26 mei en nu

Nog 4 maanden, 2 weken en 1 dag. Weet je wat er dan is? Dan ben ik klaar. Helemaal klaar met school. Ik kijk er naar uit! Maar hoe gaat het nu?

Zoals je in de vorige post zag deed ik een oproepje om jullie allemaal mijn enquete voor mijn profielwerkstuk te laten invullen, daar ben ik dus mee bezig. Daarnaast moet ik echt keihard gaan leren voor de toetsweek (24 januari), ik ben namelijk treurig weinig in de lessen geweest vergeleken met vorige periode. Natuurkunde, wiskunde en scheikunde moeten even bijgewerkt worden. En Engels… tsja, dat is vrij hopeloos, maar ik ga het wel proberen goed te doen.


Via weheartit.com

Verder staat er hierna nog een toetsweek op de planning (in totaal dus 3 in het schooljaar), een Engels mondeling, een presentatie voor Nederlands, een luistertoets voor Engels en misschien nog een PO voor scheikunde? Niet heel erg veel, vooral dingen die ik wel ga overleven. En de examens… die overleef ik zeker weten, als ik daar eenmaal ben.

Het met lijstjes werken, waar ik jullie eerder over vertelde, gaat best goed. Het is allemaal op orde en duidelijk wat ik allemaal nog moet doen. Vooral voor school is het handig. Hoewel het me wel een beetje gaat benauwen als ik ernaar kijk- nog zo veel te doen. Maar dat komt goed. Ik ga nog even door met lijstjes maken!

Het is nu het eind van de vakantie. Vandaag is de eerste dag dat ik weer naar school ga. Ik hoop dat ik weer op de fiets kan! Fijn om weer lekker elke dag onder de mensen te zijn. En te werken aan datgeen wat ik graag wil: dat papiertje.

7 reacties

 1. Lieke 11 januari 2011 / 07:58

  Veel succes meid! Het komt vast goed. 🙂
  Jezelf niet te druk maken & dan kan je er vol tegenaan.

 2. Eva 11 januari 2011 / 10:47

  Hoe cheesy om te zeggen ook, als je het maar graag genoeg wilt dan gaat het je lukken! 🙂
  En volgens mij is jouw wil echt gigantisch dus het komt helemaal goed. Rustig blijven ademhalen en doorwerken en dan kom je er wel 🙂

 3. Jessica 11 januari 2011 / 12:12

  Ik had precies hetzelfde vorig jaar. Het kon me niet snel genoeg gaan en ik wilde zo graag m’n diploma.
  Het is even stevig je ellebogen eronder en als je dan straks dat papiertje in je handen hebt joh, moet je kijken wat een feest! 😉

 4. Petra 11 januari 2011 / 15:08

  Tip: vraag mensen gewoon om hulp als je dat nodig hebt! Zij leggen het misschien eens op een andere manier uit en dat kan best helpen! (Ik wil je wel helpen met Engels?)

  • Lisanneleeft 11 januari 2011 / 15:10

   Ik heb helaas bij Engels vooral moeite met woordjes leren vanwege mijn concentratie, ik kan ze gewoon niet onthouden. En dus is mijn woordenschat laag en ben ik ook niet goed in luistertoetsen en tekstverklaren.

   Heb geen idee hoe ik daarmee geholpen kan worden, ik denk dat ik dat vooral zelf moet doen! Maar toch heel lief dat je het aanbiedt 😀

   • Olga 11 januari 2011 / 17:09

    Ik had vroeger vriendinnen/klasgenoten die ook een ramp waren met woordjes, maar die mochten dan zo’n SO spitsen. Dat was dan gewoon voor hun eigen bestwil en daar maakte de lerares niet zo’n punt van. Misschien dat je dat ook eens kunt vragen? Als het jou eigenlijk net zo veel moeite kost om 3 blz. te onthouden waarbij een ander er 6 kan doen, waarom niet.. xx. 🙂

    • Lisanneleeft 11 januari 2011 / 17:52

     Dat is wel een goede ja, volgens mij mag dat alleen niet hier… En anders dan heb ik nog meer momenten waarop ik een toets moet maken, de momenten dat ik MOET preseteren houd ik het liefst op een zo laag mogelijk aantal. Maar het is geen ramp hoor, ik overleef het wel 🙂 Haal vast en zeker minimaal een 4 uiteindelijk! Sta nog ruim een 5 dus dat is mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.