11 Tips voor perfect gelakte nagels

Je nagels perfect lakken? Daar ben ik best goed in! Ik krijg op Instagram vaak de vraag hoe ik dat voor elkaar krijg, dus in deze blogpost geef ik je de handigheidjes die ik gebruik voor het perfect lakken van mijn nagels.

nagels perfect lakken

Tips voor het lakken van je nagels

 • Zorg dat je nagels helemaal ‘naakt’ en vetvrij zijn. Ik gebruik hiervoor een wattenschijfje en nagellakremover van Hema.
 • Voor een mooie look wil je natuurlijk dat je nagels allemaal ongeveer even lang zijn, ik knip ze met een klein schaartje dat daar speciaal voor bedoeld is. Maar als jij liever een nagelvijl gebruikt om je nagels een perfecte vorm te geven is dat natuurlijk ook prima!
 • Ga aan de slag op een moment dat je armen en handen ontspannen voelen. Als je net iets heel zwaars hebt getild of veel bezig bent geweest waar je veel inspanning voor hebt geleverd kan het zijn dat je een minder vaste hand hebt. Misschien is dit vooral belangrijk voor mensen die, net als ik, wat minder kracht hebben. Dit is meteen een reden waarom ik mijn nagels niet vijl, daarna kan ik namelijk niet meer netjes lakken! Omdat ik dan geen kracht meer heb.
 • Ik gebruik graag nagellak van Essie (hier te koop) om meerdere redenen. De belangrijkste reden voor het netjes lakken is dat het kwastje heel prettig is, hij is de perfecte breedte voor het laken van nagels. Verder blijft Essie nagellak erg goed zitten en ze hebben oneindig veel mooie kleurtjes in hun assortiment.
nagels lakken met essie
 • Nu beginnen we met het lakken. Zorg ervoor dat je je hand ergens op kunt laten rusten, bijvoorbeeld de rand van een tafel. Zo blijft je hand goed stil liggen en kan jij je goed focussen op zo netjes mogelijk lakken.
 • Als je en fijne houding hebt zet je het kwastje in het midden van je nagel en duw je hem steeds meer richting je nagelriem. Ga niet zo ver dat het tegen je nagelriem aan komt, stop er vlak voor. Met deze stap zorg je voor een perfecte vorm onderaan je nagels. Veeg het kwastje over het midden van je nagel.
 • Nu kun je de zijkanten meelakken, vaak kun je de nagellak die al op je nagel zit uitsmeren naar de zijkanten door van de onderkant in het midden naar de zijkanten te vegen terwijl je de vorm van je nagels volgt. Begin niet te ver richting je nagelriem, zo riskeer je alsnog je nagelriem vol te smeren met nagellak.
 • Fouten maken is niet erg. Als je toch over je huid bent gegaan kun je dit het beste laten drogen en het als het droog is van de huid af krabben. Of het er netjes met een wattenstaafje met remover afhalen, wat jij wil. Wanneer dit gebeurt is je manicure echt niet meteen verpest!
 • Als de lijn bij je nagelriem helemaal netjes is hoef je bij de tweede laag niet helemaal tot daar te lakken, maak gebruik van die perfecte lijn! Als je nagellak goed dekt is dit helemaal geen probleem. Als je lijn nog niet ver genoeg doorloopt kun je bij laag twee juist een stukje verder richting je nagelriem proberen te gaan om alsnog die perfecte lijn te krijgen.
 • Dekt je nagellak helemaal? Dan is het tijd voor de topcoat! Deze lak je eigenlijk hetzelfde, maar doordat hij doorzichtig is hoeft het niet zo precies. Zorg dat je genoeg topcoat gebruikt, anders smeer je je basiskleurtje uit.
 • Laat het heel goed drogen! Niets is zo vervelend als perfect gelakte nagels met een deukje of een veeg eruit, haha.

Als je deze tips volgt, dan moet het goed komen! En vergeet niet: oefening baart kunst. Bij mij ziet het er (vaak) heel netjes uit, maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest, haha.

DELEN:

2 reacties

 1. Marga Hornstra 27 juli 2023 / 15:37

  Hoi, heb jij van nature sterke nagels?
  Want zo ziet het er wel uit.
  Of gebruik je een nagelverharder en zo ja welke?
  Mijn nagels splijten nl erg snel.
  En je kan idd heel netjes lakken 😉

  • Lisanne 27 juli 2023 / 17:26

   Ik heb van nature niet heel sterke nagels, maar ook niet extreem breekbaar. Een beetje ertussenin denk ik! 🙂 Ik gebruik geen nagelverharder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.