23 Kleine en grote hoogtepunten van 2023

Toch nog even terugkijken naar 2023, wat is er veel veranderd! Een jaar geleden woonde ik nog alleen in Den Helder, nu ben ik naar Alkmaar verhuisd en woon ik samen met Bernard. In deze blogpost deel ik 23 kleine en grote mooie momenten van het afgelopen jaar.

De laatste paar keer een Too Good To Go box scoren, vooral die van de Lidl waren top! Hier werd ik echt heel blij van, een klein hoogtepuntje, haha.

Natuurlijk wist ik aan het begin van het jaar dat ik zou gaan verhuizen naar een ander huis in Alkmaar, dus ik heb volop genoten van mijn mooie (en luxe, haha) huis in Den Helder. Mijn kokendwaterkraan, mijn lekker warme badkamer, het huis met enorm veel ruimte. Je hebt het niet nodig, maar het is wel fijn, haha.

We gingen regelmatig bij de bollenboer in Julianadorp narcisjes en blauwe druifjes halen. Dat staat zo gezellig op tafel én het is een leuk uitje.

In maart kochten we het huis in Alkmaar! Super spannend, maar ook heel erg leuk natuurlijk. Achteraf gezien ben ik heel blij met de keuze, hoewel ik in Den Helder waarschijnlijk ook nog wel happy was geweest hoor. Maar dit voelt echt als een stap vooruit, dat is een fijn gevoel.

Ik ontving weer veel leuke perspakketjes, bijvoorbeeld deze met overheerlijke witte asperges. Ik ben fan!

Natuurlijk moesten er ook kleurtjes gekozen worden voor ons huis, dat was mijn taak (natuurlijk in samenspraak met Bernard). Eigenlijk hebben we uiteindelijk weinig van de kleurtjes die je hier ziet gekozen, haha. We zijn voor warmere kleuren gegaan! Maar dit was heel leuk, om het hele huis een beetje aan te kleden. We namen gewoon de meubels uit het oude huis mee dus de kleur op de muur maakte het grootste verschil.

Toen we net het huis hadden gekocht was Bernard jarig, er kwam wat bezoek. Dus ik maakte hapjes!

Het voelde helemaal raar om naar het centrum van Alkmaar te gaan terwijl je er zelf woont, dat is toch anders. Toen we er net woonden maakte Bernard deze foto van mij. Het is hier zo fijn.

We ontdekten een Indonesisch restaurant in Alkmaar waar ze een complete maaltijd glutenvrij kunnen maken. Zó lekker! Met onze voedselallergiëen is het toch wel een uitdaging om leuke plekjes om te eten te vinden.

De eerste keer barbecuen in onze tuin! Zo gezellig met z’n tweetjes.

En samen de zolder inrichten. Bernard en mijn vader hebben samen de hele zolder verbouwd, het is echt prachtig geworden. De isolatie, vloeren en muren hebben ze allemaal zelf gedaan. Hier zetten Bernard en ik een boekenkast in elkaar. En weet je wat daar leuk aan is? Binnen 25 minuutjes zijn we bij de Ikea! (terwijl we eerst meer dan een uur onderweg waren). We wonen overal zo dichtbij nu!

Op mijn verjaardag maakte Bernard pancakes voor mij.

Samen met Bernard zijn vrienden gingen we een weekendje weg, we gingen onder meer samen naar het Kruller-Müller museum, dat was fantastisch.

En we hadden wat bioscoopuitjes, dat is iets wat ik voorheen niet veel deed, maar het was écht heel erg leuk.

Mijn ouders kwamen in het begin twee keer per week naar Alkmaar, inmiddels een keer per week, om voor mij te zorgen. Maar omdat het op sommige momenten ook heel goed ging hebben we gezellig op het terras in de zon gezeten.

Mijn broertje en zijn vriendin wonen ook in Alkmaar en hebben een fantastische tuin. Met een enorme struik vol druiven! Het plukken was leuk, maar er sap en jam van maken vond ik nóg leuker. Zo’n kneuterige bezigheid, ik houd ervan. Vooral de jam is echt heel goed gelukt, we hebben nog één klein potje.

Bernard was ook weer zó lief, hij maakte een “boo basket” voor me, met allemaal herfst- en halloweenspulletjes.

Uiteraard kon een tripje naar ons favoriete tuincentrum De Boet ook niet ontbreken (ook veel dichterbij nu!). We besloten om te gaan voor een neppe kerstboom en kozen een prachtexemplaar uit. De kerstshow was nog maar net begonnen, dus het was lekker rustig, we hebben er echt van genoten.

We gingen op vakantie, naar Weert. Het hoogtepunt was absoluut Bernard zijn vliegles! Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt, haha.

Ik viel in 2023 maar liefst 14 kilo af. Geen streng dieet ofzo hoor, gewoon zo gezond mogelijk gegeten. Ik was rond de 30 kilo aangekomen door medicijnen die ik slik, dus met dit gewicht voel ik me weer wat meer mezelf.

We ontdekten wat leuke plekjes, bijvoorbeeld Mevrouw Cha om theetjes te drinken. En Eric’s landwinkel in Bergen voor biologische en glutenvrije boodschappen.

Ik had zó veel plezier in het dagelijks openen van mijn adventskalenders op social media.

En we sloten het jaar af met gezellig Kerst vieren met familie. Het is weer gelukt!

Het was een mooi jaar, vol kleine en grote hoogtepunten. Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen jaar?

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 4 januari 2024 / 10:40

    Wat een mooi jaaroverzicht. Een huis kopen is natuurlijk wel een enorme mijlpaal, maar leuk om ook de kleine hoogtepunten te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.