4 Tips voor ultieme productiviteit

Je zou denken dat ik ik qua productiviteit niet de sterkste ben. Maar juist omdat ik weinig tijd en energie heb die ik kan besteden is productief werken als ik iets gedaan wil krijgen een must. Minder kunnen doen is een nadeel, want je krijgt minder gedaan. Maar aan de andere kant heeft het ook voordelen: je leert productiever werken! In deze blogpost deel ik de dingen die ik op dit moment gebruik om zo productief mogelijk te zijn.

tips-voor-productiviteit

Bron foto

Zorg dat je niet onnodig afgeleid wordt

Ik ben zelf echt mega snel afgeleid. Er hoeft maar een kleinigheidje te gebeuren en ik ben compleet vergeten wat ik aan het doen was en ga ineens weer bezig met iets heel anders.

Als het even kan, zorg dan dat er zo min mogelijk afleiding is. Geen mensen, geen telefoon, geen social media, geen muziek, geen honger, helemaal niets! Alleen maar jij en je taak.

Gebruik een Bullet Journal

De Bullet Journal is voor mij echt een ultieme manier om productief te zijn. Waarom?

 • Je hebt overzicht
 • Afvinken van de vakjes geeft een erg goed gevoel
 • Tijd verdoen aan het opzoeken van gegevens, afspraken of namen is niet meer nodig: allemaal in je bullet journal te vinden

Als je productief wil werken kan ik je de bullet journal echt aanraden, ik heb er al meerdere blogposts over geschreven, dit is de blogpost met uitleg in het Nederlands.

Stel prioriteiten

Veel jongeren van tegenwoordig willen alleen maar… alles. Dat gaat niet, je moet kiezen wat je wil gaan doen, want je tijd en energie zijn niet oneindig!

Je kan beter iets minder dingen doen, maar dan goed uitvoeren. Dan heel erg veel verschillende dingen maar half afmaken. Stel prioriteiten, wat is voor jou het meest belangrijk? Zet het allemaal voor jezelf op een rij en ga aan de slag met de dingen die jij het meest belangrijk vindt.

Doe het met de middelen die je hebt

We kunnen niet allemaal even veel gedaan krijgen, want we zijn allemaal anders en hebben een ander leven. Zoals ik bijvoorbeeld minder energie heb, heeft een ander een baan waarnaast nog veel gedaan moet worden.

Full time (of zelfs 24/7) effectief met iets bezig zijn is niet voor veel mensen weggelegd. Het lijkt misschien het ultieme om 24/7 productief te kunnen zijn, maar stel je eens voor dat je dit echt moest doen? Dan word je toch gek?

Die oneindige energie en tijd hebben we niet. We hebben minder, daar moeten we het mee doen! Dat kunnen we wel. Een beetje tevredenheid als je vier uur productief hebt bezig kunnen zijn in plaats van acht is wel een goed idee. Je doet wat je kan, meer dan je best kun je niet doen!

Wat zijn jouw ultieme tips om productief te werken?

DELEN:

41 reacties

 1. Dina 16 juni 2015 / 06:10

  Goede tips! Ik kan ze ook wel gebruiken (of ik moet gewoon weer even mijn kop erbij houden), want ik ben alles behalve productief de laatste dagen.

 2. Kelly Caresse 16 juni 2015 / 06:49

  Hele leuke blospost! Opschrijven en afvinken werkt bij mij in to do lijstjes erg effectief. Ook telefoon wegleggen zorgt al voor veel productiviteit bij mij

 3. Minke 16 juni 2015 / 06:53

  Handig zo eens te lezen. Ik ben de laatste weken alles behalve productief helaas. Mss dat dit kan helpen.

 4. Sophie 16 juni 2015 / 08:05

  Goede tips! Vandaag een dagje studeren. Hopelijk gaat dat goed!

 5. Miranda 16 juni 2015 / 08:07

  Wat voor mij het beste helpt, op het gebied van bloggen, is er gewoon voor gaan zitten en beginnen.
  Klinkt heel suf maar ik kan lang niks doen en bankhangen en dénken aan alles wat ik nog moet doen… Op zulke dagen komt er niks uit mijn handen. Maar wanneer ik mezelf een schop onder m’n kont geef en ‘gewoon’ begin kan ik uren productief bezig zijn… Ik heb gewoon echt dat beginnetje nodig.
  Oh en heel cliché misschien, maar ik presteer écht het beste onder druk. Was vroeger op school al zo en dat is altijd zo gebleven. Vlak voor een deadline of op het laatste nippertje komen de beste dingen uit mijn handen:)

 6. Bas 16 juni 2015 / 08:16

  Handige tips! Ik heb de post direct opgeslagen! Ik zit nu middenin de tentamenweek, dus allemaal tips zijn meer dan welkom! Leuke post!

 7. Tiffany 16 juni 2015 / 08:19

  Leuk onderwerp! Sinds ik een bullet journal gebruik ben ik veel productiever en ervaar ik minder stress. Ik weet wat ik nog moet doen die week/dag en dat geeft rust. Het voltooien van de taken geeft een voldaan en productief gevoel, ook al kan ik op sommige dagen niet zo veel doen door mijn gezondheid.

 8. Mascha 16 juni 2015 / 08:22

  Eergisteren was ik mega productief. Ik heb uren gestudeerd en een verslag afgemaakt én er een nagekeken… Hoe ik dat deed weet ik niet want gisteren ging alles matig… Hmmm.. Misschien maar eens over nadenken ( voor ik begin) en mijn lijstjes beter bijhouden… Laat ik eerst maar eens je post over het bullet journal lezen.. Miss heb ik er iets aan 🙂

 9. Lotte 16 juni 2015 / 08:34

  Handige tips! Die kan ik zeker gebruiken aangezien ik absoluut geen concentratie heb, haha. En ik ga eens kijken naar die bullet journal!

 10. Sheela 16 juni 2015 / 08:38

  Ik was dit jaar begonnen met de bulletjournal maar ik vond het niet zo fijn werken bij mij. Ik gebruik liever een gewoon notitieboekje met to do lijstjes etc.

 11. Kim | Kimsbloglife 16 juni 2015 / 09:10

  Ik gebruik sinds kort een blogplanner in mijn Filofax en dat werkt erg handig vind ik! Ook heb ik een A4-maandplanner boven mijn bureau hangen waar ik invul welk artikel ik welke dag online wil, zo word ik er voortdurend aan herinnerd en heb ik een goed overzicht, vind ik super handig!

 12. Denise 16 juni 2015 / 09:39

  Goede tips! Mijn to-do list (inclusief washi tape) helpt me toch ook wel heel erg om lekker productief te zijn!

 13. Emily 16 juni 2015 / 09:39

  Handige tips. Ik herken vooral het ‘niet afgeleid worden’ want mijn gedachten fladderen de hele tijd van de ene kant naar de andere en als ik dan ook nog een reden krijg om iets anders te gaan doen…

 14. Margot 16 juni 2015 / 10:27

  Ik werk veel met to do lijstjes die ik lekker af kan strepen.

 15. Kim 16 juni 2015 / 10:59

  Leuke post! Ik maak in plaats van een bullet journal liever ‘gewoon’ een to do list. De bullet journal kun je natuurlijk voor van alles gebruiken, waardoor ik juist overzicht kwijtraak. 🙂

 16. Dionne 16 juni 2015 / 11:02

  Handige tips! Daar ga ik mee aan de slag.
  Ik zit in mijn tentamenweek, dus dan kan ik deze tips wel gebruiken

 17. Henny 16 juni 2015 / 11:15

  Goede tips. Snel afgeleid heb ik ook last van, een rustige werkomgeving is voor mij ook belangrijk. Ik plan elke dag wat ik ga doen, afvinken geeft zo ‘n goed gevoel.

 18. Manon 16 juni 2015 / 11:32

  Fijne tips. ZOals nu wil ik echt een dagje bloggen, maar ik voel al dat ik erg afgeleid ben door dingen!

 19. Shaz 16 juni 2015 / 11:47

  Goede tips! Ik werk met een weekplanner en daar schrijf ik alles op wat gedaan moet worden.

 20. Manon 16 juni 2015 / 12:21

  Handige blogpost. Iets van een bulletjournal of To Do lijst heb ik sowieso nodig. Anders doe ik echt helemaal niets. Dat snel afgeleid raken is voor mij ook dingetje. Het scheelt al, nu ik nogal aan het minimaliseren ben 🙂

 21. Kirsten 16 juni 2015 / 12:23

  Fijne blogpost Lisanne! Ik merk dat als mijn kamer opgeruimd is, dat ik ook minder snel afgeleid word haha.Orde in de tent zeg maar..

 22. Miss Sentinelli 16 juni 2015 / 12:52

  Fijne tips! Door jou ben ik ook een tijdje geleden begonnen met mijn eigen bullet journal en ik kan echt niet meer zonder!! Wat een fijn systeem zeg :), zeker een aanrader als je productiever wilt zijn.

 23. Saskia 16 juni 2015 / 12:54

  ik ben niet chronisch ziek, maar heb wel chronisch pijn. Om zo productief mogelijk bezig te zijn plan ik rust. Dat klinkt heel stom maar waar ik bijvoorbeeld eerder snel even een broodje in mijn gezicht drukte ga ik nu een uur lunchen. Ook gewoon als ik thuis ben.

 24. Marion 16 juni 2015 / 13:38

  Die tips kon ik wel even gebruiken. Ik ben alles behalve productief de afgelopen paar dagen….

 25. Laura 16 juni 2015 / 13:42

  Tja, die heb ik niet. Ik ben echt een ramp betreffende productief werken. Ik probeer het wel, maar ik ben altijd enorm snel afgeleid en raak heel snel het overzicht kwijt. Ik probeer nu met een blogplanner te werken en ben even minder gaan bloggen om mijn overzicht te vinden/terug te krijgen. Even een ritme krijgen wat voor mij werkt, in mijn tempo.

 26. Jana 16 juni 2015 / 19:53

  Goede tips geef je. Ik heb soms zo een moment dat ik van alles tegelijkertijd wil doen en dan is er maar half werk gebeurt. Dus nu oefen ik vooral om goed te plannen 🙂

 27. Anoek 16 juni 2015 / 20:22

  Super leuk artikel! Ik maak ook vaak lijstjes. Ik heb het een klasgenoot ook geprobeerd te leren. Maar veel mensen begrijpen het principe niet. Ze schrijven vaak lijstjes die onhaalbaar zijn.

  >> Je moet opschrijven hoeveel je weet dat je kan, tijd over? Nou dan maak je alvast een begin aan het lijstje van de dag erop. Maar schrijf nooit meer op dan dat je aan kan binnen een bepaalde tijd!

  Liefs,

 28. Evera 16 juni 2015 / 23:07

  Leuke tips! Mijn beste tip is zorgen dat mijn planning niet te ‘leeg’ is. Als ik teveel tijd voor m’n taken heb ga ik al gauw lantefanteren (series kijken, internetten, sims, etc.) en dan kom ik uiteindelijk in tijdnood.

 29. Desi 16 juni 2015 / 23:18

  Goede tips! Als is de uitvoering soms wat lastiger. Ik merk dat ik me goed in mijn vel moet voelen om productief te voelen. Als ik me rot voel is het echt veel lastiger om productief te zijn. Daarom schrijf ik vaak eerst in mijn dagboek, op mijn blog of praat ik met een goede vriendin. Als ik dan mijn ei kwijt ben, ben ik meteen een stuk productiever. Dan kan ik deze tips ook veel beter toepassen.

 30. Olga 17 juni 2015 / 02:18

  Ik maak vooral veel lijstjes. De ene keer in het speciale boekje en de andere keer op een los blaadje.

 31. Anna Laura 17 juni 2015 / 09:33

  Wat een handige tips! Ik ben zelf best wel snel afgeleid als ik achter mijn laptop zit maar ik gebruik sinds een tijdje SelfControl. Dat is een programma voor Macs waarmee je websites kunt blokken. En nu gaat het veel beter!

 32. Inge 17 juni 2015 / 19:55

  Vooral tip 1 en tip 4 spreken mij aan.
  Ik merk zelf dat ik soms vol goede moed aan de slag ga, maar na een poosje is m’n energie op en heb ik niets anders gedaan dan e-mailtjes beantwoorden. Zonde toch? Eigenlijk had ik dan een blogpost willen schrijven.
  Vroeger was het bij mij zo ‘hoe drukker is het heb, hoe meer ik doe’, maar da’s ook een beetje riskant: je kunt er nogal gestresst van raken.

 33. Kim 23 juni 2015 / 15:35

  Afleiding nekt mij elke keer. Ik ben zo snel afgeleid en interesse verdwijnt heel snel. Ik moet er iets aan leren oen.

 34. Simovic-Vuceljic Natasa 24 juni 2015 / 19:17

  Goede tips! Afleiding staat bij mij op nummer 1, ik moet absolute rust en stilte hebben om mij te concentreren en productief bezig te zijn. Toen ik nog studeerde was dit heel duidelijk in huis: ik zat in mijn kamer achter mijn bureau, geen social media, GSM enkel opnemen als het belt, deur dicht en leren maar. Nu ik niet meer studeer raad ik dit altijd aan aan anderen omdat dit voor mij echt werkte 🙂 En wat nog belangrijker is: discipline. Je moet het zelf willen, anders is alles voor niets. Liefs! x

 35. Wies 16 juli 2015 / 19:35

  Waarom maak je geen filmpje over je bullet journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.