3 Dingen die je kan doen om de wereld een beetje beter te maken (+WIN)

Grote wereldproblemen in je eentje oplossen? Dat is bijna onmogelijk. Maar waarom kijken we niet naar wat wél mogelijk is? Met kleine veranderingen in je leven kun je een positieve invloed hebben op de wereld. Daar word je zelf toch ook blij van?

Geef vaker een complimentje

Soms lees ik de reacties onder een facebookbericht, of de reacties op TikTok en dan denk ik: wees toch eens iets liever! Als je deze reactie niet had gegeven maar de energie had gestoken in een welgemeend complimentje, dan zou de wereld zo veel mooier zijn.

Aangezien ik soms nogal sociaal ongemakkelijk ben is dit een uitdaging voor mij, maar ik probeer tóch vaker complimentjes te geven. Een positieve draai aan iemands dag geven is toch veel fijner dan een negatieve.

Vermijd zo veel mogelijk plastic

Probeer zo min mogelijk plastic te kopen en te gebruiken. Soms is plastic nuttig (zodat er minder voedselverspilling is bijvoorbeeld), maar soms kun je makkelijk een andere keuze maken.

Zelf gebruik ik bijvoorbeeld de producten van Wild, zoals een shampoo bar (in plaats van een fles). Of deo of douchgel verpakt in enkel papier die je in een daarvoor bestemde houder kunt doen. Echt een geweldige uitvinding! En zó veel beter dan zo veel plastic gebruiken dat steeds weggegooid moet worden.

Het is niet zo dat je nu meteen helemaal geen plastic meer moet gebruiken, maar kijk vooral ook eens of er vervangers zijn die misschien net zo makkelijk en fijn zijn!

Gebruik natuurlijk vaatwasmiddel

Een hele kleine moeite met een groot resultaat: natuurlijk vaatwasmiddel van NaturalSenz. Deze bestaat voor 94,8% uit natuurlijke ingrediënten. Het is vegan, vrij van water en verpakt in FSC-karton. Alle ingrediënten van NaturalSenz zijn volledig biologisch afbreekbaar en vrij van microplastics, zo draag je bij aan het verminderen van de plasticsoep.

Win 4 dozen NaturalSenz all-in-1 vaatwasmiddel

Je koopt dit bij natuurwinkels en bijvoorbeeld bij Ekoplaza. En je kan een halve jaarvoorraad van dit all-in-1 vaatwasmiddel winnen, vier dozen! Dit kun je doen door hieronder een reactie achter te laten dat je graag meedoet (houd er rekening mee dat je reactie pas verschijnt als ik hem heb goedgekeurd. Even geduld dus). Vergeet niet je email-adres juist in te vullen, die zal ik contacten als je gewonnen hebt! Meedoen kan tot en met 10 oktober 2023. Op mijn Instagram loopt ook een actie, zo heb je dubbel kans!

Bekijk voor meer info zeker de website naturalsenz.eco.

Mijn kopjes perenthee worden tegenwoordig schoongemaakt door dit vaatwasmiddel, dat heerlijk fris naar limoen ruikt. Doe jij ook mee?

DELEN:

19 reacties

 1. Harmanna Hamminga 4 oktober 2023 / 18:39

  Leuk!!! Ik doe mee, wil het graag uitproberen! Ik ben erg benieuwd naar dit product!

  Groetjes Harmanna Hamminga

 2. Esther Lemmerman 4 oktober 2023 / 18:40

  Hoihoi, ik zou deze vaatwastabletten heel graag willen uitproberen. Dus ik doe mee met deze winactie🍀

 3. Charlotte Geurtsen 4 oktober 2023 / 18:44

  Wow lijkt me helemaal geweldig! Wat een leuke en originele winactie.
  We zijn hier thuis bewust bezig om producten te vervangen naar biologisch/ecologisch. Dit zou super welkom zijn ❤️

 4. Jo 4 oktober 2023 / 18:54

  Ik doe graag mee! Ben benieuwd naar nieuwe eco merken voor in het huishouden.

 5. Berlinda 4 oktober 2023 / 19:05

  Leuke actie om dit ecologisch vaatwasmiddel te kunnen uit proberen. Dus doe graag mee

 6. Tanja 4 oktober 2023 / 19:18

  Zou dit graag willen proberen. Ben al een tijdje bezig om plastic te weten het gaat met stapjes, maar die helpen ook al een boel en dit zou zeker helpen in het proces hierin! Ook een mooie verpakking lat-out…

 7. Ester Spijker 4 oktober 2023 / 20:44

  Vandaag bedacht ik mij nog, jeetje een hele rolemmer voor alleen plastic. En deze elke 2 weken helemaal vol, dit moet anders!
  Des te fijner dat jouw berichtje voor deze geweldige winactie voorbij kwam!
  Wie weet!

 8. Chris 4 oktober 2023 / 23:11

  Ik probeer steeds meer eco producten te kopen om het huis en de was en vaat schoon te maken. Tot nu toe heb ik alleen nog eco huismerken geprobeerd, dus ik ben heel benieuwd of er verschil is met de NaturalSenz. Ik zou het heel leuk vinden om dat te mogen proberen❤️

 9. Marieke 4 oktober 2023 / 23:35

  Ik heb zelf geen vaatwasser, maar ik hoop dat ik ook mag meedoen voor mijn moeder. Zij heeft er al jaren een vaatwasser. Altijd leuk als je iemand anders ergens blij mee mag maken😊😉

 10. Marjo 5 oktober 2023 / 02:55

  Ik ben altijd op zoek naar duurzamere alternatieven voor in het huishouden, dus deze vaatwasmiddel spreekt me heel erg aan. Ik doe mee!😊

 11. Femke 5 oktober 2023 / 05:52

  Ik doe graag mee met de winactie

 12. Karin 5 oktober 2023 / 14:44

  Heel graag, lekker frisse vaat 😀

 13. Imke Verhoef 5 oktober 2023 / 18:03

  Superleuk! Ik kende dit merk niet maar ben heel benieuwd nu dus wil graag winnen!

 14. Lija 6 oktober 2023 / 09:45

  Wat goed! Zeker voorstander van duurzame producten en wat mooi dat je hier aandacht aan besteed. Ik doe graag mee met de winactie,

 15. Sigrid 6 oktober 2023 / 21:07

  Ik doe graag mee, leuk!

 16. Nadine 7 oktober 2023 / 21:52

  Ik doe graag mee!

 17. Jantine 8 oktober 2023 / 15:31

  Mooie winactie! Ik doe heel graag mee!
  Groetjes
  Jantine

 18. Zo simpel is dan geluk 9 oktober 2023 / 22:34

  Iemand een compliment geven kan de ander zo ontzettend goed doen. Top dat je dit probeert!
  Je maakt me wel nieuwsgierig naar het vaatwasmiddel, dus in doe graag mee met de winactie!

 19. Isabelle 10 oktober 2023 / 18:33

  Ik doe mee, super leuk! Ik doe al mijn best qua minder plastic verbruiken, maar had nog niet gedacht aan groenere vaatwastabletten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.