11 Vragen beantwoord over DIY-bloggen!

Vandaag beantwoord ik elf onwijs leuke vragen over DIY bloggen! Deze vragen komen van de tag van MinkeMaria.nl. Als je meer wil weten over mij, mijn blog en mijn DIY-verleden dan moet je zeker eventjes verder lezen.

do-it-yourself-tag

Waarom ben je DIY-blogger geworden?

Ik ben er eigenlijk heel erg in gerold! Lezers die mijn blog al heel lang volgen weten dat wel, in het begin postte ik helemaal niet zo veel DIY’s op mijn blog.

Op een gegeven moment kreeg ik gewoon zin om weer lekker creatief aan de slag te gaan. En dat besloot ik natuurlijk te delen op mijn blog!

schilderijen

Wat was de eerste DIY op je blog?

Ik heb even wat terug gezocht, maar in het eerste halfjaar dat ik bezig was met bloggen plaatste ik er geen enkele, haha.

Uiteindelijk is dit de eerste blogpost die ik vond: uit februari 2012. Met schilderijen die ik had gemaakt. Ik begon in augustus 2010 met bloggen, haha!

Was je altijd al creatief?

Ja, eigenlijk wel! Ik was als kind graag bezig met dingen als knutselen en tekenen. Echt mega Crea Bea was ik niet, maar ik vond het wel leuk om allerlei verschillende creatieve dingen te doen.

Welke hobby/techniek vind je het leukst?

Er is niet een specifieke techniek of hobby waar ik helemaal weg van ben. Hoewel, misschien ben ik wel het meest gek van papier. Op dit moment dan.

Maar eigenlijk vind ik DIY’s die helemaal niet zo moeilijk zijn om te maken, maar wel een leuk resultaat geven, het leukste. Gewoon mooie dingen maken, dus!

Aan welke hobby/techniek heb je een hekel?

Ook niet iets specifieks. Maar ik vind het wel stom als je super lang met iets bezig bent, en het resultaat een prulletje is. Dan denk ik: ik koop het wel gewoon in de winkel. Of ik hoef het helemaal niet, dat kan ook natuurlijk.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal vandaan!

Maar ik laat me vooral inspireren door de spullen die ik in de winkel zie liggen. Ik vind het belangrijk dat DIY’s toegankelijk zijn en dat mensen ze ook echt kunnen namaken. Dan is het handig als je je spulletjes gewoon bij de Action of Hema bijvoorbeeld kunt halen. Dat soort winkels houd ik dan ook altijd goed in de gaten! Als ze weer iets nieuws hebben dan kijk ik of ik daar iets leuks mee kan maken.

Verder haal ik ook wel inspiratie van Pinterest. Maar ik zorg dus wel dat de spullen die ik gebruik wel goed verkrijgbaar zijn! En een beetje betaalbaar, dat vind ik ook niet onbelangrijk.

Draag of gebruik je je eigen DIY’s?

Ja! Vooral spulletjes voor in huis gebruik ik.

Crepe papier bloemen, kopjes als bloempotjes, zelfgemaakte potjes met klei: allemaal dingen die nog in mijn huiskamer staan. En een van deze theelichthouders heb ik omgetoverd tot pennenbakje! (ik plakte er nog wel oogjes op)

Sommige dingen gooi of geef ik op den duur wel weg. Ik blijf natuurlijk nieuwe dingen maken, je kan niet je hele huis vol zetten met decoratie!

Wat was de goedkoopste DIY op je blog?

Eigenlijk zijn bijna alle DIY’s die je op mijn blog vindt wel betaalbaar.

Alleen cadeaupapier en plakband nodig bijvoorbeeld!

Je verbruikt bij deze DIY eigenlijk alleen het papier. Het mesje en de glazen moet je natuurlijk wel al in huis hebben. Maar de glazen kunnen gewoon weer opnieuw gebruikt worden.

Voor €2 heb je al een onwijs leuke zelfgemaakte agenda!

En wat was de duurste?

Echt super dure DIY’s heb ik eigenlijk niet online staan. Wel bijvoorbeeld een video waarin ik porseleinstiften test die €30 euro kostten (maar ik kocht ze in de sale voor €15). Maar dat is ook weer niet zo duur, toch?

Ik heb weleens een kastje geschilderd of een kistje. Maar dat is niet écht een DIY.

Doordat mijn inspiratie meestal bij winkels als Action en Hema vandaan komt blijft het vaak erg betaalbaar, vermoed ik. Wel zo leuk! In de toekomst wil ik misschien ook wel wat grotere, duurdere DIY projecten gaan doen, maar dan moet het wel iets zijn dat ik echt zelf kan gebruiken en lang blij mee kan zijn.

Wat voor hobby/techniek wil je nog graag eens doen/leren?

Het is op dit moment niet echt voor me weggelegd en ik betwijfel of ik er ooit het geduld voor ga hebben, maar het lijkt me heel leuk om te leren naaien. Of haken. Of meer klussen (ik had gewild dat ik bijvoorbeeld deze deur gemaakt had… zo gaaf!!!).

Eigenlijk zou ik het liefst alles leren, haha.

Mislukken er wel eens DIY’s voor je blog?

Jep! En die komen dan gewoon niet online, haha. Tenzij het een ‘eerste indruk’ artikel moet worden natuurlijk, dan laat ik mijn mislukkingen wel zien.

Maar heel vaak mislukt het niet hoor, juist omdat mijn DIY’s zo simpel zijn.

Heb jij nou ook een blog en plaats je ook regelmatig DIY’s, dan kun je de tag overnemen! Dit zijn de vragen:

 • Waarom ben je DIY-blogger geworden?
 • Wat was de eerste DIY op je blog?
 • Was je altijd al creatief?
 • Welke hobby/techniek vind je het leukst?
 • Aan welke hobby/techniek heb je een hekel?
 • Waar haal je je inspiratie vandaan?
 • Draag of gebruik je je eigen DIY’s?
 • Wat was de goedkoopste DIY op je blog?
 • En wat was de duurste?
 • Wat voor hobby/techniek wil je nog graag eens doen/leren?
 • Mislukken er wel eens DIY’s voor je blog?

Ik ben wel benieuwd wat voor jou de leukste DIY was die je op mijn blog bent tegengekomen?

DELEN:

15 reacties

 1. Margot 14 augustus 2015 / 08:22

  Leuke vragen! Het is fijn inderdaad dat je diy’s zo betaalbaar zijn.

 2. Anne 14 augustus 2015 / 08:31

  De leukste DIY op jouw blog, vind ik denk ik toch het vouwen van cadeautasjes, heel makkelijk, mooi resultaat en toch goedkoop. DIY’s vind ik altijd een van de leukste blogs om te lezen, dus leuk om er eens wat achtergrond info bij te krijgen;) Ben benieuwd naar je eventuele toekomstige grote projecten!

 3. Frauke 14 augustus 2015 / 09:34

  Leuk om jouw antwoorden op de tag te lezen! Ik heb jouw blog echt meer en meer richting (eenvoudige & doenbare) DIY zien evolueren, heel tof om te merken! Handig dat je altijd werkt met goedkope spulletjes, dat houdt het lekker betaalbaar. Ben ik ook fan van! X

 4. Carina 14 augustus 2015 / 09:53

  Haken js best simpel 🙂 ik doe het momenteel terwijl ik serie kijk, multitasken! Maar zo kom ik wel aan de benodigde granny squares voor mijn deken. 🙂

 5. Sandra 14 augustus 2015 / 10:39

  Leuke tag! Ik ben ook wel redelijk creatief maar ook haken, breien en naaien daar heb ik niets mee! Haha. Ik heb nu 1 DIY op mijn blog staan en wil er meer gaan maken. Vind ik erg leuk! Dus de tag ga ik op mijn lijstje zetten! Leuk!

 6. marielle 14 augustus 2015 / 10:46

  Wat leuk om te lezen! Zelf ben ik ook een DIY blogger, daarom vind ik jou site zo leuk!

 7. Irina 14 augustus 2015 / 10:47

  Hele leuke tag! Ik denk dat ik die binnenkort ook eens ga invullen ^^

 8. Audrey 14 augustus 2015 / 12:24

  Ik vind het bij jou altijd zo leuk dat ik bij elke DIY denk: o, wat leuk, dat kan ik zelf vast ook heel makkelijk! Al te ingewikkelde DIY’s demotiveren me wel eens, al krijg ik bijvoorbeeld bij Shifra vaak bij lastige dingen juist nog het idee dat het bést te doen is, haha. Enthousiasme van de blogger doet veel, en dat zit bij jou ook wel goed 🙂

  O, en ik vind het juist altijd leuk als je bij jou iets ziet waarvan je denkt: supersimpel, maar waarom ben ik daar zelf nou niet opgekomen? 😉 Keep up the good work!

 9. Inge 14 augustus 2015 / 15:15

  Ik vind de DIYs echt super leuk op je blog. Juist omdat ze zo betaalbaar zijn en de spullen gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Ik durf wel te zeggen dat ik redelijk creatief ben. Haken, kleuren, kaartjes maken, fotograferen… ik vind zoveel leuk! Daarom heb ik een tijdje terug toch ook besloten een blog te beginnen.

  Groetjes, Inge
  http://www.ingeniousbyme.com

 10. Danielle 14 augustus 2015 / 16:33

  Jaaa mijn eigen jurkjes maken op de naaimachine lijkt me leuk, maar stof is zo duur helaas!

  • Minke Maria 14 augustus 2015 / 17:03

   Nee, joh! Op markten staan zelfs al kraampjes met stoffen vanaf een euro de meter! En dat zijn (in Eindhoven althans) meestal gewoon stoffen die vroeger wel 15/16 euro de meter waren maar wel van een aantal seizoenen geleden, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit.

   En Lisanne, leuk dat je de tag hebt ingevuld, heerlijk om je antwoorden te lezen!

 11. Simone 14 augustus 2015 / 20:43

  Wat een leuke vragen én antwoorden! Ik heb ooit wel eens, in opdracht van, een DIY gemaakt. Gelijk ook op Youtube wat ik super spannend vond. Helaas was het niet echt een succesvolle DIY, maar als ik echt een leuk idee heb, zal ik het zeker nog eens doen.

 12. Lilian 14 augustus 2015 / 21:24

  Ik ben nu helemaal weg van die deur van acupoflife haha. Ik wil ook zo’n deur! Maar dat moet ik eerst een koophuis, dus ik ga maar weer aan het werk. Best een hele dure DIY dus al met al 😉

 13. Anneleen 15 augustus 2015 / 14:01

  Ik vind je DIY’s altijd ontzettend leuk om te bekijken! 🙂 Heel fijn om te zien hoe creatief je bezig bent! Doe zo verder, Lisanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.