3 redenen waarom jij volgend jaar een tandartsverzekering moet afsluiten

Net als dat het belangrijk is om langs de dokter te kunnen gaan wanneer je gezondheidsklachten hebt, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je gebit in topvorm is. Een ongezond gebit kan namelijk ook weer tot gezondheidsklachten leiden. Zelf ga ik elk jaar netjes twee keer naar de tandarts en ben ik heel blij dat ik daarvoor verzekerd ben.

Met zo’n verzekering worden de kosten van je tandartsbezoekjes gedekt. Maar wat zijn nu precies de redenen waarom jij volgend jaar een tandartsverzekering moet hebben? Ik geef je in dit artikel drie goede argumenten – van het afsluiten van een voordelige polis bij een zorgverzekeraar zoals Unive tot het zeker zijn van de benodigde tandzorg.

1. Je bespaart op zorgpremie

Tandzorg valt voor kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Denk aan behandelingen zoals preventief onderzoek, het verwijderen van tandsteen en versterkende fluoridebehandelingen. Deze worden allemaal vergoed vanuit de basisverzekering, tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Hierna betaal je de kosten voor de tandarts zelf, tenzij je een aanvullende tandartsverzekering afsluit. 

Je kunt kiezen uit diverse verzekeraars, zoals zorgverzekeraar Univé waarmee ik dit artikel schrijf, die allemaal een verschillende pakketten en premies aanbieden. Ieder jaar passen de verzekeraars hun aanbod en de hoogte van hun premie aan. Doe dus goed onderzoek naar welke zorgpolis het beste past bij jouw situatie tegen de laagste premie en stap op tijd over. 

2. Je bent zeker van de benodigde tandzorg

De hoogte van de dekking van een tandartsverzekering hangt af van de tandzorg die je nodig denkt te hebben. Ga je elke half jaar ter controle langs bij de tandarts en heb je af en toe een gaatje? Dan kan het slim zijn om voor een hogere dekking te gaan, zodat de kosten die je maakt vergoed worden.

Mijn tandarts maakt bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar foto’s. De kans dat ze extra gaatjes ontdekt die ze anders niet had gezien, is dan groter. Soms kies ik ervoor om in zo’n jaar een wat hogere verzekering te nemen. Ik heb regelmatig gaatjes en niet zo’n sterk gebit, dus ik gebruik die ook echt.

Een minder uitgebreid pakket kan voldoende zijn wanneer je van nature een sterk gebit hebt. Bepaal dus welke tandzorg je nodig hebt en stem hier jouw tandartsverzekering op af.

3. Je neemt geen onnodig risico

Hoe sterk je tanden ook zijn en hoe goed je ook poetst, er kan altijd een ongeluk gebeuren. Bijvoorbeeld als je van je fiets valt en een tand breekt. Hier bestaat een speciaal pakket voor, waarbij je voor een lage premie verzekerd bent voor tandzorg bij ongevallen. Op die manier weet je zeker dat je gebit altijd beschermd is en dat je de beste tandzorg zal krijgen wanneer er iets gebeurt.

Tip: lees de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar altijd even door. Zo weet je precies wat er allemaal onder de dekking valt. Twijfel je over een aanvullende verzekering? Laat je dan informeren door de verzekeraar, zodat de polis goed op jouw situatie is afgestemd.

Heb jij, net als ik, ook al een tandartsverzekering?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.