100TSC: We gaan lekker! (de tussenstand en een stiekeme shoplog)

Vorige week heb ik geen update gedaan over de challenge, deze keer vertel ik dus over twee weken, week 7 en week 8. En eigenlijk kan ik zeggen dat het best wel lekker gaat! Het kan altijd beter, maar ik mag absoluut niet klagen. Lees verder om te zien wat de tussenstand is en wat ik allemaal heb weg gedaan. (en stiekem heb ik ook gewinkeld, dus dit blogje is tegelijkertijd een mini shoplog, haha)

balonnen

loslatenbron

De ‘schade’, dit heb ik gekocht:

100things2

Ik liep met mijn moeder een rondje in de stad. Ik had cadeaubonnen (daar heb je het al: wanneer je dat krijgt weet je gewoon dat je iets gaat kopen!) en had zin om ze uit te geven. Ik voelde me niet fijn, dus ik had een ‘zwak’ moment. Overigens had ik ook nog iets wel nodig, wat me dan weer een goed excuus gaf om de H&M uberhaupt binnen te gaan. Wat ik kocht:

 • Een simpel wit t-shirt, de shirts die ik heel vaak draag waren allemaal af/op/kapot. Gaten erin, helemaal verkleurd, kan eigenlijk echt niet meer. Ik moet ze eigenlijk weg doen, maar kan er nog geen afstand van doen. Maar goed, +1 dus voor een nieuw exemplaar
 • En het jurkje dat je hierboven ziet. Zat super mooi, was maar 10 euro, Tim reageerde enthousiast toen ik een foto stuurde en ik had gewoon ontzettende zin om hem te kopen. Dus dat deed ik… +1

100things

En ik kocht twee magazines. Ik voelde me niet fijn, had een onwijs te kort aan inspiratie en hoopte dat deze boekjes me vrolijker zouden maken en me wat inspiratie zouden geven. Dus dat deed ik! Soms is het gewoon fijn om jezelf op te vrolijken met spulletjes. En er gaat heus ook wel weer wat weg hiervoor in de plaats, maar dit is voor mij gewoon zo’n ‘maniertje’. Ik heb dan ook geen spijt dat ik het heb gekocht, ik zou het zo weer doen! +2

In totaal zijn er dus 4 dingen bij gekomen.

Wat ik heb weg gedaan

Daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn,

 • Ik heb mijn lades gereorganiseerd. Dat wil zeggen dat er nu veel minder spullen op mijn bureau en op mijn kast liggen en dat het allemaal wat meer uit het zicht is gehaald. Alles zit nu dus zo veel mogelijk in de kast.
  Tijdens heb opruimen van een rommellade die ik daarbij nodig had heb ik 13 dingen weg gedaan. Voornamelijk oortjes, kabeltjes, een heel oude mp3 speler, zulk soort dingen. Yay! -13
 • Toen ik afgelopen week even bij mijn ouders was hebben we daar een deel van mijn kleding op zolder uitgezocht. Alles wat ik mee wilde naar huis nam ik mee, van de rest besloot ik het weg te doen. -54 (en dit was nog lang niet alles… kun je nagaan!)
 • Beautyspulletjes die ik heb gebruikt voor een blog. Als ik ze hierna zelf niet gebruik maak ik er liever iemand anders blij mee! -5

Dat maakt het totaal van dingen die ik heb weggedaan: -72.

Wonen als een minimalist

In de themaweek over minimaliseren van een tijd geleden liet ik al verschillende interieurs zien die ik mooi vond en die minimalistisch waren. Nu waren sommigen wat extreem, maar ik houd gewoon van een minimalistisch interieur. En ik ben blij dat Tim daar ook van houdt! ons huis is dan nog altijd minimalistisch ingericht. Zo min mogelijk tierelantijntjes, alles zo veel mogelijk uit het zicht. Rust!

Ik heb besloten de spullen die we allemaal hebben gekocht voor ons huis niet mee te laten tellen. Dat is zo veel en ik heb helemaal geen zin en energie om daar mee bezig te gaan. Het is oké zoals het nu is.

Als je de blogposts over wonen als een minimalist nog wil lezen:

De tussenstand

Deze week komen we uit op +4 -72, wat neer komt op -68. De vorige weken stonden we op -159, de tussenstand is nu -227. Ik ben erg tevreden over de afgelopen twee weken! Ik ben nog lang niet klaar, maar wel al een heel eind op weg.

Wanneer je meer wil lezen over de 100 Things Summer Challenge kijk dan hier en je bent nog steeds van harte welkom om je aan te melden bij de Facebook Groep die hoort bij de challenge. Hoe gaat het bij jullie met minimaliseren?

22 reacties

 1. Anne 26 augustus 2013 / 08:29

  Ik vind dit een heel leuk en dapper project. Wat heb je al veel spullen weggedaan! Volgens mij werkt dat ook best motiverend om door te blijven gaan, niet? Je jurk ziet er trouwens heel mooi uit. Voor zoiets mag je wel een keer ‘zondigen’ toch?

 2. Dagmar 26 augustus 2013 / 08:46

  Echt een mooie challenge en goed om je bewust te zijn van alle spullen die we om ons heen hebben, die we lang niet allemaal nodig hebben. Heel goed initiatief!

 3. Hester 26 augustus 2013 / 08:58

  Ik word hier vrolijk van haha, alsof ik zelf heb opgeruimd 😀 Dat jurkje is gewoon erg leuk!

 4. Ashleey 26 augustus 2013 / 09:08

  Heel goed! Ik word hier helemaal vrolijk van! 😀

 5. Mira 26 augustus 2013 / 09:26

  Je staat iig in de min en 3 dingetjes er bij kan prima, zeker als je zo veel weg hebt gedaan! Ik doe niet mee met de challenge maar mag van mezelf pas iets nieuws kopen als ik in dezelfde “categorie” iets weg heb gedaan.

 6. Milou 26 augustus 2013 / 10:04

  Zozozo mooi lijstje hoor! Af en toe wat kopen is ook goed voor je hoor..! 🙂 Word je ook vrolijk van! hihi

 7. Esmée 26 augustus 2013 / 11:21

  Knap dat je dit doet! Je houdt het ook goed vol. x

 8. Lisa 26 augustus 2013 / 13:03

  Ach, je mag jezelf af en toe best verwennen! Ik ben eerlijk gezegd de tel een beetje kwijtgeraakt, oeps.

 9. Nikita 26 augustus 2013 / 13:23

  Goed bezig !
  ik heb het ook moeilijk. Ik zit nu op 65 maar het blijft wat steken. Ik heb dan bv. oorbelletjes gekocht 8 paar voor 5 euro, maar dan zit je er meteen terug achteruit… dus ik hoop nog dat ik aan de 100 stuks geraak, want ik verjaar ook nog binnenkort >.<

 10. Saffira 26 augustus 2013 / 14:17

  Goed bezig! 227 is echt heel veel!
  Het jurkje is trouwens echt leuk.
  X Saffira

 11. Ise 26 augustus 2013 / 17:25

  Goed bezig! Ik probeer ook afstand te doen van dingen die ik nooit gebruik (gaat nog niet zo makkelijk haha) en koop nu alleen iets als het oude op of kapot is 🙂

 12. Estrella 27 augustus 2013 / 16:09

  Wat grappig, ik heb pas precies dezelfde twee tijdschriften gekocht en daar ook een foto van gemaakt 🙂 Altijd fijn leesvoer.

 13. Olga 27 augustus 2013 / 19:47

  Goed bezig! Ik ben ook nog lang niet klaar. Mijn teller staat op -156! Ik vind het erg fijn om er elke twee weken een blogpost over te moeten schrijven, het is een goede stok achter de deur om weer wat weg te gooien!

  • Lisanneleeft 27 augustus 2013 / 20:48

   Zo werkt het bij mij ook! Als ik niet ‘verplicht’ was, dan had ik het waarschijnlijk allang al op gegeven, haha 😛

 14. Tamarah 27 augustus 2013 / 20:16

  Super goed bezig! En het gaat met name om de bewustwording en het idee achter de 100 TSC! Ik leef nu zuiniger, koop minder impulsief en waardeer meer wat ik heb! Als ik dan wel wat koop weet ik dat ik dit goed overdacht heb gedaan en er absoluut geen spijt van heb!

  En je kleding wegdoen – 54 halen en dan nog steeds niet alles doorlopen hebben daar sta ik echt van te kijken! Hahaha.. volgens mij heb jij in je nieuwe huisje een walk-in closet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.