4 TIPS: Zo zorg je ervoor dat je goede voornemens een succes worden!

Goede voornemens. We hebben ze allemaal, maar in februari zijn we ze alweer allemaal vergeten. In deze video geef ik je een aantal tips die het succes van je goede voornemens vergroten!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Goede voornemens een succes laten worden

Hoe zorg je er nu voor om je goede voornemens een succes te maken? Ik geef je vier tips! (maar misschien waren het er toch vijf)

Noem een goed voornemen geen goed voornemen

Goede voornemens… de naam is niet echt iets waarvan je denkt: YES, dit ga ik dóen! Mijn tip is dus: maak van je goede voornemens gewoon doelen voor het komende jaar!

Zorg dat je ze niet binnen een maand vergeet

Ook zoiets waar goede voornemens om bekend staan: binnen een jaar ben je ze alweer vergeten en ga je weer lekker door zoals je altijd doorging. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van iets waarvan je écht wil dat het gaat lukken.

Dingen die je kan doen om te zorgen dat je het niet vergeet? Maak bijvoorbeeld een visionboard. Hang afbeeldingen of teksten op op een plaats waar jij vaak komt. Zo word je constant herinnerd aan dat ene doel. Bewust, maar ook onbewust. Zo ben je er meer mee bezig! Wedden dat dit helpt om het niet te vergeten?

Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om te zorgen dat je het niet vergeet. Doe eens gek en zet een herinnering in je telefoon die je het hele jaar lang elke dag laat afgaan op je telefoon. Of misschien een achtergrondafbeelding op je telefoon? Je doel aan iedereen in je omgeving vertellen kan ook, maar dan zit er een kans in dat zij het na een maand ook vergeten zijn natuurlijk.

Een begin van het nieuwe jaar is niet altijd hét moment

Maak geen goede voornemens omdat het moet. Waarom kies je precies dit moment om aan de slag te gaan met je doel?

Het nieuwe jaar is een heel mooi moment om aan iets nieuws te beginnen (of juist ergens mee te stoppen), maar het is niet voor iedereen hét moment. Als jij het komende jaar gezonder wil gaan leven, maar eigenlijk nog niet 100% gemotiveerd bent om dat echt te gaan doen, dan is het zonde om dat nu te gaan proberen ‘omdat het hoort’.

Op die manier is de kans van mislukken groot, en wanneer het mislukt ben je teleurgesteld in jezelf en bang dat het de volgende keer weer zal mislukken. Geen doelen stellen of goede voornemens maken omdat het ‘hoort’ dus!

Motiveer jezelf

Er zijn een heleboel manieren waarop je jezelf gemotiveerd kan houden. Ga erover bloggen, zoek mensen die hetzelfde doel hebben voor dit jaar, ga samen met een vriendin bezig met je doel of maak een Pinterest board waarop je allemaal inspirerende afbeeldingen pint.

Kijk eens in de zoveel tijd terug hoe het ermee gaat

Zoals je wellicht weet stel ik maandelijks doelen voor mezelf. Ik kijk elke maand weer terug: hoe is het gegaan afgelopen maand? Door dat steeds op te schrijven ben je veel meer bezig met je doelen. En als iets niet is gelukt, dan denk ik elke maand even na: waarom is het niet gelukt? Wat ging er mis?

Als jij een doel hebt dat je écht wil behalen dit jaar: neem de tijd om dit ook te doen! Koop desnoods een mooi notitieboekje voor jezelf om dit allemaal in op te schrijven. Elke maand! Of desnoods elke week. Een blog is hier natuurlijk ook heel geschikt voor!

je-kan-het-goede-voornemens

Je kan het!!! (ik ga nog even aan mijn spierballen werken)

Wist je dat een goed voornemen gemiddeld na drie jaar wél lukt? Je kan dus ook gewoon geduld hebben… Haha, nee ik denk niet dat dat een succes gaat zijn. Heb jij goede voornemens? En nog meer tips om te zorgen dat ze dit jaar wél gaan lukken?

DELEN:

15 reacties

 1. Sophie 28 december 2015 / 06:56

  Wat een goede tips! Vooral het feit dat een voornemen niet per se in het begin van het nieuwe jaar gemaakt hoeftcte worden. Ik heb maar een voornemen. Het geluk van nu meenemen naar 2016! Hope so! 😉

 2. Bianca Schrijft 28 december 2015 / 07:05

  Goeie tips, toch gaat het lastig worden om me er aan te houden. Zelf ben ik al wel enigszins bezig met goede voornemens, maar helemaal top gaat het allemaal nog niet. Wil mezelf niet te veel pushen om te voorkomen dat ik terecht kom in standje, het lukt toch allemaal niet, laat maar zitten. We zien wel welke doelen en voornemens het gehaald hebben volgend jaar.

 3. Marlotte 28 december 2015 / 07:11

  Fijne tips Lisanne! Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens, maar misschien komt dat inderdaad ook wel door de ‘naam’. Ik ga binnenkort eens even zitten om wat doelen op te stellen voor komend jaar!

 4. Darina 28 december 2015 / 07:22

  Goede tips! En herkenbaar! Ik noem voornemens “doelen” en ik begin er vaak eerder of later mee. Ik hou nl niet zo van die druk en op deze manier stel je toch doelen op. Werkt beter bij mijn:)

 5. Tiffany 28 december 2015 / 09:06

  Ik heb vorig jaar op mijn blog doelen gesteld voor 2015. Noem het inderdaad doelen en geen goede voornemens en evalueer regelmatig door het jaar heen hoe het met je doelen gaat. Een nieuw schooljaar vind ik ook altijd een mooi moment voor nieuwe doelen te stellen.

 6. Frauke 28 december 2015 / 09:22

  Hele handige tips! Ik heb vorig jaar heel algemene voornemens gemaakt (gezonder leven, goed studeren, een rijbewijs halen etc. ) en die allemaal aan een slinger gehangen boven m’n spiegel. Daardoor keek ik er élke dag naar. En dat heeft ZO goed gewerkt! Alles op het lijstje is me gelukt en daar ben ik echt wel heel trots op. Dus dat ga ik in 2016 ook doen. Goeie tip om te spreken over ‘doelen’, maakt het wat concreter inderdaad :D. X

 7. Patricia Schmitz-Heres 28 december 2015 / 09:33

  Goede tips! En inderdaad ik begin eigenlijk nooit op één januari met iets omdat het dan zo’n “must” is voor mijn gevoel.

 8. Ise 28 december 2015 / 13:23

  Mooie tips! Ik denk dat ik geen speciale voornemens voor 1 januari ga ‘maken’. Maar meer algemene doelen heb ik altijd wel 🙂

 9. Sandra 28 december 2015 / 15:04

  De dingen die ik in 2016 wil bereiken noem ik wel doelen, maar ze zijn allemaal goed haalbaar en ik ben er op dit moment ook al mee bezig. Het is totaal niet zo dat ik dan ineens op 1 januari zeg van: ”Nou, nu is het tijd voor die doelen.” Haha, nee. Precies wat je zegt, je kunt altijd de knop omzetten in het jaar, ongeacht de datum. 🙂

 10. Elize 28 december 2015 / 17:33

  Leuke video! Helemaal met je eens dat het begin van het jaar niet per se hét moment is voor goede voornemens. Voor mij werkt het in ieder geval niet zo goed haha! Aan het begin van het studiejaar vind ik het tot nu toe altijd wel beter werken. Dan heb ik er altijd helemaal zin in en ben super gemotiveerd, terwijl ik op 1 januari stiekem altijd een beetje in een winterdipje zit. Maar misschien verandert dat allemaal wel als ik straks niet meer studeer.

 11. De Hoestende Avonturier 28 december 2015 / 18:53

  Helemaal eens hiermee, vooral met de derde tip, dat je het ook echt wel moet willen en niet alleen maar zegt!
  Zelf maak ik niet zozeer goede voornemens, maar ik kijk wel even terug op het jaar om te zien wat er gebeurd is en om te zien wat ik daar leuk of juist niet aan vond. Daar kan ik vervolgens mee aan de slag.
  Ook maak ik vaak aan het begin van het jaar een documentje waarin ik een lijstje schrijf met dingen die ik wil bereiken of meemaken in het nieuwe jaar. Van doodnormale kleine tot (schijnbare) onrealistische dingen. Ik open dat document dan de rest van het jaar niet, tot het pas weer rond oud en nieuw is. Super grappig en interessant om dan te zien wat er is uitgekomen, en of mijn doelen sowieso nog wel hetzelfde zijn!

 12. Luna 28 december 2015 / 20:24

  Na een moeilijk jaar, wil ik in 2016 juist de nadruk gaan leggen op positiviteit. Iets met aantrekken en afstoten… Meer lichtpuntjes in mijn leven verzamelen, leuke (nieuwe) ervaringen opdoen en mezelf vaker iets leuks gunnen. Ook wil ik elke dag iets aardigs zeggen of doen voor (wildvreemde) anderen. Het verschil maken, want iets kleins, kan iemands dagen opfleuren. En als uitdaging, wil ik ook zo’n 80 boeken lezen 🙂

 13. Vivian 29 december 2015 / 15:32

  Jaa, fijne tips! Ik ga kijken of ik mijn goede voornemens kan naleven in de vorm van concrete doelen en goede gewoontes 🙂

 14. Laura 29 december 2015 / 15:56

  Een hele goede blog, vooral gewoon beginnen is belangrijk denk ik. Als je duurzamer wil leven, of gezonder, of beter voor jezelf wil zorgen (of alledrie ;-)) DOE HET NU!

 15. Miriam 29 december 2015 / 22:22

  Vooral het niet vergeten van je goede voornemens inderdaad haha… Leuk geschreven, we gaan er weer voor 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.