4 Belangrijke dingen die ik wil doen in 2024

Eigenlijk wilde ik een lijstje maken met minimaal 20 dingen die ik wil doen in 2024. Maar eigenlijk zijn er helemaal niet zo veel dingen die ik wil doen, er zijn eigenlijk maar een paar (grote!) dingen waarop ik de focus wil leggen.

Foto door Masaaki Komori via Unsplash

Op vakantie naar de zon

Bernard is in april klaar met zijn promotieonderzoek, dan willen we graag op vakantie naar de zon. We zijn een paar jaar geleden naar Mallorca geweest, ik denk dat het dit jaar een van de Canarische Eilanden wordt!

Elke dag even naar buiten

Elke dag even naar buiten gaan is zo gezond voor je. Daglicht en frisse lucht! Maar ik kan ook niet wachten tot het lekker weer is en ik lekker in het zonnetje kan zitten.

Project baby starten

Hallo, ik drop even een bommetje, haha. Bernard en ik willen heel graag een kindje, maar mijn lichaam is daar nog niet klaar voor. Onder meer omdat ik nog veel medicijnen slik. Ik ben bereid om te proberen om helemaal van de medicijnen af te gaan om onze wens in vervulling te laten gaan. Dat is alleen écht heel erg moeilijk, aangezien ik mijn medicijnen niet voor niets slik. En het zijn er ook niet weinig: ik denk dat er rond de 6 soorten zijn waar ik vanaf moet.

De eerste stap is denk ik naar een gynaecoloog gaan die hier verstand van heeft, misschien kan ik een enkel medicijn nog wel blijven slikken. Maar hoe ik ga afkicken? In een kliniek of thuis? Ik weet het nog niet. Ik heb ook geen idee wat er allemaal mogelijk is.

Verder weet ik ook niet of mijn leven nog leefbaar is als ik van de medicijnen af ben en of ik dan überhaupt wel een zwangerschap aan kan. En dan nog gaat het allemaal niet vanzelf, zwanger worden gaat ook niet bij iedereen heel makkelijk. Dat is een heel proces, waarover ik misschien wel wil gaan bloggen, het is een lange weg en het lijkt me fijn om het niet alleen te hoeven doen.

Meer creatief bezig zijn

Ik vind het heerlijk om te kleuren, knutselen, tekenen, schilderen en fotograferen. Dat doe ik echt veel te weinig. Dus het lijkt me leuk om daar weer meer mee bezig te gaan. Mijn favoriete objectief (lens van mijn camera) is kapot, dus die moet even gerepareerd worden, dan kan ik weer lekker creatief aan de slag met foto’s.

DELEN:

16 reacties

 1. Ilona 10 januari 2024 / 12:50

  Wat leuk! Ik hoop dat het ooit gaat lukken 🤞🏼

  • Lisanne 10 januari 2024 / 15:19

   Lief, dankje!

 2. Roos 10 januari 2024 / 14:29

  Wat leuk om te lezen, mooie doelen.
  Wat betreft project baby, het is als je medicijnen slikt helemaal niet gek een consult aan te vragen bij een gynaecoloog. Je hebt dacht ik wel een verwijzing nodig van de huisarts.
  Ik heb zelf ook een preconceptioneel advies gehad (zo heet het hier in het ziekenhuis) en vond het heel verhelderend. De gynaecoloog zoekt precies uit wat de risico’s zijn van de medicatie. Ik moest bijvoorbeeld een medicijn wel afbouwen, maar bij het andere was het risico voor mij als ik zou stoppen (zeker tijdens een zwangerschap) veel te groot terwijl er alleen een mogelijke vertraagde groei bij de baby als risico was voor de baby. Ik wist hierdoor al precies dat ik extra groeiecho’s zou krijgen tijdens de zwangerschap om de kleine in de gaten te houden en dat we na de geboorte 24 uur in het ziekenhuis moesten blijven voor glucose metingen voor de kleine. Ik wist dat ik met mijn medicatie en aandoening, door het ziekenhuis begeleid zou worden en niet door een gewone verloskundige. Vond het zelf super en een hele geruststelling om dit van te voren te horen. Zoontje heeft trouwens helemaal geen groeiachterstand gekregen, is met een heel gemiddeld gewicht geboren!

  • Lisanne 10 januari 2024 / 15:19

   Wat goed om te lezen! Bedankt voor je fijne berichtje, ik ga er inderdaad vanuit dat een gynaecoloog mij hierin moet begeleiden. Goed om te horen dat diegene het bij jou zo goed heeft uitgezocht en dat het allemaal goed is gekomen 🙂

 3. Tsunami 10 januari 2024 / 14:45

  Ik zou het heel stoer en dapper vinden als je zou schrijven over je proces van zwanger worden! En ook interessant, kan veel inzichten opleveren.

  • Lisanne 10 januari 2024 / 15:20

   Bedankt voor je lieve bericht, ik denk dat ik er wel over ga delen! 🙂

 4. Ilse 10 januari 2024 / 14:46

  Inderdaad de 1e stap naar een gynaecoloog.
  En daar alles vragen. Ik gun het jullie van harte.
  En misschien is er wel vervangende medicatie wat wel kan ipv wat je nu gebruikt.

  • Lisanne 10 januari 2024 / 15:21

   Gaan we doen, dankje. Het is een hele weg geweest om bij de juiste medicatie uit te komen dus ik verwacht niet te veel van vervangende medicijnen, maar wellicht is íets toch beter dan niets. Ben heel benieuwd!

 5. Dominique Van den broek 10 januari 2024 / 16:44

  Wat een mooie dingen! Een hele positieve blog. Ik wens jullie veel geluk met project baby 🥰💖

 6. Sanne De jong 10 januari 2024 / 17:38

  Wat dapper om zo open over jullie kinderwens te zijn.
  Schakel alle hulp in die je denkt nodig te hebben. Succes met je
  voornemens

 7. Anique 10 januari 2024 / 18:40

  Wat dapper en tof dat je dit deelt.
  Ik heb ivm vele chronische ziekten en heel veel medicijnen een Preconceptioneel screening gehad in Maastricht bij prof spaanderman. Zou ik iedereen aanraden . Hier keek hij met mij ook naar alle medicijnen etc etc.

 8. Melanie 10 januari 2024 / 19:41

  Lisanne, wat goed dat je deze stappen zet. Inderdaad een afspraak met een gynaecoloog die gespecialiseerd is in medicijngebruik in combinatie met zwanger worden is een goede zet. Bij bijna elk medicijn staat dat het afgeraden wordt tijdens de zwangerschap, maar soms is het afkicken van de moeder erger dan een complicatie bij de zwangerschap. Dan is het fijn dat we in een land leven waar de medische kennis goed is.

  Ik zou het heel interessant vinden als je gaat bloggen.

  Succes 🍀

 9. Annemiek 10 januari 2024 / 21:14

  Wat een mooi doel Lisanne, ik hoop zo dat het lukt! Ik weet uit ervaring dat zwanger worden niet altijd makkelijk is (5 jaar ziekenhuistraject) en zwanger zijn is ook niet echt iets waar ik goed in ben 🤣 (2x heftige HG zwangerschap) Maar ik ben in al die tijd wel hele fijne mensen in de gynaecologie tegengekomen en ook bij verloskundigen kun je al vóórdat je zwanger bent terecht met vragen. Dus ga vooral met een lijstje met vragen (handig als je daar van tevoren al samen even over nadenkt) een afspraak maken bij een gynaecoloog!
  Heel veel succes en ik zou het heel leuk vinden om over jullie ervaringen te lezen/horen!

  Liefs Annemiek

 10. Carlien Wientjes 10 januari 2024 / 22:28

  Mooie doelen!
  Ik herken je gevoel/angst bij het starten van een gezin wanneer je medicatie slikt. Ik heb MS en vond het rete spannend om er voor te gaan en met mijn medicijnen te stoppen. Ik ben destijds naar de POP-poli geweest (al voor ik zwanger was) om over mijn angsten en vragen te praten. Toen ik eenmaal zwanger was en ook na de bevalling hielden ze me in de gaten, heel fijn gevoel. Er zijn meer ziekenhuizen met zo’n poli! Inmiddels heb ik een zoon van 5 jaar en kijk ik nog steeds terug op een zeer fijne ervaring met deze poli!

 11. Sofie 10 januari 2024 / 22:32

  Wat hun ik het jullie, ik hoop dat je al deze doelen een vinkje kunt geven aan het einde van dit jaar waarbij project baby dan ook in progress mag zijn. Spannend!

 12. Naomi 11 januari 2024 / 09:06

  Mooie dingen, maar die kinderwens springt er bij mij uit. Ik hoop dat je erover gaat bloggen, want het lijkt me heel interessant om te volgen. Ik hoop zo dat het gaat lukken voor/bij jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.