig voor later 🙂

 5. Linda 12 augustus 2013 / 09:26

  Goed bezig Lisanne! Ik sta op dit moment op de -80. Ik heb wel weer dingetjes gekocht, haha. Ik moet mijn lijst nog even bijwerken. Die tijdschriften, dat gaat bij mij ook een lastige worden…Succes verder!

 6. MySimplySpecial 12 augustus 2013 / 09:27

  Wat leuk dat iedereen zo meedoet in de fb groep! Ik ben zelf nog bezig met verhuizen. Ook een mooi moment om eens lekker op te ruimen.

 7. Kimberley 12 augustus 2013 / 09:33

  Ik ben benieuwd wat je allemaal binnen hebt gekregen voor je blog 😀

 8. Resy 12 augustus 2013 / 09:38

  Je gaat echt goed met de challenge!

 9. Olga 12 augustus 2013 / 10:16

  Ik ga vandaag ook weer aan de slag en ik heb er zin in! Ik vind het vooral fijn dat ik veel minder spullen koop en ik er veel meer bij stil sta dat ik alleen nog maar dingen koop die ik echt nodig heb of echt heel graag wil hebben. Ik denk wel dat ik er nog een 100 things fall challenge achteraan plak, ik wil dit nog wel iets langer volhouden 🙂

 10. Manja 12 augustus 2013 / 10:43

  Goed bezig. Eigenlijk vind ik dat spulletjes die je krijgt niet echt meetellen. Jij kunt er niks aan doen dat je ze opgestuurd krijgt (of je zou moeten stoppen met de blog), aan de andere kant, het zijn wel weer extra spullen. Zit er toch ook aan te denken om mee te doen. Al denk ik dat het dit jaar ‘bewust zijn van hetgeen wat ik koop’ wordt en volgende zomer dingen echt ga minimaliseren vanwege grote veranderingen volgend jaar.

 11. Josephine 12 augustus 2013 / 10:49

  Haha je blog doet inderdaad veel plus bij, maar je hebt veel weggedaan! Ik heb in twee dagen mijn kamer opgeruimd waarbij ik rond de -300 uitkwam (ik zag de challenge en wilde even meekijken), maar heb heel veel in Hong Kong gekocht. Ik denk gelukkig niet meer dan 200 dingen, dat zou wel heel erg zijn haha, maar ik ben denk ik wel uitgekomen op de -100 yay!

 12. ellen 12 augustus 2013 / 14:26

  Toch goed bezig hoor! Ik turf helemaal niet meer, maar ben wel zoals ik al eerder zei, er een beetje mee bezig. Ik wil het liefst alles verkopen wat ik niet meer gebruik, maar dat is gewoon bijna niet meer te doen, en het is te stressvol, pakketjes die niet aankomen, als ik ziek ben of gewoon heel moe kan ik de pakketjes niet opsturen etc.

 13. Nicole 12 augustus 2013 / 17:30

  Goed bezig Lisanne! En inderdaad, ik had de afgelopen weken ook weer van alles voor mijn blog binnen gekregen, dat is erg leuk maar een beetje jammer voor de challenge haha. Succes nog!

 14. Stephanie 12 augustus 2013 / 18:48

  Wauw, gaat goed zeg, respect!
  ik ga het misschien ook eens proberen..!

 15. Vink 12 augustus 2013 / 19:57

  nou dan ben ik misschien wel de jongste in de groep, haha 🙂 ik ben 14 maar doe niet mee aan de challenge. Ik vond het wel leuk om de belevenissen van iedereen te lezen 🙂

 16. Ilse 13 augustus 2013 / 00:10

  Echt tof om die motiverende dingen van andere mensen te lezen en het blijft een leuke challenge.

 17. Petra 13 augustus 2013 / 16:56

  Lekker bezig! Hmm dit klinkt wel echt heel aantrekkelijk om ook te gaan doen. Ik heb net een blogpost online gezet over onze uitpuilende keukenkastjes. Dat zou dan ook de eerste plek zijn waar er wel wat spulletjes weg mogen. Heb je nog algemene tips? Hoe pak je dit het beste aan?

 18. DeborahSchrijft 29 augustus 2013 / 12:24

  goed bezig!! Ik heb in de laatste week/anderhalve week nog een behoorlijke sprong gemaakt met opruimen! Zo fijn, geeft veel rust in mijn hoofd 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.