3 Reizen die ik graag wil maken

Ik ben iemand die goed functioneert in haar vertrouwde omgeving. Anderen zie ik verre reizen maken of zelfs leven zonder vaste thuisbasis, dat lijkt me ongelooflijk cool, maar voor mij is het niet iets dat ik vaak doe. Wel is er een aantal landen waarvan ik denk: dat is zó bijzonder, daar wil ik heen. Wat denk je van de andere kant van de wereld? Australië bijvoorbeeld! Ik vertel je in deze blogpost naar welke landen ik nog graag toe wil. Voor een aantal van deze landen heb je een visum nodig, dat leek me nog altijd wel lastig. Het blijkt echter een stuk makkelijker dan ik dacht!

Australië

De andere kant van de wereld, voor mij heeft het iets magisch. Je kan er niet zomaar heen, je hebt een visum nodig. Je vliegt met het vliegtuig gewoon een half rondje om de wereld, dat lijkt me zo gek. En indrukwekkend!

Het is voor mij een soort droomwereld, ik heb heel lang niet in het vliegtuig kunnen zitten omdat ik daar te ziek voor was. Nu kan ik het wel, maar heel lang lukt (denk ik) nog niet. Dat geeft niet, ooit gaat het wel lukken! Australië is wel meteen de grootste uitdaging wat betreft een vliegreis, haha.

Het lijkt me geweldig om te kunnen kijken hoe het is aan de andere kant van de wereld. Het fascineert me hoe de seizoenen er omgekeerd zijn en je Kerst viert midden in de zomer. Het lijkt me zo’n bijzondere plek!

Doordat ik nog nooit buiten Europa ben geweest heb ik nog nooit eerder een visum aan hoeven vragen. Omdat ik simpelweg nog nooit een visum nodig heb gehad! Het schijnt heel gemakkelijk te kunnen, je kunt meer informatie vinden bij: visum Australië aanvragen,

China

Online zie ik heel veel mensen rondreizen in Azië. Dat lijkt me superleuk, maar ook heel heftig. Je krijgt elke keer zo veel indrukken en alles is steeds nieuw. Ik denk dat ik het liefst één land tegelijk bekijk. Ik denk dat ik, als ik nu moest kiezen, voor China ga. Als we het virus van dit moment buiten beschouwing laten, je ziet hier wat het huidige reisadvies is voor China.

Alles is daar zó anders en zo bijzonder. Ik zou dat wel heel graag eens willen zien!

Ik ben wel benieuwd: waar zou jij heen gaan als je naar Azië moest?

Amerika

Ik ben nog nooit Europa uit geweest, dus ook niet in Amerika geweest! In series en in films heb ik natuurlijk wel heel veel van Amerika gezien. Ik ben benieuwd hoe het er in het echt zal zijn.

Allard gaat elk jaar voor zijn werk naar Las Vegas, maar voor mij voelt het toch heel ver weg en onbereikbaar. Echt iets van “uit de film”. haha. Grappig is dat.

Zoals ik al zei: ik ben geen typische reiziger zoals je dat veel op social media ziet. Maar deze plekken lijken me ze ontzettend bijzonder, dat ik er toch wel een keer heen zou willen. Heb jij nu wel plannen? Een toeristenvisum aanvragen kun je doen via visumbuitenland. Een visum voor Amerika aanvragen doe je hier.

Visum aanvragen

Voor mij is het een hele nieuwe wereld, die van het aanvragen van een visum. Aangezien ik nog nooit Europa uit geweest ben is het compleet nieuw voor mij. Het leek mij altijd heel ingewikkeld, want waar begin je? Waar moet je zijn? Hoe doe je het?

Als je via visumbuitenland.nl je visum aanvraagt blijkt het echter een stuk makkelijker dan ik had gedacht, ze loodsen je zo door de aanvraag heen. Je beantwoordt een serie vragen, met je reisgegevens en bij de hand is dat een eitje! Verder heb je natuurlijk je persoonlijke informatie nodig en zo kun je makkelijk op reis. En, mocht je het vergeten zijn (niet zo slim, haha), dan kunnen ze zelfs een spoedlevering bieden, 95% van de spoedaanvragen wordt binnen een uur toegekend.

Ik heb nog niets op de planning staan, je merkt ook wel dat mijn reisplannen nog alles behalve concreet zijn. We hebben er dus ook nog helemaal niet voor gespaard, wat natuurlijk wel nodig is voor zo’n verre reis. Maar erover dromen alleen al vind ik geweldig! En hoe je een visum aanvraagt weet ik nu ook.

Ik zou dus graag naar Australië, China en Amerika willen. Heb jij ook plaatsen op je reis-bucketlist staan? En heb jij weleens een visum aan moeten vragen voor een reis?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

5 reacties

 1. Naomi 1 maart 2020 / 08:33

  Leuk om te lezen. Ik ben ook niet zo’n reiziger, maar een bezoekje aan één van de Scandinavische landen staat wel hoog op m’n lijstje.

 2. Ilona Wielinga 1 maart 2020 / 11:26

  Zo leuk om te lezen. Ik wil ooit ook echt een roadtrip maken door amerika.
  Wat betreft China, daar ben ik al geweest met een uitwisseling van school, maar het land is zo groot dat ik nog wel eens (of meerdere keren?) terug zou willen.
  En Australië, daar heb ik toevallig net een vliegticket voor gekocht. Deze zomer ga ik samen met een vriendin (die momenteel werkt in Australië) lang de oostkust trekken. En ja het is best een bizar idee om letterlijk de halve wereld over te vliegen.

 3. Audrey 1 maart 2020 / 17:01

  Australië lijkt me prachtig, maar in Europa zijn ook zó veel mooie plekken. Ik wil nog naar IJsland en Zweden.

 4. Darina 1 maart 2020 / 17:10

  Australie en de USA lijken mij ook geweldig maar IJsland en Zweden staan ook op mijn lijstje.

 5. Tineke 2 maart 2020 / 13:17

  De plaatsten die ik nog wil bezoeken zijn allemaal redelijk binnen bereik. Ik zou graag nog eens naar Jutland (Denemarken) willen gaan, het meer van Geneve, Mallorca, Brighton en de Duitse waddeneilanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.