4x Inspiratie voor (glutenvrij) avondeten

Om eerlijk te zijn ben ik echt een simpele eter, als ik zelf kook: gebakken aardappeltjes, vleesje (of vis, of een vervanger) en groente. Dat is lekker simpel en dan hoef ik niets verder te bedenken. Maar het is ook wel heel fijn om eens iets anders te eten! Deze vier recepten zijn redelijk makkelijk te maken en ik heb ze (uiteraard) alle vier geprobeerd. Heel erg lekker! Honderd keer beter dan mijn standaard gebakken aardappeltjes, haha. Ik laat het je graag zien!

Zoetzure kip van Eef kookt zo

Een gerecht wat je bij de Chinees kan bestellen, maar dan lekker zelf vers gemaakt. Ik bestel niet bij de Chinees ivm de gluten waarmee ik rekening moet houden, dus het is extra leuk om dit zelf thuis te kunnen maken. Deze zoetzure kip is zó lekker, zeker als glutenvrije eter is dat krokante laagje om de kip extra lekker. Gemaakt met maizena, wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Een succes!

Je vindt het recept hier op de website Eefkooktzo.nl.

Roze zalm met gebakken bloemkool, aardappelen en spek van Dagelijkse Kost

Als ik zelf iets moet bedenken met zalm worden dat, verrassend, mijn gebakken aardappeltjes. Deze versie hiervan is wel next level, superlekker! Met recepten van het internet twijfel ik weleens of het echt lekker is, maar deze is zeker weten een succes. Ook lekkerder dan de foto doet vermoeden, vind ik.

Dit recept vind je hier op de website Dagelijksekost.be.

Plaattaart met asperges en zalm

Deze heb ik van de week gemaakt, het is namelijk april en dat betekent dat het witte goud verkrijgbaar is! Witte asperges zijn lekker op de klassieke manier, met aardappel, gebakken ei en ham, maar deze plaattaart van Uit Pauline’s Keuken vind ik nóg lekkerder. Ik kreeg zelf onlangs een pakket met witte asperges opgestuurd namens het Aspergecentrum om het aspergeseizoen te vieren.

Dit is mijn eigen versie!

In plaats van de rol met bladerdeeg heb ik zes plakjes glutenvrij bladerdeeg gebruikt, deze. Dat werkte prima. Heel leuk om eens zo’n recept met bladerdeeg te maken, die ontwijk ik normaal altijd een beetje vanwege de gluten. Maar dit was een groot succes! Ik maakte het voor mijn ouders, die vonden het ook superlekker.

Het recept vind je hier op Uit pauline’s keuken.

Indonesische nasi goreng

Dit recept heb ik inmiddels al een heleboel keer gegeten (nog niet zelf gemaakt, haha). Het is echt een heel goed basisrecept, vaak doen we er nog paprika en wortel bij. Of bijvoorbeeld garnalen erdoor. En als het weekend is ook nog deze sambal goreng tempeh. Dit is zo veel lekkerder dan de nasi die ik gewend was, er zit echt veel meer smaak aan.

Dit recept van Francesca kookt is wel echt een succes!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze recepten. De foto’s die ik je liet zien horen bij de bijbehorende websites, helaas ben ik nog niet zo goed in foodfotografie, zoals te zien bij de plaattaart met asperges. Heb jij een ultiem recept dat je graag maakt, wat altijd een succes is?

DELEN:

1 reactie

  1. Heidi 19 april 2021 / 13:20

    • Ziet er echt goed uit, al dat lekkere eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.