3 Dingen waar de Action mini weckpotjes perfect voor zijn!

Toen ik laatst een rondje liep in de Action kwam ik iets tegen waar ik wel héél blij van werd. Het zag er zo schattig uit! Ik heb het over de mini weckpotjes die je hieronder op de foto ziet. Maar wat kun je er eigenlijk mee? Ik bedacht drie verschillende dingen die je kan doen met deze schattige weckpotjes van de Action!

kleine-wackpotjes-van-action

mini-weck-potjes

Dit is hoe de verpakking eruit ziet.

mini-weckpotjes

En dit zijn de potjes! Wat je ermee kunt? Ik bedacht drie dingen!

schattige-weckpotjes

Opbergen in mini weckpotjes

Soms heb je van die spulletjes die je graag wil bewaren, maar waarbij je eigenlijk niet zo goed weet hoe je dat kan doen. Deze potjes zijn een super schattige optie, het ziet er super leuk uit!

optie-1-opbergen-mini-weck-potjes

Wat ik erin stopte: Houten mini knijpertjes, knoopjes, blije pilletjes en nog een andere soort mini knijpertjes. Uiteraard kun je helemaal zelf kiezen wat je erin opbergt, je hebt vast nog wel iets liggen dat erin kan, zoals paperclips of punaises!

weckpotjes-opbergen

In mijn creatieve kast staan ze in elk geval super leuk, ik heb precies nog een stukje over van de plank waar ik ze neer kan zetten. Ziet er een stuk minder saai uit zo!

diy-weckpot-cadeautje

Een minicadeautje

Een cadeautje in een pot! In zo’n mini potje kun je natuurlijk stoppen wat je wilt om cadeau te geven, maar ik heb deze optie bedacht voor deze DIY.

Wat je nodig hebt:

 • Geprint papier
 • Een leuk touwtje of lintje
 • Een pen
 • Een schaar
 • Washitape
 • Het mini weckpotje van de Action!

zullen-we-samen-thee-drinken-diy-cadeau

Op de papiertjes kun je zetten wat je wilt! Bijvoorbeeld:

 • Papiertjes met dingen die jullie samen kunnen doen
 • Dingen die je leuk vindt aan die persoon
 • Tegoedbonnetjes
 • Lieve briefjes

Bedenk wat verschillende dingen, schrijf ze op je papiertjes en vouw ze dubbel zodat je ze vast kan plakken met washitape. Als je je potje niet vol krijgt kun je het nog bijvullen met snoepjes bijvoorbeeld, dan ziet het er toch leuk uit!

mini-weckpot-cadeautje

Een stukje washitape met tekst op de voorkant, strikje erom, en je bent klaar! Dit ziet er toch mega cute uit?

moestuintje-in-weckpot

Weckpot moestuintjes!

Dit vond ik wel een heel leuke optie, al zeg ik het zelf: de moestuintjes in een potje! Ik heb de moestuintjes van AH gebruikt, maar alleen de kruiden zodat ik ze niet hoef te verpotten (dat gaat wat lastig vanuit zo’n potje).

ah-moestuintje-schoteltje

Ik heb de instructies gevolgd (en er een enorme kliederboel van gemaakt, sorry Tim!) en drie moestuintjes klaargemaakt.

moestuintje-in-een-weckpotje

Tadaaa! Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen. Ik vind het er in elk geval super schattig uitzien.

Ik denk dat ik de volgende keer dat ik bij Action ben weer wat nieuwe potjes meeneem, want ik had nu maar een setje. En ze staan zo leuk in mijn kast! Uiteraard kun je er ook dingen als kruiden in doen, daar waren ze denk ik ook voor bedoeld, maar deze opties zijn net even wat creatiever. Ik betaalde voor dit setje €1,89. Wat zou jij doen met zulke mini weckpotjes?

DELEN:

63 reacties

 1. Celeste 20 april 2015 / 06:08

  Wat een leuk idee! Die mini weckpotjes zijn zo onwijs schattig! Vooral de eerste vind ik erg leuk. Bij die laatste maak ik er waarschijnlijk ook een enorme kliederboel van haha. Zal mama niet zo blij mee zijn. Nu ik erover nadenken, wij hebben dit soort potjes ook thuis staan! Bij ons zitten en kruiden in. Zoiets als kanaal, paprika poeder en dat soort kruiden haha. 😉

 2. Sanne Marlijn 20 april 2015 / 06:26

  Ik ben echt een sucker voor dit soort kleine dingen haha. Zo schattig deze potjes!! Vooral met die snoepjes, echt te cute. Heb ze nog nooit zien staan deze potjes, zal toch eens goed om me heen kijken de volgende x. Je kunt er inderdaad veel leuke dingetjes mee doen. Ik ben niet zo crea van mezelf, dus dit soort tips daar houd ik van:)

 3. Marion 20 april 2015 / 07:00

  Ze zijn heel erg schattig. Het roept ook meteen herinneringen op. Mijn oma gebruikte deze potten (niet de miniversie natuurlijk) echt. Ik kan me niet meer goed herinneren, maar de schuur stond altijd vol met potten met groenten. Het is ook echt niet meer van deze tijd, want ik vraag me nu serieus af: Wat deed mijn oma eigenlijk? Volgens mij deed ze komkommer in zuur en zo. Snijbonen! Ja, snijbonen natuurlijk. Mooie herinnering en mooie potjes.

 4. Eline 20 april 2015 / 07:24

  Wat een leuke ideeën! Wij hebben de hele plank vol staan met van die potjes met kruiden inderdaad, het geeft zo een heerlijk huiselijk gevoel die potjes op een rij 🙂

 5. Elize 20 april 2015 / 07:24

  Oooh ik wist niet dat ze die hadden maar wat zijn ze leuk! Ik ga er de volgende keer meteen naar kijken als ik bij de action ben! Dankjewel voor de tip!

 6. Renske 20 april 2015 / 07:30

  Wat een leuke ideeën! Ze zijn ook zo schattig. Vooral dat minicadeautje en het eerste idee zijn erg leuk. Het moestuinpotje in zo’n weckpotje werkt voor mij niet. Ik ben daar té onvoorzichtig voor, haha.

 7. Jana 20 april 2015 / 07:46

  Ik wist niet dat ze dit in de Action hadden. Wat een schattige potjes, je kunt er ontzettend veel mee doen zo te zien 😀

 8. Miranda 20 april 2015 / 08:38

  Oh deze had ik nog niet gezien bij de action. Anders had ik ze zeker weten mee genomen. Echt van die hebbedingetjes:)

 9. Frauke 20 april 2015 / 08:47

  Ahh ik hou van mini weckpotjes! Wij haalden ze vorig jaar bij de doe-het-zelver en hebben zó lang gedacht over waar ze nu het meest geschikt voor waren … uiteindelijk hebben we ze gevuld met kruiden, mega praktisch. Ben er nog steeds fan van :D. Die mini moestuintjes zijn ook wel echt ontzéttend schattig, ik had beter ook m’n moestuintjes van AH daarin verpot haha! X

 10. Verie 20 april 2015 / 09:15

  Ze zijn echt te leuk, jammer dat ik niet in de buurt van de A. woon. Fijne week!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 11. Evera 20 april 2015 / 09:19

  Leuke ideeën zeg! Ik heb zelf ook een aantal van zulke kleine potjes en ik heb er kruiden in gedaan. Die staan in rekjes aan de muur in de keuken. Ziet er schattig uit en is makkelijk in het gebruik!

 12. Iris 20 april 2015 / 09:21

  Wat een schattige potjes, ik moet echt weer een keer naar de action!

 13. Swaen 20 april 2015 / 10:27

  Die zijn leuk! Zeker leuk voor cadeautjes enzo 🙂

 14. Lifesabout 20 april 2015 / 10:48

  Wat een schattige potjes! Ik gebruik ze om sambal mee te maken, verse sambal kun je maar een paar weken bewaren dus maak ik kleine potjes. Met snoepjes vullen staat ook leuk!

 15. Danielle 20 april 2015 / 11:11

  Wat een leuk idee! Ziet er echt super vrolijk uit ;D Ik zou er denk ik gedroogde kruiden in bewaren; eerst zelf verse kruiden drogen en die dan verkruimelen en in zo’n potje bewaren 🙂

 16. Vanessa 20 april 2015 / 11:17

  Wat een leuke ideetjes! Ik zou ze gebruiken om dingen in op te bergen of als cadeautje.

 17. Irma 20 april 2015 / 11:36

  Haaaa, ik wil ze al een hele tijd kopen, maar bedacht me elke keer dat ik er vervolgens waarschijnlijk toch niets mee ga doen. Maar ik heb een goede reden nu denk ik, haha!

 18. lonneke 20 april 2015 / 12:02

  Oh wat en leuk artikel Lisanne!
  Echt ideaal deze weckpotjes. Ik moet ze snel gaan halen!
  Liefs Lonneke

 19. Anita | mindjoy 20 april 2015 / 12:41

  Ik heb deze potjes al een tijdje in huis maar wist nog steeds niet wat ik ermee wilde. Je hebt mij iig weer een beetje inspiratie gegeven!

 20. Kim 20 april 2015 / 15:47

  Leuk! Ik heb de weckpotjes nog niet gezien in de winkel, maar het zijn zeker leuke manieren om iets op te bergen.
  De moestuintjes zou ik zelf niet zo snel doen omdat de potjes al snel te klein worden!

  Liefs

 21. Sytse 20 april 2015 / 16:06

  Wat gezellig!! Ik denk dat ik ze cadeau zou doen met een klein persoonlijk cadeautje erin.

 22. Jis 20 april 2015 / 16:45

  Oh, wat leuk om te lezen!Leuke foto’s ook.. Liefs, Jis

 23. Isabel Cristina 20 april 2015 / 17:46

  Wat een schattige mini weckpotjes! <3 ik heb ze nog nooit bij de action zien maar als ik bij de action ben ga ik ze zeker meenemen, ze zijn gewoon te cute om te laten staan! <3

 24. Miss Sentinelli 20 april 2015 / 18:11

  Jaaa, wij hebben deze ook :), echt super zijn die dingen. We gebruiken ze om onze kruiden etc. in te bewaren :).

 25. Ilse 20 april 2015 / 19:02

  Om kleurrijke snoepjes in te bewaren zijn ze ook heel leuk, denk ik!

 26. Kimberley 20 april 2015 / 19:18

  ik heb deze potjes ook! Heb er zelf mini cactusjes ingedaan.

 27. Jessica 20 april 2015 / 19:43

  Wat een leuke opties , ben er al een paar keer langs gelopen bij mijn action vond ze ook zoo schattig maar ik wist ook niet wat er mee te doen haha , denk dat ik ze nu toch maar mee neem als ik er heen ga

 28. Eva 20 april 2015 / 20:23

  Wat schattig die weckpot moestuintjes! Echt heel leuk bedacht!

  Liefs,
  Eva

 29. rehappy 20 april 2015 / 20:34

  Wat een leuke ideetjes! Snel maar eens langs de action 🙂

 30. Tamarah 20 april 2015 / 21:25

  Super schattig die weckpotjes! En jij hebt altijd van die creatieve ideeën. Ik zou er denk ik thee in doen of gebruiken voor in de schuur voor alle rondslingerende spijkers, moertjes etc.

 31. Wendy 20 april 2015 / 21:35

  Ik vind ze er ook altijd heel leuk uit zien, maar wist nooit precies wat ik er dan mee zou willen doen. Nu heb ik dus wat ideeën. Dankje!

 32. Carlijn 20 april 2015 / 21:55

  Wat een leuke mini dingetjes! Ik vraag me alleen af hoe je die moestuintjes gaat verpotten haha

 33. Sofie 20 april 2015 / 22:37

  Wat een superleuke ideeën en wat een leuke potjes! Je hebt altijd zulke leuke ideeën van de Action, ik moet er echt wat vaker naar toe.

 34. Annique 20 april 2015 / 22:43

  Ik zou de potjes vullen met suiker, hagelslag of met koffieboontjes. Staat leuk als je mensen op de koffie krijgt….en dan ook de koffiemelk in zo’n klein mini melkflesje.

 35. EliseDingen 20 april 2015 / 22:47

  Oooh wat lief! Die potjes kende ik nog niet. Leuke ideeën! Ik vind het idee van Annique in de comments (er hagelslag, suiker etc in te doen) ook heel erg leuk!

 36. Laleh 21 april 2015 / 18:44

  Super leuk!
  Hihi het is ook leuk om zo’n wekpotje met blije pilletjes
  aan iemand anders cadeau te doen die ziek is of een hart
  onder de riem nodig heeft.

  X

 37. Naomi 21 april 2015 / 21:19

  superleuke ideetjes ! Ik had ze toevallig afgelopen weekend ook meegenomen maar was nog aan het twijfelen wat ik er in zou doen.
  Ik denk dat ik uiteindelijk 1 ga gebruiken voor een bepaald soort kruiden, 1 om wat dingetjes in op te bergen en verder ben ik er nog niet helemaal uit haha !
  Liefs

 38. Miriam 21 april 2015 / 22:06

  Super schattig!! Ik ben ook dol op kleine potjes en opbergdingetjes. Ik zou er denk ik kleine oorbellen of kraaltjes in doen =D

 39. Simovic-Vuceljic Natasa 23 april 2015 / 10:12

  Wat een leuke potjes! Je hebt er inderdaad echt 3 leuke dingen mee kunnen doen 🙂 Vooral het mini-cadeautje spreekt me enorm aan. En die “happy pils” zijn zo schattig! Waar heb je die vandaan? 😀 Liefs! x

 40. Anneleen 26 april 2015 / 20:02

  Oh wat een schattige potjes! Staan echt heel gezellig! En wat een leuke ideetjes 🙂

 41. Nathalie 26 april 2015 / 21:35

  Wanneer er visite komt eten/drinken zou je er ook losse thee kunnen indoen, of mayonaise, of pitjes/zaden voor over een salade etc.

 42. Joyce 2 mei 2015 / 11:04

  Wat is de inhoud van deze potjes?
  Dat kan ik echt nergens vinden.

  Gr Joyce

  • Lisanne-Leeft 2 mei 2015 / 11:25

   Geen idee, ik zie het ook nergens staan (ook niet op de verpakking!)

 43. Hester 3 mei 2015 / 21:29

  Wij hebben al sinds ik me kan heugen weckpotten in de apothekerskast staan met meel, kristalsuiker, basterdsuiker, rozijnen, maïzena, cacao, dat soort dingen. En nu zijn ze opeens helemaal hot en happening, haha 😀 Leuke ideeën heb je!

 44. Robin 17 november 2015 / 17:46

  Kan iemand mij vertellen wat het formaat is van deze potjes?
  Ik wil ze gaan gebruiken voor keukenkruiden en wik dan een kruidentrapje maken maar dan moet ik even weten of ze wel groot genoeg zijn.

 45. Sophie 4 december 2015 / 10:50

  Ik ben op zoek naar de potjes om ze met de feestdagen kado te doen aan de volwassen gasten, lekker gevuld met zelfgemaakte advocaat. Leek me wel een leuke attentie. Ik weet ook niet hoe groot ze zijn en hoop dus dat de halsjes breed genoeg zijn.

 46. ria 2 maart 2016 / 07:29

  Ik hoop dat ze er nu nog zijn. Kan ik leuke bedankjes maken voor de bruiloft!!

 47. Leon 23 juli 2016 / 14:22

  Superleuke potjes.
  Je zou er ook minigebakjes in kunnen doen.
  Onderin Bastogne koek kruimels.
  Dan Monchou.
  En boven op kersen.
  Leuk gebakje in een potje !

 48. Anouk 11 april 2018 / 11:23

  Hee! Wat leuk die Potjes! Helaas kan ik ze nu niet meer vinden. Maar wat zijn de afmetingen ongeveer en de inhoud? Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.