2012, het jaar waarin…

Het is alweer zo ver, 31 december 2012. Het is bizar hoe snel de tijd voorbij vliegt, sneller dan ik ooit had gedacht. En op een manier waarvan ik een jaar geleden nooit had durven dromen. 2012 was het jaar waarin…

Ik van nul, nopes, nada, naar een heleboel ging

Een jaar geleden stond ik aan de start van mijn carriere. Ik had gesolliciteerd bij de FES en het kantoor waar ik nu werk en ik wist dat ik daar in januari kon beginnen. Na een half jaar thuis gezeten te hebben was ik helemaal koekoek geworden en MOEST ik iets gaan doen. Ik ging van niks naar…

 • naar 6 uur, naar 7 uur naar 10,5 uur werken op kantoor
 • van ‘overal’ op kantoor naar de vrijwilligersadministratie en financiële adiministratie
 • de FES jongerencommissie en vervolgens het FES magazine
 • een groeiende blog en heel veel lieve mooie en inspirerende mensen om mij (digitaal) heen
 • een eigen bedrijf
 • een enorme dosis zelfvertrouwen

Het is bijna eng, als je kijkt naar hoe veel meer ik ben gaan doen. En het kan allemaal gewoon!

Oja, voor de duidelijkheid: het laatste halfjaar van 2011 was voor mij heel erg zwaar, juist doordat ik niets te doen had. Ik had mijn Havo diploma en zat thuis. En ik vond het verschrikkelijk. 2012 was een soort nieuwe start voor mij! Een begin van heel veel mooie dingen!

Ik ontdekte hoe fijn pijnstillers voor mij zijn

Nee, pijnstillers zijn absoluut niet goed voor je en je moet het zeker niet nemen als je het ook zonder kan. Maar mijn kwaliteit van leven is zo veel verbeterd, minstens verdubbeld, door pijnstillers. Mijn leven is er ontzettend door veranderd, in positieve zin. Ik kan opeens veel meer!

Ik kan me boos maken om de doktoren die me niet wilden helpen (echt waar, het voelt als mishandeling), maar dat doe ik niet. Ik ben dankbaar dat er ook mensen zijn die me wel willen helpen en het feit dat ik het nu zo ontzettend veel beter heb!

We, Tim en ik, 3 keer op vakantie gingen

Wauw, we gingen drie keer dit jaar op vakantie, dat is nog eens luxe! Ik denk dat ik nog nooit zo vaak in een jaar op vakantie geweest ben!

Londen

Londen

Mallorca

en Gran Canaria

Ik leerde met de trein reizen

Ik leerde op 19jarige leeftijd met de trein reizen. En ik vond het doodeng! Ik was van mijn lichaam gewend dat hij niet te vertrouwen was. Voorheen liet mijn lichaam mij (op de meest belangrijke momenten) in de steek door gewoon te zeggen ‘doei, zoek het maar uit!’. En dan lag ik weer op de grond, hehe. Met het openbaar vervoer reizen was dus alles behalve veilig voor mij.

Toen ik door de rust die ik mijn lichaam heb kunnen geven nauwelijks meer wegviel durfde ik het aan. En ja, ik moest wel, voor de FES! Dus daar ging ik, eerst een uur met mijn broer, daarna in mijn uppie. Een reis van 2 uur naar Amersfoort! (en natuurlijk weer terug) Het klinkt waarschijnlijk heel stom, maar dat is zeker een van de hoogtepunten geweest in mijn jaar.

Het geeft zo ontzettend veel vrijheid om ook zelf te kunnen reizen!

Ik schreef me in bij de KvK

Opeens kreeg ik een mailtje van een bedrijf dat een grote opdracht had en mij daar graag voor wilde inhuren. Mij? Inhuren? Oké, doen we! Dus daar ging ik, op naar de KvK, om me in te schrijven. En ja, nu mag ik me zelfstandig ondernemer noemen! Copywriter/community manager én toch ook wel blogger. Het loopt op dit moment geen storm op dit gebied, maar dat is oké.

Ik oefende mijn tegenslagen-skills

Die eerste opdrachtgever was ik ook (op een behoorlijk lullige manier) in no time weer kwijt. Maar ja, niet alles kan altijd precies goed gaan! En op die manier oefende ik mijn tegenslagen-verwerken skills weer een beetje. De eerste 5 minuten dacht ik: NOOOOOOOOOOO!, daarna, okeetjes, prima, we gaan er weer tegenaan!

En ook op sociaal gebied oefende ik mijn tegenslagen skills. Wederom iets wat ik dit jaar gewonnen had, raakte ik ook weer kwijt. Dat maakt het al meteen weer minder erg, hehe. Daarbij leerde ik er ook weer veel van, iets wat fijn is om naar de toekomst mee te nemen. En ja, als dit de ergste tegenslagen waren, dan kun je daaruit inderdaad opmaken dat het een topjaar was!

Ik voelde me echt een blogger!

Niet alleen omdat mijn blog nu onderdeel is van mijn bedrijf, maar ook omdat ik de kans kreeg om een aantal geweldige collega-bloggers te mogen ontmoeten! (blogs daarover lees je hier en hier). Dat was echt een hele bijzondere, maar ook ontzettend leuke ervaring. Zeker een hoogtepunt!

Ik leerde dat ik meer ben dan een jong meisje met een beperking

Verder leerde ik in dit jaar dat ook ik er toe doe. Dat ik niet alleen een jong meisje met een beperking ben. Eentje die niet kan studeren en maar een beetje blogjes tikt en grote dromen heeft. Maar dat ik ook iemand ben die dingen kan en ook heus iets te vertellen heeft. En dat is fijn, dat ook mijn mening gewaardeerd wordt en dat mensen geloven in mijn vaardigheden en kennis.

Ik ben niet dom, ik kan en weet veel en ik werk hard, het is fijn als dat gezien en gewaardeerd wordt. En sinds dit jaar voel ik dat wel zo, dat is een enorme vooruitgang.

Wow, dat was mijn jaar. Dit jaar was een geweldig jaar. Ik denk dat er weinig jaren zijn waarin ik zulke stappen vooruit heb gemaakt! Heel mooi om dat op een rij te zien, hoewel  ik vast en zeker ook dingen vergeten ben. Het is echt leuk om dit allemaal zo voor mezelf op een rij te zien! Hoe kijken jullie terug op 2012? Was het een goed jaar?

31 reacties

 1. Lifesplash 31 december 2012 / 07:14

  Je mist 1 zinnetje in dit artikel. 2012 is het jaar dat ik ontzettend trots op jou ben! <3 Kort maar krachtig!

 2. ashley 31 december 2012 / 08:26

  Wat heerlijk om dit te lezen Lisanne! Wat ben ik trots op je! Fijn dat pijnstillers zo goed werken en dat je nu 10,5 uur werkt! Gezellig 3 keer op vakantie gegaan! Super meid! Ga zo door <3

 3. MySuperSweetLife 31 december 2012 / 08:46

  Prachtig om te lezen hoe veel je vooruit bent gegaan! Hopelijk word 2013 voor jou nog beter !
  Liefs

 4. kirsten 31 december 2012 / 09:07

  Mooi om te horen dat het super ging dit jaar (: Volgend jaar komt nog zo’n jaar! Goed bezig meis.

 5. Chantal 31 december 2012 / 09:28

  Nou, dat klinkt volgens mij hartstikke positief allemaal! Super voor je Lisanne, hoop dat 2013 net zo’n mooi of misschien nog beter jaar zal worden!

 6. Hester 31 december 2012 / 09:37

  Fijn dat je zoveel bereikt hebt, ik vind het echt mooi om te zien dat je nu zoveel meer kan! <3

 7. Yara 31 december 2012 / 09:46

  Klinkt als een prachtig jaar! Knap dat je zoveel bent gaan werken en zoveel bereikt heb. Fijne jaarwisseling meid!

 8. Alexandra 31 december 2012 / 09:53

  Je bent inderdaad knap vooruit gegaan in 2012. Hopen dat 2013 NOG meer vooruitgang biedt dan! 🙂 Trots op je, Lisanne! Fijne jaarwisseling <3

 9. Ingeborg 31 december 2012 / 10:14

  Tuurlijk ben je meer dan een jong meisje met een beperking! Ik vind het heel knap wat je dit afgelopen jaar hebt gedaan en je mag zeker weten trots op jezelf zijn!

 10. Daniëlle 31 december 2012 / 10:40

  Klinkt als een geweldig jaar voor jou Lisanne :). Mag je trots op zijn!

 11. Lizzy 31 december 2012 / 10:43

  Je hebt het echt super goed gedaan in 2012! Genoeg redenen om super tevreden op jezelf te zijn! Ik hoop dat 2013 een nóg beter jaar voor je word, want dat verdien je!

 12. Josephine 31 december 2012 / 10:47

  Aaah 2012 was zeker een mooi jaar voor je en ik weet zeker dat 2013 nog beter wordt. Heel tof wat je allemaal hebt bereikt en ik voel mij toch best speciaal dat jij je echt blogger voelde omdat je andere bloggers meette, waaronder moi dus haha. Dat gaan we ZEKER nog vaker doen in 2013 😀 Wauw, wat een lang artikel, maar ik heb alles gelezen (wat ik vaak niet doe, sst). Heel mooi om te zien en als ik dan mijn artikel bekijk, dan is het heel erg minder. Alvast een fijne jaarwisseling Lisanne 😀

 13. Lianne 31 december 2012 / 10:56

  Waaauw, wat heb jij ontzettend veel bereikt dit jaar!
  Wees trots op jezelf! Op naar nog zo’n fantastisch jaar! 😀
  Liefsx

 14. Lisa 31 december 2012 / 11:43

  Wat een mooi en positief stukje! Je mag echt trots zijn op wat je allemaal bereikt hebt dit jaar. Fijne jaarwisseling Lisanne!

 15. Emily 31 december 2012 / 12:07

  “Ik leerde dat ik meer ben dan een jong meisje met een beperking” Je laatste stukje vond ik het best! Voor mij persoonlijk was 2012 vooral een jaar met tegenslagen, maar misschein vergeet ik nu wel even de leukere dingen.

  • Emily 31 december 2012 / 12:08

   misschien* natuurlijk ;o

 16. Anouk 31 december 2012 / 12:53

  Wat een fantastisch jaar voor je Lisanne, ik hoop dat het komend jaar ook zo voor je uitpakt!

 17. Monique 31 december 2012 / 13:09

  Wow wat een mooie groei heb je dit jaar meegemaakt, iets waar je trots op mag zijn! Mag het komende jaar je nog meer moois bieden!
  Liefs

 18. Wendy 31 december 2012 / 15:17

  Zo te lezen was 2012 een goed jaar. Een goede basis om van 2013 een geweldig jaar te maken. 😉 Fijne jaarwisseling en het beste voor 2013!

 19. Esmée 31 december 2012 / 15:25

  Mooi artikel, je hebt van 2012 iets moois gemaakt.
  Weet je, je bent wel een voorbeeld voor mij. Dat wat jij nu doet met je werk enzo, dat wil ik later ook zoiets 🙂
  Daarom ga ik ook waarschijnlijk communicatie studeren.
  Maar ook hoe je met alles omgaat, ik heb respect voor je!
  Ik wens je een heel mooi, gelukkig, gezond en natuurlijk liefdevol 2013!
  Liefs, Esmée

 20. Simone 31 december 2012 / 15:26

  Wat een erg mooi stukje met mooie dingen die je hebt meegemaakt. Fijne jaarwisseling!!

 21. Deborah 31 december 2012 / 15:51

  Ik hoop dat 2013 jou nog meer mooie momenten mag brengen!
  Fijne jaarwisseling.

 22. Lisa 31 december 2012 / 17:44

  Lieve en mooie Lisanne,

  Zoveel mooie en inspirerende woorden.
  Je leeft weer!
  Tenminste, dat gevoel krijg ik als ik elke dag lees wat je doet en doormaakt. En deze post somt alles bij elkaar op.
  Ik ben trots op je.
  Klinkt misschien een beetje raar als buitenstaander.
  Trots op het feit dat je ontzettend positief bent en blijft ondanks alles. trots dat jij je draai hebt gevonden!

  Ga zo door!
  Met veel bewondering en liefde zal ik je blog blijven lezen (ookal reageer ik niet altijd…)

  Liefs!

 23. Lenneke 1 januari 2013 / 11:42

  Fijn om te zien hoe je in alles gegroeid bent! Goed werk. Ik wens je alle goeds voor 2013.

 24. Marieke 1 januari 2013 / 15:02

  Geweldig dat 2012 zoveel moois heeft gebracht! Ik wens je een heel fijn 2013 en vind dat je echt een voorbeeld mag zijn voor heel veel mensen, of ze nu chronisch ziek zijn of niet. Happy new year!

 25. Petra 1 januari 2013 / 21:03

  Mooie blog Lisanne. Op naar een nog mooier 2013!

 26. Roxanne 1 januari 2013 / 22:45

  Het klinkt alsof je echt een topjaar gehad hebt. Je hebt zeker geleerd hoeveel je kunt. Ik hoop dat je in 2013 door kunt gaan met wat je doet en misschien nog wel meer leuke dingen kunt doen en ontdekken!

 27. Floor Daasvand 2 januari 2013 / 17:03

  Er is veel gebeurd! Echt leuk om te lezen! Ikzelf heb afgelopen jaar ook een hele boel meegemaakt en ik durf nu te zeggen dat ik me eindelijk beter voel, ik heb alles af kunnen sluiten en mijn depressie uit huis gegooid haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.