100TSC: Op mezelf wonen en de challenge

He, zoals je ziet heb ik ‘The 100 Things Summer Challenge’ in de titel even ingekort! Zaterdag heb ik jullie het leuke nieuws verteld; ik ga samenwonen met mijn vriend! Nu hebben we natuurlijk veel spullen nodig, denk bijvoorbeeld aan standaard dingen als meubels en spullen om schoon te maken. Nu is het zo dat sommige dingen wel meetellen met de challenge, en anderen weer niet. Hoe ik dat precies ga doen vertel ik vandaag!

Hoe ging het deze week met The 100 Things Summer Challenge?

Zoals je wellicht begrijpt heb ik veel meer gekocht dan weggedaan. Ik heb eigenlijk deze week nauwelijks tijd gehad om te minimaliseren! Ik heb me met één onderdeel wel bezig gehouden, maar daarover schrijf ik nog een aparte blog. Dat is overigens ook nog niet af, dus ik heb nog niets echt weg gedaan.

De Challenge en samenwonen, hoe ga ik dat combineren?

Zoals je waarschijnlijk wel weet verhuis ik van mijn ouders naar een appartement waar ik samen met mijn vriend ga wonen. Dat betekent dus dat we veel extra dingen nodig hebben. Denk aan standaard dingen als meubels, schoonmaak apparatuur en natuurlijk komt daar ook nog een klein beetje decoratie bij.

Mijn doel is natuurlijk om, ondanks het op mezelf wonen, toch de challenge te halen. Dat wordt een aardige opgave, dat weet ik! En om het allemaal inzichtelijk te houden ga ik het scheiden. Ik ga tellen hoeveel nieuwe dingen ik voor ons huisje koop, en verder ga ik gewoon door met minimaliseren van de spullen die ik al had. Verder, alle stuff die niet bij het op mezelf wonen gedeelte horen komen weer gewoon bij het getal waarmee ik aan de slag ga.

Ik krijg dus 2 verschillende scores: eentje van de challenge zoals ik hem gepland had en eentje van het samenwonen, wat we allemaal voor ons huisje nodig hebben.

Hoe ik precies ga uitkomen weet ik nog niet, maar het is sowieso leuk om het bij te houden voor de challenge natuurlijk! En als ik zelf een plekje heb lijkt het me ook makkelijker om een stuff list te maken. Wie weet dat ik die dan ook wel ga maken (die maak ik nu nog niet omdat het zo veel is en het nogal onoverzichtelijk is).

14 reacties

 1. MySimplySpecial 26 juli 2013 / 08:00

  Zo leuk dat je gaat samenwonen! En goed idee dat je het opsplits in 2 verschillende scores.

 2. nikita 26 juli 2013 / 09:13

  veel succes, zal wel lukken !
  Ik doe eigenlijk altijd keiveel weg, maar nu ben ik voor the fun mijn spullen aan het tellen voor de TSC. Ik heb gisteren men zakje met make-up gepakt (wat al 3 maanden thuis ligt) die ik weg ga geven aan een vriendin en ik kwam sowieso al op 25 uit >.< Dus voor mij zal het vrij makkelijk zijn denk ik

 3. I scream beauty 26 juli 2013 / 10:32

  Wat leuk zeg! Shoppen voor jullie nieuwe huisje is leuk!! Ik heb onbewust meegedaan aan de challenge: mijn vriend en ik hebben grote schoonmaak gehouden in ons huis: 2 kasten, 3 tafels en een hele kast vol kleding, schoenen, tassen en riemen weggebracht. Dát ruimt op!

 4. Hester 26 juli 2013 / 10:59

  Lijkt me best een gedoe zo, haha. Vooral die stuff list is niets voor mij (ik heb teveel spullen), maar ik wens je veel succes! 🙂

 5. Suzanne 26 juli 2013 / 12:44

  Dat moet goed komen! Ik vind dat verhuizen en inrichten anders is dan als je verhuisd en je hele inboedel mee kunt nemen. Dat is bij jullie niet het geval, want jullie zijn starters, dan heb je veel meer ‘nieuw’ nodig. Maar komt vast goed! X

 6. Tamarah 26 juli 2013 / 15:17

  Klinkt als een behoorlijke uitdaging maar wel erg goed bezig! Binnenkort zal ik ook een artikel schrijven over mijn 100TSC ik ben al aardig op weg en dit artikel motiveert ook weer!

 7. Manja 26 juli 2013 / 16:44

  Dat is zeker een challenge! Veel succes ermee 🙂

 8. Lianne 26 juli 2013 / 17:20

  Jeetje, wat een uitdaging, hihi. Ben benieuwd naar de eindresultaten hoor ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.