3 Fijne Netflix series

De laatste tijd heb ik weer genoten van al het moois dat Netflix te bieden heeft. Het klinkt net alsof het een tropische vakantie is, maar zo voelt het soms ook een beetje, even met je hoofd even helemaal ergens anders heen. Verstand op nul en je mee laten slepen in de wereld van heel iemand anders. Ik houd van series die makkelijk wegkijken, niet te zwaar zijn en waar je niet te veel bij na hoeft te denken. Twee van deze series voldoen hier 100% aan, in eentje zit wat meer een verhaal.

Brooklyn nine-nine

Ik denk dat dit de bekendste uit het rijtje is, Brooklyn nine-nine! Dit is ook de serie waarvan ik het meest, en het langst heb kunnen genieten.

Veel simpeler dan dit kan het bijna niet, heerlijk. Tegelijkertijd is het wel een politie-serie (het gaat zelfs over een groep detectives, haha). Maar het is vooral heel grappig en simpel. In het begin is het allemaal een beetje raar, maar na een paar afleveringen ga je van de personages houden.

Je volgt steeds een zaak, of een zaak die ze zelf hebben bedacht (hun Halloween challenges bijvoorbeeld).

En voor je het weet is het afgelopen en mis je ze. Maar dan heb je wel vijf seizoenen genoten. Voor mij was dit een perfecte serie om te kijken als ik ‘s nachts wakker werd, ik werd er lekker slaperig van, haha. En het is lekker licht, nachtmerries zal je er niet snel van krijgen.

Workin’ moms

Yes, een Netflix original. Als je het mij vraagt maakt Netflix steeds betere series! Dit is eigenlijk zoals bovengenoemde serie ook lekker simpel. Toch heb ik het idee dat hier net iets meer diepgang in zit.

De serie gaat over een stel kersverse moeders die weer aan het werk gaan. Een deel die dat heel graag doet, een deel die ook iets minder graag terug aan het werk gaat. En het gaat niet allemaal vanzelf, er komen een boel dingen in de weg van het werk te staan die met het moederschap te maken hebben. Maar wel allemaal met een dikke knipoog.

Het is grappig, maar brengt wel problemen van werkende moeders naar voren. Natuurlijk lekker uitvergroot, maar daardoor ongetwijfeld herkenbaar voor veel moeders. Ook ik, als niet-moeder heb erom gelachen en ervan genoten.

Northern Rescue

Wederom een Netflix original, deze keer eentje met afleveringen van rond de 45 minuten, waar de andere twee series ongeveer na 20 minuten wel afgelopen waren. Daaraan kun je altijd al merken dat er iets meer diepgang in een serie zit. Desalniettemin heb ik hier ook relaxed naar kunnen kijken. Iets meer meeslepend, maar ook weer niet zo erg dat je ervan wakker ligt omdat het zó spannend is.

De familie West verliest hun moeder, waarna ze verhuizen naar het dorpje waar vader John en moeder zijn opgegroeid. Daar komen ze in een bizarre situatie terecht. Zo leven ze in een aquarium, inclusief huispinguin. Ondertussen hebben de drie kinderen (tieners) moeite om zich aan te passen en ondertussen is er een raadsel dat door de serie heen loopt. Dat raadsel en de uitkomst is vrij voorspelbaar, maar toch vond ik het niet vervelend om naar te kijken.

Ook hier ga je van de personages houden, kun je met ze lachen en leef je met ze mee. Jammer dat er nog maar een seizoen is! Ik hoop dat er meer komt.

Ik heb nu deze drie series af gekeken. Ik heb absoluut het meest genoten van Brooklyn nine-nine, maar dat komt ook een beetje doordat deze zo veel meer afleveringen heeft dan de andere twee series. Wat voor serie kijk jij op dit moment? En heb je nog aanraders?

DELEN:

8 reacties

 1. Naomi 14 maart 2019 / 10:18

  Ik heb geen Netflix en soms, als ik fijne tips voorbij zie komen, baal ik daarvan. Maar ik vind zoveel dingen leuk, dat ik maar niet aan Netflix ga beginnen. Maar dankzij jouw tip op Instagram volg ik nu wel de Belgische wie is de mol. Voorkomt het zwarte gat na de Nederlandse versie, nu die is afgelopen. Dus dank voor de tip!

  • Lisanne 14 maart 2019 / 17:21

   Ik moet zeggen dat ik daar ook wel heel blij mee ben, haha! Kunnen we opnieuw op zoek naar een mol. Ben erg benieuwd hoe ze het in het vlaams gaan doen, de eerste aflevering vond ik al heel cool! Ook leuk dat ze het met onbekende mensen doen, vind ik wel 🙂

 2. Jessica J. 14 maart 2019 / 12:51

  Ik heb ze alle drie nog niet gezien! Momenteel kijken we The Umbrella Academy, erg tof en origineel. Heb je Jane the Virgin gezien? Dat kijkt ook heerlijk weg!

  • Lisanne 14 maart 2019 / 17:20

   Jaa, die heb ik ook gezien, geweldig! The Umbrella Academy lijkt me dan weer een beetje engig haha.

 3. Anna 14 maart 2019 / 20:44

  Workin moms en northern rescue heb ik ook gekeken en vond ik beide ook hele leuke series, brooklyn Nine-nine ken ik niet maar ga ik ook eens kijken! Ik kijk nu Bates hotel, leuke serie maar soms wel wat spannender (houd ik de laatste minder van, is minder ontspannend…) ik kijk de laatste tijd erg veel Netflix dus kan je wel wat leuke tips geven;
  -Rita, gaat over een alleenstaande moeder die docent is en niet erg populair bij volwassenen maar wel bij kinderen. Kijkt ook makkelijk weg vind ik.
  -Atypical, maar misschien dat je die al gezien hebt? (of lig over gehoord)
  -Crazy ex girlfriend vind ik ook makkelijk weg kijken en een vrolijke serie doordat er veel liedjes in zitten.
  -When calls the heart heb ik laatst gekeken en vind ik echt een hele mooie serie. Speelt zich in de jaren 20 af en gaat over een vrouw van goede afkomst die verhuist naar een een klein dorpje. Echt een aanrader!
  Ik kan er nog wel heel veel noemen maar om ze allemaal te omschrijven is wat veel. Dus hier nog een paar series die ik ook erg leuk vind: touch, the good wife, orphan black, Orange is the new black, you me her, sex education en the good place.
  Ben benieuwd of je hier wat van gaat kijken! Ik raad vooral ‘when calls the heart’ heel erg aan, maar je moet het wel leuk vinden (is denk ik niet zo’n serie die iedereen leuk vind).

  • Lisanne 26 maart 2019 / 17:18

   Jaaa Rita vind ik geweldig! When calls the heart is hier ook favoriet, heel mooi, krijg je echt een goed gevoel van, het is heel gezellig ofzo. Crazy ex girlfriend heb ik nog niet gezien, die ga ik wel kijken, thanks! Touch, Bates hotel en Orphan Black heb ik nog niet gezien van het hele rijtje, ben altijd bang dat die te spannend zijn, haha. Bedankt voor de tips! De rest zijn ook allemaal favorietjes hier 😀

 4. Romy 15 maart 2019 / 08:46

  Workin’ Moms vind ik ook een geweldige serie. Ik zie nu al uit naar de volgende aflevering. Heb er smakelijk om moeten lachen! De andere twee series lijken me ook wel wat. Ik was nog op zoek naar leuke series om te kijken, dus ik ga de andere twee series zeker eens proberen.
  Een Nederlandse serie die nu op Netflix staat en die ik tof vind, is Overspel. Daar heb ik ook echt van genoten.

 5. Mariska 15 maart 2019 / 22:32

  Northern rescue lijkt me wel een leuke serie! Deze ga ik onthouden, nu ik weer meer op Netflix te vinden ben haha. Zag dat ze vandaag een docu hadden toegevoegd over de verdwijning van Madelyn Mc Cann, die wil ik nog wel heel graag zien. Voor de rest kijk ik echt van die waargebeurde dingen van mensen achter de tralies enzo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.