3 Dingen die ik leerde van de structuurjunkie plantraining

Meer dan een jaar geleden kocht ik de Structuurjunkie plantraining ontwikkeld door Cynthia. Al die tijd heb ik hem laten liggen, maar afgelopen week was het zo ver, ik nam eindelijk de tijd om hem te volgen! Wel heb ik dus al een jaar een Structuurjunkie planner gebruikt (die krijg je gratis bij de training). Daardoor wist ik al veel. Máár… ik leerde zeker ook iets nieuws, de drie belangrijkste dingen deel ik graag met je!

Van Charlotte, waar ik ook meerdere cursussen van volgde, leerde ik het volgende: je kan nooit aan alles van een training, cursus of boek iets hebben. Maar als je er drie dingen uit kan halen, dan is het geslaagd. Dat houd ik nu altijd in mijn achterhoofd, vandaar dat ik drie dingen deel. En geen tien. Gewoon de drie (voor mij) belangrijkste dingen!

Eerst per week plannen, daarna per dag

In de structuurjunkie planners vind je een planning per dag met tijden erbij, maar daaronder vind je ruimte voor losse taken van de hele week. Het is superhandig om eerst al je to-do’s per week op te schrijven, waarna je ze in kan plannen op de plek waar jij het graag wil.

Dat ga ik nu ook zeker doen, want dat kan ook prima in andere planners. Je maakt eerst je hele hoofd leeg met alle dingen die je moet doen in die week en schrijft dat op. Daarna kun je het op een specifieke dag indelen.

Een stappenplan maken om een doel te behalen is veel simpeler dan je denkt

In de training legt Cynthia uit hoe je van een doel naar een plan gaat. Dat doet ze op zo’n simpele manier dat ik denk: dat kan ik ook.

Je hoort mensen altijd wel praten over dromen omzetten in doelen en die doelen weer omzetten in plannen. Plannen die daadwerkelijk in je planning komen! Maar niemand heeft het me tot nu toe zo simpel uitgelegd als Cynthia. Het is eigenlijk veel simpeler dan je denkt!

Waar het op neerkomt: Je maakt een soort braindump, je zet de stukjes die je heb bedacht om in stapjes en die stapjes kunnen in je planning. Cynthia legt het veel duidelijker uit, gelukkig. En ze doet het voor, waardoor het helemaal laagdrempelig wordt om het ook zelf te proberen. Ik denk dat ik het binnenkort ook ga proberen!

Je hoeft geen strakke planning te hebben om succesvol te zijn in je planning

In het begin van de training twijfelde ik of het wel wat voor mij was. Ik denk dat dat ook een reden is dat ik de training zo lang heb laten liggen, zo’n strakke planning is niks voor mij.

Mijn lichaam werkt nog niet altijd mee, dus ik weet nooit van tevoren of ik op een dag wel genoeg kan doen. Dan kan ik dat van tevoren wel allemaal gaan bedenken en opschrijven, maar als je het daarna niet kan doen is het allemaal nogal teleurstellend.

Nu blijkt gedeeltelijk plannen per week en gedeeltelijk per dag een perfecte tussenoplossing te zijn. En eerlijk: dat doe je wel het beste in een echte Structuurjunkie planner. Hoe ik dat in een andere planner (bijvoorbeeld de Plantastic planner) goed kan doen moet ik nog even bedenken.

Ben je nu ook benieuwd geworden naar de plantraining, je kunt hem hier vinden, de prijs is €99 en je krijgt er een Structuurjunkie planner bij cadeau. Ik denk dat je met alleen de planner ook al een heel eind komt hoor, de Structuurjunkie planner los kopen is zeker ook een aanrader.

Ben jij een echte structuurjunkie? Of laat je het helemaal los en zie je wel hoe de dag loopt? Of ben je zoals ik, gedeeltelijk plannen, gedeeltelijk loslaten?

DELEN:

1 reactie

  1. Dionne 4 februari 2021 / 15:11

    Datzelfde heb ik dus ook, dat ik afhankelijk ben van hoe ik me voel die dag zodat ik dus niet alles strak kan plannen. De ene dag wil er gewoon meer dan de andere. Een doel omzetten in stapjes gebruik ik daardoor ook al wat langer, helpt echt 🙂 Daarvoor moest en zou wat ik wou gewoon in die ene dag gebeuren. En dan achter elkaar, niet heel fijn voor je lichaam kan ik je vertellen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.