3 inspirerende programma's op de Nederlandse televisie

Volgens mij zijn we massaal fan van Amerikaanse series. De dingen op de Nederlandse tv stellen niet zo veel voor. In Amerika is alles beter, groter en mooier. Maar misschien overdrijven we dat soms een beetje. Op de Nederlandse tv is ook echt wel iets moois te zien! Omdat ik dat graag aan jullie wil laten zien zette ik 3 programma’s die worden uitgezonden in Nederland op een rij. Deze 3 programma’s vind ik de moeite waard!

Je zal het maar hebben

Elk jaar kijk ik er weer naar: het programma Je zal het maar hebben. Je zult het ongetwijfeld kennen, dat programma waarin mensen met een chronische beperking naar voren komen. Er wordt laten zien wat ze hebben, hoe ze daarmee omgaan en er wordt op een leuke of bijzondere manier uitgelegd ‘hoe het is’ om zoiets te hebben.

Ik vind het altijd een inspiratie om te zien hoe anderen met een beperking omgaan. De benadering van BNN is altijd positief, dus zieligheidfactor speelt nooit de grootste rol. Toevallig begint vanavond een nieuw seizoen, en volgens mij beginnen ze met een aflevering met een jongedame die fibromyalgie heeft. Ik ben erg benieuwd!

Elke dinsdagavond op Nederland 3 te zien om 21:15, voor meer info zie de website van Je zal het maar hebben.

Secret Millionaire

Secret Millionaire is origineel geen Nederlands programma, maar het Engelse programma wordt wel uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het is een programma waarin een miljonair undercover gaat in een achterstandsbuurt met het doel om een mooie bestemming te vinden voor zijn geld. Op een of andere manier komen de meest prachtige en ontroerende verhalen naar boven.

Ik leg het misschien niet zo goed uit, maar als je het nog nooit hebt gezien moet je gewoon een keertje gaan kijken, het is echt de moeite waard! Geef het een kans!

Over de uitzendtijden van Secret Millionaire heb ik geen informatie kunnen vinden. Maar het is tegenwoordig weer met regelmaat te zien op de Nederlandse televisie!

Een nieuw begin

Een nieuw begin is een programma waarin mensen de kans wordt gegeven om een nieuwe start in hun leven te maken. Vaak zijn dit mensen die veel hebben meegemaakt en zij delen openlijk hun verhaal op televisie. De kandidaten ondergaan allemaal een cosmetische ingreep, vanuit die intentie zijn ze ook vaak opgegeven. Maar het mooie is dat er zo veel meer bij dat nieuwe begin hoort! Iets wat ik eigenlijk helemaal niet had verwacht in zo’n programma.

In een van de eerste afleveringen die ik zag was er een vrouw en die was vanwege moeilijkheden met zwangerschappen haar borsten vrijwel helemaal kwijt geraakt. En daarmee ook meteen haar zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is zo bijzonder om iemand van ‘slechts een cosmetische ingreep’ zo op te zien leven! Dit programma laat zien dat plastische chirurgie niet gaat om dikke tieten en plastic mensen.

Een nieuw begin is elke donderdagavond te zien op RTL 4 om 21:30. Meer informatie over dit programma vind je hier. Ook kun je van Een nieuw begin oude uitzendingen terugkijken.

Dit zijn de drie programma’s die ik altijd met veel plezier kijk. Natuurlijk zap ik ook weleens langs Barbie of GTST en blijf even hangen, maar dat zijn niet de dingen die ik je zou aanraden (want ja… nouja, moet ik nog uitleggen waarom?). Deze drie programma’s vind ik wél de moeite waard. Waarnaar kijk jij graag als je kijkt naar Nederlandse televisie?

DELEN:

39 reacties

 1. Kelly Caresse 7 mei 2013 / 07:16

  Wat een leuk artikel! Ik vind je zal het maar hebben ook heel tof, een programma dat ik al volg sinds het bestaat 🙂

 2. Ilse 7 mei 2013 / 07:20

  Zo is het ook in Vlaanderen: alles wat Amerikaans is of in Amerikaanse stijl, is cool, alles wat Vlaams is, saai en stom. Van Secret Millionaire bestaat ook een Vlaamse versie, Stille weldoeners of zoiets, weet niet juist meer hoe het noemt, maar daar keek ik ook wel graag naar.
  Bij Je zal het maar hebben blijf ik ook soms hangen, erg interessant meestal.

 3. Linda 7 mei 2013 / 07:25

  Ik kijk altijd naar Over mijn lijk. Een van de kandidaten van vorig seizoen, Jip, zit nog steeds in mijn hoofd. Hij was zo bijzonder. Uit de kast vind ik ook een mooi programma.

  • Lisanneleeft 7 mei 2013 / 10:07

   Ja, over mijn lijk vind ik ook een prachtig programma! Die had er zo tussen gekund 🙂

 4. LounaBeauty 7 mei 2013 / 07:26

  Allemaal heb ik gekeken of kijk ik! 🙂 Echt hele mooie leerzame dingen. Vooral ‘je zal het maar hebben’ vind ik heel fijn. Valerio laat duidelijk zien wat mensen hebben en gaat daar op een relaxte en natuurlijke manier mee op. Hij vraagt ook alles en steekt het niet onder stoelen of banken. En volgens mij vinden de mensen zelf dat helemaal niet erg.

 5. Ingeborg 7 mei 2013 / 07:27

  De twee laatste programma’s vind ik zo mooi! Vooral Secret Millionaire vind ik een super goed concept!

 6. Paulien 7 mei 2013 / 07:30

  ‘Je zal het maar hebben’ vind ik ook een mooi programma, net als ‘Over mijn lijk’ ( ook van BNN). Het is soms best emotioneel, maar er wordt inderdaad niet zielig gedaan. Dat vind ik mooi.
  Wat ik de laatste tijd ook volg is ‘Buch in de bajes’ op RTL4. Er wordt hier een kijkje genomen in het gevangeniswezen en dat vind ik erg interessant!

 7. Susan 7 mei 2013 / 07:33

  Ik heb Secret Millionaire nog nooit gezien, maar het klinkt wel interessant. Misschien dat ik toch maar is een keer een aflevering moet gaan kijken!

 8. Deborah 7 mei 2013 / 08:11

  In België hebben we ook een soortgelijke Secret Millionaire…hier noemt het tv-programma Stille Weldoeners 😉 Inderdaad mooi om te zien. Al vraag ik me soms af of het echt wel zo oprecht lijkt…of dat de millionaire het vooral om zijn ego doet (of om dat van zijn bedrijf)

 9. ellen 7 mei 2013 / 08:14

  Ik ken alle programma’s, zo inspirerend! Al moet ik toegeven dat ik 5 dagen in de week naar GTST kijk, dat is er zo ingerold haha.

  Liefs

 10. Hester 7 mei 2013 / 08:18

  Ik kijk dit ook allemaal wel eens, heel erg leuke en mooie programma’s inderdaad JZHMH is ook helemaal niet ‘zwaar’ ofzo, het is gewon leuk en luchtig gehouden met grapjes door Valerio (doet hij het nog steeds? Ja toch?) maar niet op een spottende manier. Ook vind ik het altijd leuk omdat er wat afwisseling in het programma zit. Superleuk dat het weer begint! Over De Streep komt vanavond ook weer volgens mij, vind ik ook altijd mooi.

 11. Linda 7 mei 2013 / 09:17

  Mooie programma’s inderdaad!
  Misschien moet ik ‘een nieuw begin’ ook eens kijken, ik dacht er namelijk best negatief over.
  Die platte programma’s van Barbie hoeven van mij niet, vreselijk! En GTST vind ik nog veel erger…
  Ik zit verder wel met smart te wachten op het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht, dat vind ik zo’n leuke serie!

 12. Ashleey 7 mei 2013 / 09:42

  Ik vind ze allemaal erg mooi! Ik ga zeker even kijken

 13. Gerrianne 7 mei 2013 / 11:01

  Secret Millionaire ontroerd me echt altijd. Het is zo’n geweldig programma! Je zal het maar hebben heb ik ook wel eens gekeken, maar meestal miste ik het. Secret Millionaire inspireert mij echt nog het meest!

 14. Anna 7 mei 2013 / 11:06

  Nederlandse tv is leuk! Ik kijk veel naar bnn. En ik vind nederlandse series heel erg leuk zoals Charlie, levenslied, penoza en natuurlijk divorced 😀

 15. annouska 7 mei 2013 / 11:31

  Secret Miljonair en Je zal het maar hebben zijn programma’s die ik elke week met grote verbazing zit te kijken. Te mooi!

 16. Vintagirie 7 mei 2013 / 11:52

  Wow ik zat laatst nog te kijken of er nog nieuwe afleveringen waren van jzhmh! Kan ik het mooi vanavond kijken!

 17. Nieke 7 mei 2013 / 12:21

  Ik kijk eigenlijk bijna geen tv.. 😛 Vooral geen Nederlandse tv. Ik volg veel Amerikaanse/Engelse series als Game of Thrones, Big Bang Theory, Vampire Diaries… En ga nog maar even door maar dit vind ik allemaal iets minder. Wil nog weleens TLC-achtige programma’s opzetten als ik me verveel.

 18. Mariska Hoppens 7 mei 2013 / 12:39

  Leuk artikel, en zo kom je er snel achter dat we het allemaal niet zo slecht hebben, zoals we dat vaak zeggen (althans mensen in mij omgeving).

  ToiToi

 19. I scream beauty 7 mei 2013 / 13:01

  Dat zijn inderdaad mooie programma’s. Ik volg (Wanneer het erop is) ‘Over mijn lijk’.

 20. Anne Solveig 7 mei 2013 / 15:18

  Ik vind Je zal het maar hebben zo’n bijzonder mooi programma! Krijg er bijna een brok van in mijn keel van dat filmpje! Ik vind het zo knap en gaaf dat mensen die iets niet kunnen juist zulke gaven andere dingen doen en daar in uitblinken!

 21. Michelle 7 mei 2013 / 16:27

  Ik heb je ‘hoofd’, nou ja, je avater, al vaker voorbij zien komen en heb nu maar eens een kijkje genomen op je blog. M’n bloglovin’ moest nodig opgeschoond worden om plaats te maken voor nieuwe blogs. Wat schrijf jij leuk! En wat ben je optimisch! Heerlijk. Ik ga je volgen. Grappig om te lezen dat je ook uit Den Helder komt.

 22. Kimberly 7 mei 2013 / 16:41

  Je zal het maar hebben vind ik echt een heel mooi en ook bijzonder programma. Er zijn afleveringen geweest dat ik gewoon zat te janken omdat ik het zo aangrijpend vond!

 23. Lindsey 7 mei 2013 / 17:15

  Programma’s van de Nederlandse televisie die ik kijk zijn: gutst, Charlie, obese. Soms the Voice kids, sytycd, een nieuw begin en soortgelijke programma’s. Charlie is momenteel favoriet. Ik kijk ook graag ziekenhuisseries zoals radboud spoed.

  Amerikaanse series kijk ik: glee, house, grey’s anatomy, obese. Ik heb gossip girl volledig gezien en make It or break It.

  Vaak kijk ik wel alles terug ivm mijn ploegendiensten:)

 24. Fleur 7 mei 2013 / 19:39

  Je zal het maar hebben staat bij mij ook op mijn lijstje om te kijken vanavond!

 25. Suzanne 7 mei 2013 / 20:05

  Ik zit vanavond voor de buis, ben benieuwd naar de aflevering met Yvette over Fibromyalgie. We gaan het zien..

 26. Sharon 7 mei 2013 / 20:21

  Ik kijk ook graag naar Je zal ‘t maar hebben. Wat ik ook mooie programma’s vind van ned. 3 zijn Over mijn lijk en Over de streep.

 27. Sanne 8 mei 2013 / 01:34

  Wat een fijne programmas! Secret Millionaire heb ik nu ook al een paar keer gezien, zo onwerkelijk eigenlijk hoe oneerlijk het af en toe is verdeeld. Eigenlijk kijk ik het programma gewoon om de blije blik in de ogen van de mensen te zien als ze horen dat ze geld ontvangen 🙂 Zo leuk om te zien!

  Leuk artikel 🙂

 28. Tamarah 8 mei 2013 / 07:29

  Ik ken alle 3 de programma’s en kijk ze graag! Ik kijk ook naar obese, mijn leven in puin, een dubbeltje op zijn kant en uitstel van executie. Programma’s waarbij mensen in problemen worden geholpen. Echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.