23 Binnenactiviteiten die je ook perfect buiten kunt doen

Blijf thuis, is het advies. Afgesproken, we blijven zo veel mogelijk thuis, maar weet je wat we wél kunnen doen? Naar buiten gaan, in elk geval als je een eigen balkon of een tuin hebt. Even lekker een frisse neus halen! Het is verleidelijk om de hele dag binnen te zitten “omdat het moet”, maar er zijn een heleboel binnenactiviteiten die je ook buiten in de tuin kunt doen. Ik geef je tips!

Creatief aan de slag

Je kan buiten echt veel meer doen dan je denkt, ook creatief kun je lekker aan de slag. Er zijn onwijs veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld hieraan:

 • Tekenen, hierboven ben ik bezig met acrylmarkers
 • Kleuren/schilderen op nummer
 • Kleurboek voor volwassenen (bekijk ook de kleurplaten op mijn site, deze print je zelf uit)
 • Snailmail maken, vrolijke post is in deze tijden natuurlijk extra fijn
 • Werken met aquarel kan heel goed buiten
 • Maak een (art)journal
 • Schrijf een verhaal, dit is hét moment om je notitieboekjes te gebruiken

Puzzelen

Maak een puzzel! Ik zie nu online dat heel veel mensen aan het puzzelen zijn geslagen. Superleuk, echt een aanrader. Maar wist je dat je een plaat kunt maken, om je puzzel op te maken? Deze kun je mee naar buiten nemen en zo kun je lekker buiten gaan puzzelen.

Wordt het weer minder mooi? Dan neem je de puzzel op de plaat lekker mee naar binnen.

Zelf vind ik de puzzels van Jan van Haasteren en Wasgij echte aanraders.

Haken, breien, punniken, borduren

Creatief zijn met stof ik ook hartstikke hip en heel goed buiten te doen! Vooral borduren wordt door veel mensen gedaan. Als je en lekker plekje hebt waar je je werk goed kunt zien (daarvoor heb ik nog een tip) kun je borduren én een frisse neus halen tegelijkertijd.

(video)bellen

We moeten wel sociaal blijven, toch? Als je buren er niet te veel overlast van hebben kun je heel goed bellen in de tuin. Let wel op dat je op een plek zit waar het niet waait, zodat je zo min mogelijk ruis hebt over de telefoon. Als je een telefoontje moet plegen dan kun je dit gewoon eventjes buiten doen.

Computeren

Je zou het niet zeggen, maar computeren gaat ook heel goed in de tuin. Uiteraard heb je een laptop nodig, maar ik denk dat veel mensen deze inmiddels wel hebben. Kun je je beeldscherm niet goed zien? Zorg dat je in de schaduw gaat zitten. Bijvoorbeeld in de schaduw van parasol Vaticano.

Op Parasols.nl vind je een uitgebreide selectie met parasols. Van supergroot en luxe tot kleiner en perfect voor in, jawel, je eigen achtertuin. Heb jij al een parasol in de tuin?

Dingen die je in de tuin op de computer kunt doen?

 • Bloggen
 • Blogs lezen (deze bijvoorbeeld!)
 • Youtube kijken
 • Online winkelen
 • Werken
 • Bekijk een serie of film (check hier de tips voor april en hier de feelgood series die ik aanraad)
 • Speel Sims
 • Ontdek Tiktok, het is echt geweldig hoeveel grappig filmpjes je er kunt vinden.

Heb je geluid dat uit je computer komt? Gebruik dan een hoofdtelefoon of oortjes, dat is wel zo fijn voor de buren.

Luister naar een luisterboek of een podcast

Zelf vind ik het lekker om, als ik in het buiten zit, even mijn ogen te sluiten en te luisteren. Ik luister op dit moment naar het boek De Meeste Mensen Deugen, dat is een heel interessant boek. Het is verrassend hoeveel boeken zijn ingesproken als luisterboek. Uiteraard kun je ook gewoon een boek lezen in de tuin, maar ik vind het fijn om even mijn ogen te sluiten en te luisteren.

Wat je ook kunt doen is een podcast luisteren. Ik vind zelf de podcast van Celine Charlotte echt wel een aanrader.

Zit jij in deze tijden dat we thuis moeten blijven regelmatig eventjes buiten? Of doe je het minder vaak dan je eigenlijk zou willen? En heb jij de parasol al klaar staan, of heb je (nu nog) genoeg schaduw in de tuin?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

7 reacties

 1. Annelies 6 april 2020 / 18:07

  Werken en op de computer bezig zijn doe ik binnen omdat het scherm toch niet altijd zo goed zichtbaar is buiten, maar ik doe wel elke dag een wandeling en zet me wel eens in de zon met een boek of magazine.

 2. Mariska 6 april 2020 / 18:20

  Ik ben begonnen met diamond painting sinds kort en dat vind ik echt verrassend leuk! 🙂

  • Lisanne 6 april 2020 / 19:49

   Wat leuk, dat wil ik binnenkort ook weer een keertje gaan proberen 😀

 3. Naomi 7 april 2020 / 07:23

  Superfijne tips! Vooral ook van die oortjes als er ergens geluid uit komt. Ik hoop dat mijn buren die lezen :).

  • Lisanne 7 april 2020 / 20:04

   Haha, als ik de muziek (of tv) van buren hoor dan word ik er zelf ook altijd aan herinnerd: zelf nooit doen! Het is zo irritant als iemand even rustig lekker in het zonnetje wil zitten en er gaat harde muziek of hard geluid door de buurt.

 4. Dionne 8 april 2020 / 11:33

  Zeker! Tot nu toe heb ik vooral veel gelezen buiten en inderdaad videobellen. Met puzzelen zou ik toch wel bang zijn dat alles wegwaait haha, dus dat doe ik maar binnen.

 5. Lenneke 13 april 2020 / 12:09

  Ik zit/ben veel te weinig in mijn tuin, maar als ik er ben, ben ik lekker aan het lezen, aan het niksen of mijn tuin aan het opknappen. Looove tuinieren. #yunggranny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.