100TSC: Minimaliseren op vakantie

Geen update over hoe het bij mij met de challenge gaat, maar een aantal korte tips om door te gaan met minimaliseren op vakantie. Waarom geen update? Ik ben zelf op vakantie! Dit zijn dingen die ik hoop te gaan toepassen. En als ik dat voor mijzelf op een rij heb, dan kan ik ze natuurlijk ook meteen met jou delen, toch?

opvakantie1

bron

 • Zo min mogelijk van alles meenemen. En dan vooral verschillende soorten kleding en/of make-up. Ik neem altijd veel te veel mee!
 • Minder focussen op winkels op vakantie. Op een of andere manier gaat er bij mij altijd een speurneus aan voor winkeltjes. Ik wil alle winkels gezien hebben en ik wil overal kijken. Ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig als het daarom gaat.
 • Nieuwsgieriger zijn als het om andere dingen gaat, in plaats van winkels: natuur, cultuur, mooie plekjes, enzovoort.
 • Ik weet nog niet zeker of ik dit ga doen, maar misschien neem ik geen fototoestel mee. Tegenwoordig zijn mensen op vakantie meer bezig met mooie momenten vastleggen, dan met het genieten van de mooie momenten. Dus minder genieten + een kilo extra in mijn tas = waarom zou ik?
 • Spullen die ik niet meer hoef of niet meer nodig heb daar laten. Van bijna-lege shampoo flesjes tot tijdschriften die uit zijn. Waarom zou je die mee terug nemen? Vaak hebben ze voor leesvoer bij appartementen complexen vaak tafeltjes waar je het kan laten, zodat andere mensen er weer gebruik van kunnen maken.
 • Minder nieuwe spullen mee terug nemen, ofwel: minder kopen.
 • Genieten van de rust. Zonder drang om foto’s te maken, zonder drang om ‘het te beleven’ en zonder drang om te winkelen. Als me dat lukt, dan weet ik zeker dat ik kan uitrusten.
 • En dan maar hopen dat ik me niet ga vervelen, haha.

Doe jij aan minimaliseren op vakantie? Of vind je het fijn om meer dan genoeg mee te nemen? (en nog veel meer mee terug, haha)

24 reacties

 1. Kimberley 22 juli 2013 / 08:03

  Ben benieuwd of je je eraan kan houden, haha! Ik ga eerst op shopvakantie en daarna op relaxvakantie met mijn vriend, ideale combinatie

 2. Karlijn 22 juli 2013 / 08:31

  Dankje voor de handige tips! En heb je je foto toestel wel of niet mee? Ik ben nu ook op vakantie en heb geen fototoestel. Als ik iets moois zie, maak ik een foto met mijn mobiel. Net zo handig toch?!

  • Lisanneleeft 22 juli 2013 / 18:55

   Ik heb mijn spiegelreflex thuis gelaten! Scheelt weer 1,5 kilo in de tas 😀 en ja, een compact of een telefoon werkt ook prima om een mooi moment vast te leggen 🙂

 3. Jenny 22 juli 2013 / 08:55

  Oeh mn camera zou ik we heel erg missen op vakantie, ik kom vaak met honderden foto’s terug.. Maar ik vind het wel een mooi idee, gewoon zelf meer in je opnemen en genieten. Al weet ik niet of ik dit ooit aandurf zo zonder camera gaan.

 4. F&F 22 juli 2013 / 10:06

  Handige tips, maar zonder camera gaan wij nooit op vakantie. Elke zomervakantie zijn er wel weer 500 foto’s haha.
  x

 5. martina 22 juli 2013 / 10:10

  ik neem heeeel graag mijn camera mee op vakantie. Ik kijk ook zo vaak de foto’s van prachtige reizen terug en dan geniet ik weer helemaal van het moment. als ik de foto’s niet zo hebben zou ik me alleen dat gevoel nog kunnen herinneren. Nu zie ik foto’s en denk ik wauw dat was prachtig, oja dat was zo mooi!
  dat maakt me nog steeds heel erg blij, dus ik zie een camera missen persoonlijk niet als minimaliseren 😉 wel zou ik wat minder kleding mee kunnen nemen 😉

 6. Dionne 22 juli 2013 / 10:17

  Wat leuk om te lezen!
  daar kan ik nog wat van leren..

 7. Lydia 22 juli 2013 / 10:21

  Wat betreft die camera: ik zou wel een compact camera meenemen, zeker als je iets anders gaat doen dan winkeltjes kijken en op het strand zitten. Juist van een mooie wandeling met z’n tweeën is het leuk om foto’s te hebben. En ik zat dit weekend met iemand te praten die een fotoboek van de vakantie mee had gebracht. Da’s toch ook veel leuker dan wanneer je leuke foto’s maakt en ze dan op de computer laat staan?
  Maar wat weet ik ervan, ik ben al vijf jaar niet op vakantie geweest. 😛 Ik hoop dat je een fijne vakantie beleeft!

 8. Linda 22 juli 2013 / 10:34

  Leuke tips!
  Ik ben niet zo’n winkel-type, dus dat gaat goed komen bij mij! Maar ik vind het wel leuk om foto’s te maken. Ik ben niet iemand die constant met een camera loopt en alleen maar foto’s maakt – dan krijg je het idee van dat je thuis komt en dan denkt ‘hé ben ik daar ook geweest?’ Ik probeer alleen de meest mooie plekjes vast te leggen. Natuur en cultuur vind ik sowieso erg belangrijk op vakantie (: Dat wordt dit jaar dus de cultuur en natuur van Friesland!

 9. Jelle Derckx 22 juli 2013 / 10:52

  Goed artikel Lisanne, genieten van de rust, in het hier en nu zijn en minder kopen. thumbs up

 10. MySimplySpecial 22 juli 2013 / 11:31

  Goede tips, ik zou zeker minder mee kunnen nemen, maar mijn camera thuis laten vind ik moeilijk. ik vind fotograferen ook gewoon heel leuk om te doen en heb het idee dat ik daardoor ook beter om me heen kijk.

 11. ellen 22 juli 2013 / 12:02

  Ik ga dit jaar naar Disney/Frankrijk op vakantie. Dus het is geen zon zee strand vakantie die ik eigenlijk altijd heb gehad. Ik winkelde normaal altijd op vakanties maar eigenlijk neem ik dan helemaal niks van de cultuur en andere leuke plekken met me mee. Dat vind ik zonde.

 12. Alette 22 juli 2013 / 12:11

  Goede tips! Ik ken het gevoel dat je op vakantie altijd op zoek wilt gaan naar winkeltjes en koopjes. Uiteindelijk is het vaak zonde van je geld en zonde van je vakantie…

 13. Tamarah 22 juli 2013 / 13:37

  Vooral dat laatste is denk ik heel belangrijk. Zonder drang om foto’s te maken, zonder drang om ‘het te beleven’ en zonder drang om te winkelen. Lekker niets moeten en alles doen wat je ontspanning geeft!

 14. Lianne 22 juli 2013 / 17:38

  Ik minimaliseer al want in m’n tentje kan ik niet zoveel spullen kwijt! hihi
  Al neem ik wel meer dan genoeg kleding mee hoor want stel je voor.. we zitten wel in NL he, met dat weer… 😛

 15. Manja 22 juli 2013 / 20:13

  Jaaaa ik doe ook aan minimaliseren op vakantie. Zo was ik pas een weekend in Gent en twee extra setjes kleren mee die ik helemaal niet aan heb gehad. Dus voor mn vakantie ga ik heel goed nadenken, zit het lekker, doe ik het aan of doe ik liever iets anders aan. Wat betreft mn camera’s. Die gaan toch wel mee, het is mn hobby, ik geniet ervan.

 16. Wanda 22 juli 2013 / 21:16

  Tijdens vakanties winkel ik bijna nooit, dat doe ik hier wel weer en dingen die nagenoeg leeg zijn of inderdaad tijdschriften die uitgelezen zijn laat ik altijd achter. Mijn camera zal ik zeker niet thuis laten, daarvoor vind ik fotograferen te leuk en vind ik het te leuk om na afloop al die mooie dingen opnieuw te beleven maar ben het wel met je eens dat je door er steeds op vakantie mee bezig te zijn, soms vergeet om van het moment zelf te genieten.

 17. Lindsey 22 juli 2013 / 21:41

  tijdschriften die ik uitgelezen heb laat ik inderdaad altijd achter. Mijn camera zit in mijn mobiel dus dat scheelt al weer bagage haha. En ik neem nooit nieuwe flessen shampoo ofzo mee zodat ze leeg raken op vakantie en ik ze dan weg kan gooien.

 18. rosalie 22 juli 2013 / 22:04

  Ik ga binnenkort een weekendjes weg en ga proberen ook zo min mogelijk mee te nemen 🙂

 19. Ise 2 augustus 2013 / 23:52

  Ik neem vaak ook bijna lege producten mee en laat ze dan daar als er nog wat in zit, met minder spullen terug geeft vaak toch een opgeruimder en rustiger gevoel in je hoofd!

 20. Ko 4 oktober 2013 / 16:14

  De hele wereld is al gefotografeerd. Waarom weer die camera meezeulen of weer die smartphone in je handen (heb ik gelukkig niet). Niemand heeft mij kunnen vertellen waarom ook ik nog een foto van (bijvoorbeeld) de Taj Mahal zou moeten maken. Alleen omdat wij/ik er op sta(an)??? Geen enkele behoefte aan dat gedoe. Herinneringen zitten in je hoofd, daar is geen foto voor nodig. En ben je terug, dan is vooruitkijken naar de volgende reis alweer veel leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.