12 Bijzondere kerstbomen voor wanneer je weinig ruimte hebt!

De Sint is het land uit en langzamerhand zie ik de eerste Kerstbomen al voorbij komen bij de mensen die ik volg op social media! Volgens mij zijn er heel veel mensen die zin hebben in kerstgezelligheid en decoratie. Komt goed uit, want ik ben al maanden bezig met kerstmis (tsja, de kerstkaarten DIY staat al online). Wij hebben thuis niet zo heel veel plek en niet zo’n zin in een traditionele kerstboom. Maar dat maakt dat ik wel op zoek ben gegaan naar leuke alternatieven, en ik heb er een boel gevonden!

bijzondere-kerstbomen-weinig-ruimte

bronbron

Neem alleen de takken!

Een hele boom vind ik een beetje te veel van het goede, maar ik ben helemaal weg van deze takjes! En dan kan ik lekker in de weer met kerstballen, dat mis ik wel zonder kerstboom. Ik word hier helemaal blij van, ik kan vast wel ergens van zulke takken vinden, toch?

Boekenboom

Hoe leuk ziet deze boom gemaakt van boeken eruit? Lampjes erom, dennenappel erop en je hebt een onwijs gezellige boom!

bijzondere-diy-kerstbomen

bronbron

Boom van koffiefilters

Ik weet niet of er zulke koffiefilters worden verkocht in Nederland (mijn ouders gebruiken andere in elk geval haha), maar als dat wel wordt verkocht is dit echt een super budget manier om zelf een leuk boompje te maken! Anders gewoon ander papier gebruiken, op zoek naar een soort papier met een beetje dezelfde structuur! Je kan hem natuurlijk ook nog versieren met glitter, als je daar blij van wordt. Om te weten hoe je hem maakt, zie hier!

Kerstboom op het krijtbord

Krijtbordjes zijn al een tijdje hip, of nouja, misschien inmiddels al niet meer hip? Hoe dan ook, ik weet dat veel mensen nog een krijtbord ergens in huis hebben, zo wij ook. We hebben echt nog wel een plekje voor een gezellige kerstboom op het krijtbord! Super leuk bedacht, vind ik.

bijzondere-kerstdecoratie

bronbron

Van alles op de muur, zo lang het maar in de vorm van een kerstboom is

Ah, dit vind ik echt heel erg leuk! Zo kun je allerlei kerstdecoratie gebruiken, en kun je het allemaal verwerken in één boom. Super! Hiervan krijg ik meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Alleen lichtjes in kerstboomvorm

Een meer minimalistische versie met alleen lichtjes in de vorm van een kerstboom!

bijzondere-kerstbomen

bronbron

Prullenboom

Haha, ik houd zo van alle kleine prulletjes die rond kerst in de winkels liggen. Het is leuk en schattig, maar wat moet je ermee? Nouja, op de muur plakken! In de vorm van een boom. Ultieme kerstdecoratie!

Kerstkaarten kerstboom

Deze kerstboom is gemaakt met een paar simpele latjes en knijpertjes, maar is onwijs leuk om al je kerstkaarten in kwijt te kunnen. Leuk ideetje! Hoe je hem precies kan maken vind je hier (eigenlijk bedoeld als advent kalender, dat kan natuurlijk ook!).

kerstbomen-aan-de-muur-met-takken

bronbronbron  – bron

Takkenboom

Deze boom gemaakt met allemaal stokken onder elkaar ben ik echt oneindig vaak tegen gekomen! Wat ik vooral leuk vind is dat je hem op allemaal verschillende manieren kan maken: super kleurrijk of juist een stuk rustiger en simpeler.

De DIY voor de gekleurde boom is hier te vinden, daar zie je ook goed hoe je hem aan elkaar kan knopen!

Kerstboom gemaakt met pallets

Ook een van mijn favorieten: de boom gemaakt van een pallet! Vooral het minimalistische vind ik super leuk.

Wat voor boom ga jij neerzetten (of heb je hem al staan?), een echte boom, een kunstboom, of een van deze bijzondere boompjes? Of helemaal niets, dat kan natuurlijk ook. Ik ben benieuwd wat jij van deze bijzondere boompjes vind.

DELEN:

54 reacties

 1. Dina 8 december 2014 / 06:39

  De ‘boekenboom’ zag ik laatst ook ergens, ik vind het zo leuk bedacht. 🙂

 2. Kelly Caresse 8 december 2014 / 06:43

  Wat leuk die houten bomen tegen de muur gemaakt van boomstam hout, door de lichtjes toch sfeervol

 3. Petra 8 december 2014 / 06:58

  het ziet er allemaal erg leuk uit, maar mijn voorkeur gaat toch nog echt (ouderwets misschien ) uit naar de takken….

  • Marc Timmermans 15 december 2017 / 12:58

   Daar Heb Je ECHT GROOT GELIJK in Petra, want dat vind Ik namelijk ook! ze bedenken allerlei verschillende manieren en soorten in de vorm van een kerstboom, maar uiteindelijk is het maar niks!

 4. Petra 8 december 2014 / 07:02

  Hier staat sinds gisteren een echte. Ik hou van de geur in huis. Als je geen ruimte hebt in huis dan zou ik voor een alternatief kiezen waar toch lampjes in kunnen. Voor mij hoort dat er toch bij.

 5. Esther Marieke 8 december 2014 / 07:03

  Wat een supergave ideeën! Zelf heb ik een nepboom die ik vandaag lekker ga versieren. Dit vind ik toch wel het leukste inderdaad: de gekleurde ballen en slingers erin hangen. Staat ook zo gezellig!

 6. Marion 8 december 2014 / 07:20

  Wat een tof artikel! Die op het krijtbord vind ik echt superleuk! En die met die koffiefilters! Briljant!

 7. Frauke 8 december 2014 / 07:24

  Wat een leuke ideetjes allemaal! Toevallig had Arne er onlangs ook zo een aantal verzameld als inspiratie, ik vind het héél origineel en leuk maar heb toch liever een ‘echte’ kerstboom. Dat straalt nog nét wat meer gezelligheid uit :D! X

 8. Anneleen 8 december 2014 / 07:30

  Oh die kerstbomen gemaakt van houten taken vind ik echt heel mooi! En ook die boom met lichtjes tegen de muur en een kerstboom getekend met krijt vind ik bijzonder!

 9. Jana 8 december 2014 / 07:43

  Leuke ideetjes allemaal 😀 Geef mij toch maar de ‘gewone’ kerstboom 😀

 10. Denise 8 december 2014 / 08:28

  Aaah dit is zo’n leuk en origineel artikel! Ik zou heel graag een klein kerstboompje in mijn kamertje willen zetten en heb hierdoor zeker wat inspiratie opgedaan! <3

 11. angelique 8 december 2014 / 08:44

  Wat een super leuke ideeen! Ik heb gelukkig enorm veel ruimte voor mijn kerstboom maar dit zijn wel erg leuke ideeen voor misschien een andere ruimte van je huis

 12. Jenn 8 december 2014 / 08:50

  Superleuk, maar ik ga toch voor onze boom! Oh, en die koffiefilters zijn zeker te koop in Nederland, wat dacht je van die grote koffiezetapparaten die je veel ziet als iemand koffie moet zetten voor veel mensen? Zowieso zal een Makro bijvoorbeeld het verkopen.

 13. MySimplySpecial 8 december 2014 / 09:26

  Wat een leuke ideeën allemaal! Ik heb zelf een klein nepboompje staan in verband met mijn kat, maar het liefst zet ik een grote, echte boom neer.

 14. Annemijn 8 december 2014 / 09:28

  Heel leuk, dat is weer eens wat anders. Ik vind die takken in die vaas op de eerste foto wel heel schattig! Toch groen maar vast minder rommel dan een gewone boom!

 15. Mandy 8 december 2014 / 09:30

  De takken en lichtjes kerstbomen zijn echt super leuk! Ik mis alleen de washitape kerstboom 🙂 .

 16. Angelique 8 december 2014 / 09:33

  Omg, omg, omg die boekenboom is zo vet. Ik wil t, ik wil t, ik wil t. Moet ik wel na kerst een verlepte dreumes onder de stapel boeken uithalen. :p Dus helaas. Maar hij is zo ontzettend tof!!!

 17. zomersproetje 8 december 2014 / 09:42

  Gaaaf!! Is weer eens wat anders. Vooral de kerstboom op het krijtbord en die met latten zijn mijn favoriet. Hier zitten we nog een beetje in een dilemma wat betreft kerstboom. Het wordt waarschijnlijk een zoektocht naar een heel inieminie boompje voor op ons dressoir. En dan wat lichtjes en ballen in een vaas op tafel. Met een kruipend mopje die zich al mooi op kan trekken aan alles vind ik een (echte) kerstboom met ballen (op de grond) niet zo’n succes…;-)

 18. Céline 8 december 2014 / 09:46

  Ik roep al twee weken dat ik de boom op wil zetten. Jammer genoeg heb ik een beetje een te grote boom voor mn appartement, maar daar kan ik wel even een maandje mee leven. Ik vind al die kerstversiering zo gezellig! Ook deze alternatieve bomen vind ik echt heel knus staan.

 19. Marieke 8 december 2014 / 09:50

  Leuke ideeën! Vooral die met hout vind ik erg mooi. Ik ga dit jaar geen boom opzetten 🙁 Want we gaan precies in die periode verhuizen! Ik vind het stiekem super jammer, maar moet nog wel ergens een mini boom hebben liggen (ong. een hand groot). Die ga ik dus maar zoeken, haha!

 20. Jantine 8 december 2014 / 10:02

  Die boekenboom is leuk!
  Wij hebben een klein boompje bij de Action vandaan, die heb ik ooit gekocht toen ik nog kleiner woonde dan nu. Er gaat niet veel in, en dat is ergens maar beter ook: daardoor blijft hij ook rustiger.

 21. Linda 8 december 2014 / 10:15

  Vooral die boekenboom vind ik fantastisch!
  Wij gaan vandaag de kerstboom neerzetten, we hebben ‘n kunstboom en precies genoeg plek daarvoor haha!

 22. Dionne 8 december 2014 / 10:39

  stiekem vind ik deze wel erg mooi! Vooral die eerste!

 23. Shaz 8 december 2014 / 10:41

  De boekenboom is echt superleuk, alleen heb ik daar nu te weinig boeken voor.

 24. Elize 8 december 2014 / 11:15

  Misschien ga ik die met alleen maar lichtjes tegen de muur wel namaken. Ziet er super leuk uit en niet al te moeilijk haha!
  De boekenboom is ook tof!

 25. Yvonne 8 december 2014 / 11:44

  Ik ben allergisch voor kerstbomen – of ja de schimmel die erop zit. Zo’n lijst komt goed uit!

 26. manon 8 december 2014 / 11:54

  Dit is wel heel apart allemaal, maar wel leuk!

 27. Manon 8 december 2014 / 12:37

  jaa leuk ik heb gisteren een takkenboom aan de muur gehangen, ik vind het sowieso leuker dan een standaard kerstboom eigenlijk!

 28. Melissa Charlotte 8 december 2014 / 13:14

  Ik vind de boekenboom een tof idee maar ook de versies op de muur! Leuk artikel Lisanne.

 29. Emily 8 december 2014 / 13:24

  Wat leuk! Is ‘t gek als ik zeg dat ik dit artikel, of zo’n crea kerstboom, echt helemaal ‘jij’ vindt?
  Ik heb zelf nu een mini kerstboom op mijn bureau staan. Hij heet Arie.

 30. Xaviera 8 december 2014 / 13:37

  Wat leuk om te zien! Ik vind die tweede van de laatste vier foto’s erg leuk met alle houten takken en witte bolletjes & lampjes! Ik heb een neppe staan van ongeveer 1,20m, heel handig zo’n tafelmodel omdat ik niet veel ruimte heb in de woonkamer.

 31. Josanne 8 december 2014 / 14:18

  Wat een leuke bijzondere manieren zeg! Die met lampjes op de muur is ook erg gaaf!

 32. Lifesabout 8 december 2014 / 14:24

  Leuke inspiraties! Dit jaar zie ik steeds meer kerstbomen voorbij komen zonder dat er een echte boom aan te pas komt. De boekenboom vind ik erg leuk, net als de houten varianten en de lampjesboom aan de muur.
  Hier ga ik mij maar weer eens wagen aan een ouderwetse neppe boom…;)

 33. Eline 8 december 2014 / 15:20

  Ik ga zo, na het afwerken van bloglovin, mijn eigen boom opzetten, gezellig!

 34. Laura 8 december 2014 / 15:22

  Die boekenboom is fantastisch! Daar zou je dan ook echt winterse boeken in moeten verwerken.

  En die lampjes tegen de muur in de vorm van een kerstboom vind ik ook mooi. Maar hoe bevestig je zoiets zonder dat je in augustus nog tegen de contouren van een boom aankijkt?

 35. marieke 8 december 2014 / 15:23

  ooh die takjes in een vaas vind ik tof!! Leuk bedacht zeg 🙂

 36. Milou 8 december 2014 / 15:24

  Ik ben helemaal fan van die plankjes/takken-onder-elkaar-kerstbomen! We hebben al een gewone kerstboom staan (ook al een artikeltje over geschreven), dus ik zou niet weten waar ik zo’n plankenboom moet hangen, maar ik vind het zo leuk!

 37. Fleur 8 december 2014 / 16:08

  Wat een ontzettend inspirerend artikel! Je kunt zoveel leuke kanten op met een ‘kerstboom’!

 38. Iris 8 december 2014 / 17:16

  We hebben hier vier nepperds staan, best vol dus in de woonkamer. Die boom van “Van alles op de muur, zo lang het maar in de vorm van een kerstboom is” vind ik erg origineel.

 39. Eilish 8 december 2014 / 19:01

  Creatief! Alleen ik ben stiekem best blij met onze grote kerstboom haha!

 40. Luuke 8 december 2014 / 20:04

  Leuke blogpost zeg! Ik vind de boekenboom en alleen de lampjes erg leuk! Nu staat bij ons alleen nog een houten decoratieboom. Helemaal van hout met zo’n schappen waar je dan kerstspulletjes op kunt zetten.
  Er komt nog een neppe mini boom op mijn kamer en een echte grote in de woonkamer 🙂

 41. Michelle 8 december 2014 / 20:37

  Oooh ik vind die lichtjesboom en de takkenboom echt zó tof! Die lichtjesboom zou ik in mijn studiootje misschien wel kunnen maken, al zou ‘ie dan niet op een heel zichtbare plek zitten… Ik ga er eens naar kijken!

 42. Deisy 8 december 2014 / 21:08

  Die boekenkerstboom is echt geweldig: ik wou dat ik dat kon maken zeg hihi. Bij mij wordt het een ouderwetse nepboom haha! Met, hoe cliche, zilveren en kopere balletjes erin :p..

 43. Janske 8 december 2014 / 23:24

  Ik vind ze allemaal leuk! Kom ik maar een heel bos in mijn huis kwijt Hihi

 44. Ruth 8 december 2014 / 23:51

  Heeel leuk! Ik zie ze ook veel langskomen op pinterest. Wi gaan dit jaar weer ouderwets voor de denneboom. Ook leuk!

 45. Vanessa 9 december 2014 / 18:07

  Wauw, die boekenboom is mooi zeg. Straalt echt gezelligheid uit! De kerstboom in lichtjes vind ik ook wel iets hebben. Leuk artikel!

 46. Miriam 9 december 2014 / 20:43

  Oehhh, die boekenboom is errg leuk! Ook het krijtbordboompje en de koffiefilterboom vind ik het tof. Leuk artikel 😀

 47. Paul 12 december 2014 / 10:12

  Daar zitten een paar prachtige alternatieven bij. Ik kwam er laatst achter dat er op de plek van de kerstboom nu een kast staat, dus waar de boom dan naar toe moet, dat weet ik nog niet…

 48. Sam 15 december 2014 / 23:16

  Leuke bomen! Wij hebben een houten boom, neemt niet zoveel plek in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.