3 Tips om je kantoor in te richten

Inmiddels heb ik al vaak een kantoor voor mezelf ingericht. Nagedacht over de meubels, de kleuren, maar ook de rest van het kantoor. Welke keuzes moet je maken? Ik geef je drie tips om jouw kantoor ook in te richten.

Gebruik van kleurenpsychologie

Een aantal jaar geleden heb ik me verdiept in kleurenpsychologie. En dan in het bijzonder: welke kleur moet ik mijn muur geven? In elke ruimte van het huis is een andere kleur de meest geschikte kleur voor een bepaalde gemoedstoestand.

Voor concentratie, productiviteit en structuur ga je voor blauw. Veel mensen kiezen dus blauw voor hun kantoor. Dit heb ik ook een keer gedaan, maar voor mij voelde dit te steriel en ongezellig.

Mijn baan is heel creatief en ik werk het beste als ik me vrolijk en opgewekt voel. Daarom ging ik deze keer voor geel! Oranje had ik ook erg mooi gevonden. Dit haalt de speelsheid en creativiteit in me naar boven, dat past perfect bij me.

Als je graag wil dat je kantoor rust uitstraalt zou je kunnen gaan voor groen. Dit lijkt mij ook een heel fijne kleur voor in een kantoor.

Laat je niet afleiden

Als je een creatieve baan hebt, zoals ik, dan zit een kantoor snel heel vol met afleidingen. Daar probeer ik bij uit de weg te blijven, als ik moet werken, dan wil ik focussen op de taak die ik moet volbrengen.

Ik kan overal wel dingen neerleggen en ophangen, maar dan ben ik voordat ik het door heb alweer met iets anders bezig dan die ene taak.

Ze zeggen altijd: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en dit geldt misschien voor een thuiskantoortje nog wel veel meer dan voor de rest van het huis!

Kies voor goede meubels

Ga voor degelijke meubels. Zelf heb ik al meer dan vijf jaar dezelfde meubelsen ik hoop dat ze nog veel langer mee zullen gaan. Als je iets goeds koopt, gaat het lang mee, en soms is dat wat duurder. Een bureaustoel is misschien nog wel het belangrijkste van alle meubels. Daar zit je de hele werkdag op! Daar zou ik zeker een goede van kopen.

Maar denk ook aan kasten die je vaak gebruikt, je wil niet dat het uit elkaar valt. En je bureau, je wil niet dat het na een jaar al vol krassen zit. Dit hoeft niet duur te zijn, maar ga op zoek naar kwaliteit.

Heb jij ook een kantoor aan huis? Hoe heb jij het ingericht?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.