4 Onverwachte dingen waarmee je extra sfeer geeft aan je woonkamer

Een woonkamer inrichten kan uitdagingen met zich meebrengen. Natuurlijk wil je niet zomaar de hele boel verbouwen, maar je kan wel kleine dingen toevoegen of veranderen waardoor je woonkamer veel sfeervoller wordt. Je vindt hier alvast veel woonkamer ideeën, maar ik ga je nog 4 andere tips geven!

Mooi behang of een warme kleur op de muur

Persoonlijk vind ik een mooie kleur voor op de muur een grote sfeermaker voor de woonkamer. Zelf hebben we in het nieuwe huis voor een terracotta kleur gekozen (ik zei toch dat het een intense kleur werd!). In mijn vorige huis zat een okergele kleur op de muur. Wij hebben gekozen voor een intense kleur voor op een muur, maar je kan ook een wat minder intense kleur kiezen en alle wanden deze kleur geven. Dit hebben we in de slaapkamer gedaan, dat is echt prachtig.

Echter vind ik ik behang ook heel erg stijlvol. Als je de juiste stijl weet uit te kiezen is behang echt een grote upgrade voor je woonkamer. Het kan een heel luxe uitstraling geven.

Stijlvolle vitrage

Ik denk dat raambekleding het meest wordt onderschat als het gaat om interieurdesign. Een mooie vitrage is eigenlijk echt onmisbaar. Het is even een investering, maar je hebt er heel lang plezier van en het is iets waar je niet op uitgekeken raakt. Het voegt echt iets toe aan een woonkamer. Een mooie vitrage geeft een luxe uitstraling.

Je kunt gaan voor plisségordijnen die precies in jouw raam passen, zo lijkt je kamer wat groter. Echter kun je ook gaan voor bijvoorbeeld zwarte vitrage, waarmee je in een klap veel sfeer en warmte toevoegt aan de kamer. Waarom zwarte vitrage en niet wit? Witte vitrage is natuurlijk ook heel mooi, maar dat zien we al zo vaak, zwarte vitrage is net even iets anders. Als je het mij vraagt is zwarte vitrage net iets hipper, jonger en sfeervoller.

Een mooi vloerkleed

Naast een mooie vitrage geeft een mooi vloerkleed ook heel veel sfeer. Het zijn echt stoffen die het geheel een warm gevoel geven!

Qua vloerkleden zijn er heel veel keuzes, niet alleen hoogpolig en laagpolig zijn opties, maar denk ook aan het formaat van het kleed. Vaak is een groter kleed dan je denkt nodig te hebben mooi. Om de vorm ook niet te vergeten, een vloerkleed in organische vorm is helemaal hip, maar ook een rond vloerkleed kan onwijs mooi staan in jouw woonkamer. Zelf wil ik graag een organisch gevormd of rond vloerkleed in ons huis, maar het is nog even zoeken naar het perfecte exemplaar.

Ook hierbij is kleur weer echt heel belangrijk, ik kijk graag op Pinterest voor inspiratie wat betreft kleurencombinaties, zo ben ik bijvoorbeeld op deze site gekomen. Er is zo veel inspiratie online te vinden!

Iets unieks voor aan de muur

Tot slot vind ik dat iets aan de muur ook sfeer toevoegt. Dit hoeft geen canvas te zijn, zoals bijna iedereen heeft. Je kan een gallery-wall samenstellen met allemaal unieke stukken, maar je kan ook gaan voor een wandkleed of een poster in een hanger.

Zelf blijf ik ook altijd kijken naar echte kunst voor aan de muur. Ik wil ooit het perfecte stuk tegenkomen, dus het kan nog wel even duren voordat het er echt komt. Maar als er eenmaal mooie kunst aan de muur hangt is het echt een upgrade voor je woonkamer!

Aan de meeste dingen denk je wel, maar vergeet de vitrage niet. Je denkt in het begin: het komt wel, maar het is heel prettig als er een vitrage hangt voor de privacy. En natuurlijk voor de sfeer, ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt als je kiest voor zwarte vitrage!

Wat heb jij gedaan om sfeer te geven aan jouw huiskamer?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.