4 Uitstekende redenen om de fiets te pakken

Het is zo makkelijk om even in de auto te stappen. Of toch maar de bus? Samen met Bikester geef ik jou vier redenen waarom ík vind dat we vaker de fiets moeten pakken. En ik vind het vier uitstekende redenen, hopelijk jij ook!

De eerste keer dat ik na mijn stamcellen weer op de fiets stapte. Met mijn oude fietsje, haha.

Fietsen is een geluksmomentje

Mijn ultieme geluksmomentje heeft te maken met de fiets. Ik kan namelijk enorm genieten van het op de fiets zitten terwijl het zonnetje schijnt. Een van mijn eerste blogposts ging zelfs over fietsen in de zon! Het idee dat je helemaal zelf vooruit komt en kan gaan en staan waar je maar wil vind ik geweldig. Het geeft een soort gevoel van vrijheid!

Maak fietsen makkelijker

Sommige mensen zullen denken dat hun conditie niet goed genoeg is voor het fietsen van lange stukken. Dat begrijp ik! Gelukkig bestaan er tegenwoordig elektrische fietsen, zo kun je met minder energie, toch een heel eind komen met je fiets.

Bang dat dat er gek uitziet? Dat hoeft écht niet. Er zijn ontzettend veel elektrische fietsen waaraan niemand kan zien dat het een elektrische fiets is. Het merk Cube maakt megasportieve fietsen en heeft een mooie collectie hybride modellen.

Beter voor het milieu

Eigenlijk een heel simpele reden: fietsen is beter voor het milieu dan altijd maar de auto pakken. Alle kleine beetjes helpen! Al die kleine korte stukjes bij elkaar is toch meer dan je denkt.

Zelf heb ik geen rijbewijs, dus in mijn eentje de auto pakken doe ik niet. Met de fiets kom ik een stuk verder dan met de benenwagen. Goede reden om dan tóch de fiets te pakken om ergens te komen!

Even helemaal niks

Je hebt het vast ook in het nieuws gezien: we mogen tegenwoordig niet meer met onze mobiel fietsen. Gelukkig maar, want dat is hartstikke gevaarlijk!

Er is nog een andere reden dat ik het een heel goed idee vind om helemaal niets te doen op de fiets. Voor de meeste mensen is fietsen een taak die misschien wat saai is, vooral als het verkeer niet zo druk is. Daardoor hebben onze hersenen ruimte over om na te denken, lekker weg te dwalen en creatief te zijn. En dat is juist zo fijn, want we leven in een tijd dat we altijd en overal ongelooflijk veel prikkels hebben. En als we op de fiets zitten hebben we, als het rustig in het verkeer is en je een saai stuk fietst, juist helemaal niet veel prikkels. Zo kom je helemaal tot rust en krijg je een goede boost met inspiratie.

Ik vind het reden genoeg om vaker de fiets te pakken! Dat ga ik zeker ook doen. Maar wel als het droog is, zo ben ik dan ook wel weer. Pak jij vaak de fiets?

DELEN:

6 reacties

 1. Naomi 13 november 2019 / 20:47

  Fietsen vind ik heerlijk! Ik gebruik mijn fiets vooral recreatief, om jouw reden vier. In de zomer wel veel vaker dan in de winter trouwens. Ik woon eigenlijk net te ver bij winkels vandaan om met de fiets te gaan. Dat doe ik dus met de auto, tenzij het heel lekker weer is en ik non-food nodig heb. Dan pak ik lekker de fiets en neem ik er de tijd voor. Ik kijk dan wel even hoe de wind staat en kies mijn winkel op een plek waar ik op de terugweg meewind heb;).

 2. Darina 14 november 2019 / 09:02

  Ik hou ook zo van fietsen, maar dan vooral in mijn vrije tijd. Heerlijk om de natuur in te gaan en gedachten op nul.

 3. Audrey 14 november 2019 / 10:20

  Ik heb zo’n hekel aan fietsen, haha! Laat mij maar lekker wandelen.

 4. Ilona Wielinga 14 november 2019 / 13:30

  Ik fiets dus ook zoveel mogelijk. Ik pak altijd de trein naar school (80km is iets te ver om te fietsen ;)) maar fiets wel altijd tussen huis, t station en school heen en weer. Ik vind fietsen ook gewoon heerlijk, even lekker buiten zijn en bewegen. Dus zodra het ook maar even kan, spring ik op de fiets.

 5. Wendy 14 november 2019 / 18:10

  Ik hou ook van fietsen! Helaas heb ik voor mijn nieuwe baan een auto nodig, maar ‘t liefst zou ik alles met de fiets en de trein doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.