3D Kerstboom maken met strijkkralen – DIY

Strijkkralen alleen voor kinderen? Onzin! Ik gebruik mijn strijkkralen graag voor leuke doe-het-zelf projectjes, zoals het maken van de kerstboompjes die ik je vandaag laat zien. Deze zijn superleuk om te gebruiken als kerstversiering. Ze zijn makkelijk te maken dus je kan ze natuurlijk ook samen met kinderen maken! Ik laat je graag zien hoe jij ook een 3D kerstboom met strijkkralen kan maken.

Dit strijkkkralenboompje past superleuk tussen alle andere kerstversiering.

Zelf gebruik ik strijkkralen van Ikea, maar je kan natuurlijk alle soorten strijkkralen gebruiken die je in huis hebt! Ik heb naast deze felle kleurtjes ook nog een pot met pastelkleurtjes, daarvan heb ik ook een paar kleurtjes gebruikt voor de kerstballen die ik in de boom maakte.

Dan is het tijd om een boompje te gaan maken. Het volledige boompje bestaat uit twee verschillende delen. Ik zal laten zien hoe je ze maakt:

Deel 1.

Alle kleurtjes die door de boom heen zitten kun je vervangen voor de kleurtjes die jij leuk vindt in je kerstboompje van strijkkralen.

Deel 2.

Als je dit hebt gemaakt is dit je resultaat. Je kunt ze uiteindelijk in elkaar schuiven. Zoals je wellicht ziet kunnen ze ook gemakkelijk met z’n twee op een bordje, maar dat heb ik niet gedaan.

Eenmaal gestreken is dit het resultaat. Tijd om hem in elkaar te schuiven!

En het resultaat: een kerstboom van strijkkralen met een sterretje als piek! Ik word er helemaal vrolijk van.

Dit is toch superleuk om zelf te maken? Gebruik jij ook weleens strijkkralen? Of gebruikte je het vroeger weleens?

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 2 december 2020 / 11:53

    Superleuk! Het is bij mij echt jaren geleden dat ik strijkkralen heb gezien, laat staan aangeraakt, maar ik denk dat het net zo heerlijk ontspannend moet zijn als kleuren.

  2. Katrien 2 december 2020 / 15:30

    Wat een leuk boompje! Ideaal om misschien eens samen met mijn petekindje te maken want zij houdt ontzettend veel van strijkkralen! En ik doe dan maar al te graag met haar mee ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.