5 Bloggende powervrouwen

Ik blijf me maar verwonderen over de prachtige mensen die je tegen komt op het internet. Sowieso zijn er een enorme hoop leuke meiden wiens blog ik met plezier elke dag volg, maar er zijn er een aantal die voor mij echte powervrouwen zijn. Dames die mij inspireren en waarvan ik dankbaar ben dat ik ze heb ‘leren kennen’ door hun blog!

bloggende powervrouwen

Miss Lipgloss

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen – ik vind Cynthia geweldig. Voor mijn gevoel is ze heel erg intelligent en ik vind de manier waarop ze dat gebruikt echt super inspirerend. Hoe ze het lef heeft gehad om te stoppen met haar studie en vol voor het ‘onzekere’ te gaan. De hele mindset en de manier waarop ze in het leven staat vind ik ook heel erg mooi! Cynthia is wel echt een voorbeeld voor mij, hoe cheesy dat ook klinkt.

Annemerel

Annemerel is zo leuk! Heel casual kan ze schrijven over het feit dat ze een paar kilo’s is aangekomen, ze de sale bij Zara niet heeft kunnen weerstaan, net zoals de Nike winkel en de Apple store. En dat die Franse woordjes in 2012 toch ook niet gelukt zijn… Annemerel is in mijn ogen perfect, maar deze dingen maken dat het nΓ³g leuker is om over haar leven te lezen. Humor + menselijk = win! Van mij mag het nog wel iets persoonlijker, als dat kan. Maar voor mij hoort Annemerel sowieso thuis in het rijtje bloggende powervrouwen!

Make Lemonade

Misschien niet de doorsnee powervrouw, maar zeker niet minder powervrouw waardig dan de andere dames in dit rijtje. Lydia vind ik echt een harde werker en ze straalt een soort kracht uit. Ze heeft niet zo heel veel geluk met haar gezondheid, om het zo maar uit te leggen. Ze blogt hier ontzettend open over, wat ik echt heel erg knap vind. Maar juist daardoor kunnen haar lezers volop met haar meeleven – en daardoor weet ik ook dat Lydia een powervrouw is!

Teskuh

Het jonkie uit deze lijst! Hoewel… ja, 17 is wel best jong. Hoe veel deze powervrouw al niet voor elkaar heeft op haar leeftijd, dat is toch wel bijzonder. Teske leek voor mij altijd een meisje waarbij alles perfect ging. Toen ze vorig jaar zakte voor haar Havo examens baalde ze flink. Maar dan ook echt behoorlijk flink. En op zo’n moment ga ik mensen meer waarderen, op het moment dat je ook hun zwakke en minder mooie kant leert kennen. Dat maakt mensen juist echt. En voor mij zijn tegenslagen van mensen ook een teken dat mensen sterk zijn (en sterker worden). Daarom is Teske voor mij nu officieel een powervrouw! Ook door een tegenslag laat ze zich niet uit het veld slaan!

Elja Daae

Deze powervrouw kent het grootste deel van jullie waarschijnlijk niet! Elja is de oprichtster van #blogpraat, een succesvolle Twitterchat die ze nog steeds elke maandagavond organiseert. Verder emigreerde ze ook nog ‘even’ naar Istanbul. Dat doet ze gewoon allemaal, alsof het niets is. En zo doet ze ook, ze ziet zichzelf niet als de oprichtster van iets briljants, of de toffe chick waarbij emigreren binnen haar comfortzone ligt. Op een of andere manier is het toch ook die bescheidenheid die haar siert. Maar goed, in mijn ogen is ze dus wel die toffe chick van #blogpraat en het emigreren. Ze blogt over marketing, heel veel over bloggen, en heel veel over zichzelf. En ja, dat is errrg leuk! Elja hoort zeker weten thuis in het rijtje bloggende powervrouwen! Haar ‘Mijn Moment’ artikel is trouwens ook heel erg mooi, zeker een aanrader!

Dat waren ze! Uiteraard zijn er nog veel meer mooie, inspirerende mensen waarvan ik hun blog regelmatig met plezier lees, maar als ik die allemaal moet noemen dan wordt de lijst behoorlijk lang. Misschien maar eens een apart blogje voor maken! Kende jij deze bloggende powervrouwen al? En wie verdient volgens jou de titel bloggende powervrouw?

50 reacties

 1. Ingeborg 17 januari 2013 / 07:32

  Alle vijf hele inspirerende meiden! Ik vind dat Vera hier ook nog bij hoort eigenlijk.

 2. Ashleey 17 januari 2013 / 07:33

  Annemerel, Teske, Cynthia vind ik inderdaad inspirerend en heerlijk om te lezen! Ik voeg alleen jou er nog aan toe πŸ˜€

 3. Suzanne 17 januari 2013 / 07:41

  Echte powervrouwen! Leuk om te lezen, maar vergeet niet dat jij behoort tot het lijstje met mijn powervrouwen! Met onze fibro vind ik het zo fijn om je blog te lezen, waardoor ook ik weer verder kan! Liss je bent mijn powervrouw! Topper!

 4. Lizzy 17 januari 2013 / 07:43

  Ik kende alleen Misslipgloss en Teskuh maar de andere blogs zien er erg leuk uit! πŸ™‚ De titel powervrouw verdient Teskuh van mij. Erg leuk artikel!

 5. Ilse 17 januari 2013 / 07:58

  Teskuh en Elja kende ik nog niet, de andere drie wel. Leuke post!

 6. Hester 17 januari 2013 / 08:01

  Annemerel, JA! Ik vind echt precies hetzelfde van haar blog als jij in dat stukje over haar, zeg maar. Teske en Cynthia zijn ook echte powervrouwen, MakeLemonade ken ik niet zo goed al ben ik wel eens op haar blog geweest. Blogpraat volg ik wel vaak, denk dat haar blog ook best interessant is!

 7. Liliane 17 januari 2013 / 08:35

  Fijn lijstje dit en je hebt helemaal gelijk! Je bent alleen jezelf vergeten πŸ˜‰

 8. Mariska 17 januari 2013 / 08:44

  Erg leuk om te lezen en ik denk dat ik mezelf wel kan vinden in dit artikel

 9. Femke 17 januari 2013 / 09:38

  Tsja, het is al een paar keer gezegd, maar je hoort er zelf ook tussen! πŸ™‚ Leuk stuk!

 10. Rianca 17 januari 2013 / 10:27

  Absoluut mee eens. Allemaal power vrouwen. πŸ™‚

 11. Lenneke 17 januari 2013 / 10:48

  Ik vind vooral Cynthia en Elja powervrouwen. πŸ™‚

 12. Angela 17 januari 2013 / 10:50

  Wat een leuke lijst! De meeste kende ik inderdaad al! Heel leuk! Zelf volg ik Miss Lipgloss ook, en ze is echt een inspiratie!

  Vooral Elja Daae heeft mijn aandacht gestolen!

 13. Melanie 17 januari 2013 / 10:55

  Ik vind annemerel echt top inderdaad. Niks vooruitschrijven, die neemt haar laptop gewoon mee op reis hoe cool is dat!

 14. Miranda 17 januari 2013 / 10:59

  Ik blog nog maar net, dus lees ook nog maar net andere blogs, de eerste die ik tegenkwam was van jou, ontzettend inspirerend en vooral vol bewondering las ik wat je allemaal doet, wat je bereikt hebt en hoe je in het leven staat ondanks de fibromyalgie, dus ik vind dat jij deze titel dik verdiend!
  De andere dames ken ik de blogs nog niet zo heel goed van, ik volg een aantal trouw en probeer zoveel mogelijk te reageren oa ook op mamajoyce, een jonge mama die in haar blogs van alles beschrijft en alle vooroordelen die er over jonge mama,s zijn gewoonweg aan de kant schuift en laat zien dat ook jonge mama,s gewoon er klaar voor kunnen zijn!

 15. Laura 17 januari 2013 / 11:26

  Annemerels blog is sowieso mijn favoriet! Ik lees haar blog echt al zo lang, nog voor ik de rest ging volgen. Als ik een dag geen tijd heb om blogposts te lezen, lees ik alleen die van haar haha! Ik ben het helemaal eens wat je schrijft over haar πŸ˜€

 16. Danielle 17 januari 2013 / 12:04

  Vooral Teske vind ik een powervrouw. Vera zou ook nog tussen het lijstje passen.

 17. LounaBeauty 17 januari 2013 / 12:09

  Zijn inderdaad allemaal prachtige inspirerende bloggers! De laatste kende ik inderdaad niet. πŸ™‚ bedankt voor het delen!

 18. denise 17 januari 2013 / 12:33

  Ik vind mascha er zeker weten nog tussen horen! πŸ™‚

 19. Kelly Caresse 17 januari 2013 / 13:10

  Helemaal waar! Inspirerende dames en jij hoort absoluut ook tussen die lijst (maar dat is een beetje vreemd op je eigen blog hihi). Mascha van beautygloss zou er ook tussen mogen.

 20. Linda 17 januari 2013 / 14:08

  Cynthia hoort er zeker in, wat heeft ze al veel bereikt. En ik stem ook voor Vera (Camilla).

 21. Renate 17 januari 2013 / 14:10

  Mooi lijstje, leuk artikel! Jij past daar ook prima tussen πŸ™‚ met je inspiratievolle, positieve blog!

 22. Monique 17 januari 2013 / 14:11

  Wat leuk om te lezen, hoewel ik veel blogs lees kende ik er toch een paar niet, dus die ga ik nu even checken πŸ˜‰

 23. Anouk 17 januari 2013 / 14:16

  Super leuk en qua Miss Lipgloss geef ik je helemaal gelijk πŸ™‚

 24. Roxanne 17 januari 2013 / 14:43

  Ik kende alleen Miss Lipgloss en Elja Daae, maar misschien dat ik de andere 3 ook nog even bezoek straks, want het klinkt goed. Lief van je dat je ze zo in het zonnetje zet!

 25. Ilse 17 januari 2013 / 14:46

  De bovenste 3 meiden ken ik al en Teske en Annemerel horen zeker bij mijn favoriete bloggers! πŸ™‚

 26. roos 17 januari 2013 / 15:43

  Ik vind Teske en Annemerel heel leuk!

 27. Petra 17 januari 2013 / 17:02

  Leuke blog! Ik ga eens nadenken over wie mijn bloggende powervrouwen zijn. Jouw blog bezoek ik in elk geval graag. je schrijft met zoveel enthousiasme over onderwerpen die ik ook interessant vind. Vooral de psyche, mind- en lifestyle blogjes.

  Een ander blog dat zeker de moeite waard is, is dat van Maris op Mcdid.nl. Veel over haar gezin (2 dochters), maar ook veel DIY, klussen (ja, ook als vrouw zijnde) Γ©n ze kan heel mooi zingen.

 28. Lianne 17 januari 2013 / 17:47

  oeeh, nog meer bloggers ontdekt! Nog even en ik ‘verspil’ al mijn tijd op het internet, hihi. Leuk dit!

 29. Tedje 17 januari 2013 / 19:40

  Je hebt helemaal gelijk! Cynthia en Annemerel zijn echt topwijven!

 30. ZoΓ« 17 januari 2013 / 20:28

  Wat een mooie lijst! DΓ t vind ik nu fijn aan jouw blog, jij bent altijd open en eerlijk en heel erg lief voor iedereen πŸ™‚ En daarom kom ik hier graag πŸ™‚

 31. Ellen 17 januari 2013 / 21:05

  Ik kende ongeveer de helft haha, dit soort blogs vind ik altijd heel fijn om te lezen! Lekker persoonlijk en eigentijds. Net als jouw blog!

 32. Elja 18 januari 2013 / 09:52

  Wat een mooie lijst, en wat gaaf dat ik er in sta! Woohoo..! Als ik een top 5 met vrouwelijke powerbloggers zou maken, stonden jij en Cynthia daar in. Samen met thebloggess.com, ook niet de minste!

  THANKS! πŸ™‚

 33. Jennn 18 januari 2013 / 09:58

  Leuk lijstje. Ik ken deze blogs allemaal πŸ™‚

 34. Joy 18 januari 2013 / 17:23

  Wat leuk! Ik kende eigenlijk alleen Cynthia en Teske maar ik ga zeker ook even bij de andere kijken! πŸ™‚

 35. claudia 18 januari 2013 / 20:15

  Dat stukje over Teske is zo waar, haar leven leek zo makkelijk en leuk en alles. toen ze zakte voor haar diploma had ik zo met haar te doen en bedacht ik me dat iedereen wel iets heeft wat minder leuk is, alleen zie je dat niet altijd, en dan lijkt hun leven wel perfect..

 36. Anneke 19 januari 2013 / 12:31

  Mwah, met sommige “powervrouwen” ben ik het niet helemaal eens, maar goed. Powervrouw betekent misschien voor mij ook wel iets anders.
  Wel lief dat je hen in het zonnetje zet.

  • Lenneke 19 januari 2013 / 17:11

   Ik ben wel benieuwd naar jouw definitie. πŸ™‚

  • Lisanneleeft 19 januari 2013 / 18:44

   Voor mij is een powervrouw een sterke vrouw, iemand die (voor mijn gevoel) kracht uitstraalt. Dat is natuurlijk wel persoonlijk, maar volgens mij is dat sowieso wel voor iedereen πŸ˜›

   Wat versta jij onder powervrouw? En wie is voor jou een echte powervrouw? πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.