2024; Deze trends vind ik leuk!

Zelf ben ik dol geworden op het hele decembergeweld, de feestdagen, cadeautjes, gezelligheid met vrienden. Daar zijn we nu voorbij! Dan wordt het tijd voor het nieuwe jaar. Een jaar vol verwachtingen, nieuwe verrassingen en kansen, zoals je in mijn vorige persoonlijke blog ook kon lezen. Op welke dingen je je in 2024 in ieder geval op kan gaan verheugen? Hier vind je een aantal trends en ontwikkelingen op een rij, ze maken veel mensen ongetwijfeld heel blij. Mij wel!

Technologie staat voor alles 

Enkele maanden geleden is hij al gelanceerd, maar door de hoge vraag was hij nog niet overal beschikbaar; de telefoons uit de iPhone 15 serie. Maar nu we daadwerkelijk weten wat dit nieuwe pareltje uit de collectie van Apple met zich meebrengt, kunnen we niet anders dan concluderen dat het een prachtig staaltje werk is. De camera’s, het scherm, de kleuren en het krachtige karakter; om je vingers bij af te likken! Dus mocht jij komend jaar toe zijn aan een nieuwe telefoon, dan is dit er één die zeker niet op je verlanglijstje mag ontbreken. Ik kan hem alvast aanraden, bij mij werd hij in 2023 al bezorgd en ik ben er helemaal gelukkig mee!

De mode 

Dan een kleine vooruitblik op de mode van komend jaar. Waar we in 2023 al een beetje de ontwikkeling zagen richting de ’90’s vibe, zien we dit steeds verder toenemen. Wat we hieruit vooral meenemen zijn de oversized en vooral comfy outfits. Geen strakke en knellende kleding meer, maar juist comfort en fijne kwaliteit, dat vind ik erg fijn. Ik moet er nog wel een beetje aan wennen en mijn garderobe erop aanpassen! (ik heb nog zo veel skinny jeans in zo veel maten haha!)

Een andere trend is die van de quiet luxury, hiermee gaan we voor producten van topkwaliteit maar zonder opdrukken van grote merken en emblemen. Denk aan coltruitjes van merino wol en sjaals van cashmier. Alles voor kwaliteit en dus geen kwantiteit. Deze quiet luxury gaat samen met een heel natuurlijk kleurenspectrum, met voornamelijk aardetinten en wit. Dit zijn items die echt heel lang meegaan als je er goed voor zorgt, het is even een investering, maar dan heb je ook wat. Dus wanneer we deze beide trends samen nemen, kunnen we concluderen dat we ook komend jaar alle kanten op gaan. 

Het interieur 

Dan natuurlijk nog de trends die we zien binnen in onze huizen. Al jaren lijken we wonen anders te gaan ervaren. We willen thuis een plek creëren van luxe en comfort, waar we ons kunnen terugtrekken na een dag van drukte in onze volle maatschappij. Op het gebied van interieur zien we dan ook de trend van Japandi nog verder toenemen, dit vind ik echt prachtig. Denk aan zachte stoffen, producten van hoogstaande kwaliteit en ronde vormen. Geen overdaad, maar juist rust en alles binnen het natuurlijke kleurenspectrum. Maar ook de liefhebber van meer kleur komt aan zijn trekken, de bohemian en eclectische stijl kunnen ook nog steeds. Qua kleuren ligt de focus op groen.

In ons huis hebben we lekker veel ronde vormen (en ik wil er nog meer, hallo mooie ronde tafeltjes!) en veel kleur, iets meer dan je in de trends ziet, maar je huis moet natuurlijk vooral een plek zijn waar je je thuis voelt. Het groen komt terug in de vorm van planten.

Kortom; het belooft weer een mooi en inspirerend jaar te worden. Ik hoop dat je 2023 met een knaller af hebt gesloten en vervolgens in het nieuwe jaar lekker fris kon starten met nieuwe uitdagingen, plannen en kansen. Hier alvast een tipje van de sluier van zaken waar we ons op kunnen verheugen in 2024. Maak er wat moois van! 

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.