5 Creatieve bestemmingen voor een garage(ruimte)

Advertorial

Soms zie je op tv mensen met bepaalde hobby’s die deze beoefenen in hun tuinhuisje, garage of schuurtje. Dat ze die complete ruimte daarnaar hebben ingericht. Dat vind ik altijd zoiets magisch hebben! Ik ben dan ook altijd benieuwd naar hoe mensen deze ruimten inrichten (en ik hoop natuurlijk altijd op zo’n mooi sprookjesscenario). Wat zou je bijvoorbeeld allemaal kunnen doen met je garage?

Krijgen jullie niet ook de kriebels als je dit ziet? Hoe zal het er binnen uitzien?

 • Toen we in ons oude huis woonde baalde ik altijd van te weinig ruimte in mijn kamer om veel vrienden uit te nodigen. Waarvan ik toen droomde? Dat we de garage konden ombouwen tot chillplek voor mij en mijn vrienden. Hoe cool zou dat zijn? Dat is dan ook een erg leuke bestemming van een garage wat mij betreft!
 • Nog een heel leuke lijkt me het beginnen van een bedrijfje in je garage. Een winkeltje ofzo…
 • Stel nu dat je in je huis niet genoeg plek hebt voor al je schoenen, kleding en accessoires, wat doe je dan? Dan neem je gewoon de garageruimte en maak je daar een mega inloopkast van. Kan gewoon! (misschien een beetje koud met het uitzoeken van je kleding ‘s ochtends, maar dan ben je wel meteen wakker)
 • Een soort mini privé sportschool, dat lijkt me ook wel wat!
 • Of een soort studio waarin je perfecte video’s en foto’s kunt maken.

Er zijn genoeg bestemmingen voor zo’n (extra) garageruimte te bedenken. Jammer wel dat ze meestal vol staan met auto’s, fietsen en troep. Maar goed, dat is ook waar een garage voor bedoeld is, haha.

Mocht je nu toch zo geïnspireerd zijn en graag een garage willen, dan zou je kunnen gaan voor prefab garages en bergingen. Dat zijn kant en klare garage- (of berging)boxen die ze zo naast (of aan) je huis kunnen zetten. Ook op de foto hierboven zie je zo’n Prefab berging!

En oja… had ik al gezegd dat in onze garage nu de meubels van ons oude huis staan en dat ik daar ontelbaar vaak heb gezeten met mijn vrienden?

Wat is jouw ultieme droombestemming als je een (extra) garage tot je beschikking had?

DELEN:

15 reacties

 1. Martina 17 maart 2013 / 00:00

  Omdat het 9 van de 10 keer een rommel hok is, is het juist zo leuk als je een verrassende ruimte vind achter de garage deur 😉 moest wel lachen om je inloopkast idee,… Sta je dan in de winter met een badjas aan sneeuw te schuiven richting de garage met je fantastische collectie kleding;) haha

 2. MarCreaties 17 maart 2013 / 10:01

  hmm deze ideeën gaan in onze garage helaas niet lukken: die staat veeel te vol! Maar misschien wel in de kelder: we hebben een enorme kelder die eigenlijk veel te weinig gebruikt wordt… De laatste tijd begint die ook steeds meer een soort sportschooltje te worden haha, echt handig: je loopt de trap af en je hebt alle ruimte voor yoga en workouts! 🙂

 3. Kelly Caresse 17 maart 2013 / 11:01

  Ah wat grappig! Zo’n chillruimte in de garage lijkt me ook heerlijk! Of een creatieve hobby ruimte om allerlei knutselwerken en houten dingen te maken!

 4. Hester 17 maart 2013 / 11:28

  Ja zo denk ik ook altijd over garages! Ik ken mensen die er inderdaad een chillhok van hadden gemaakt. Ik denk ook wel eens na over een paardenstal, of gewoon een soort studentenkamer!

 5. PSbyDila.com 17 maart 2013 / 13:48

  Leuke ideetjes! Ik heb wel eens bij iemand gewerkt die had haar kantoor in haar garage, en het was echt superleuk ingericht!

 6. Biancaa 17 maart 2013 / 15:14

  haha leuke ideeen. Chill plek of inloopkast, lijkt me wel wat hah.

 7. Rosalie 17 maart 2013 / 15:43

  Ik zou er een soort kamertje van maken waar ik zit voor mijn blog, dus dat ik alléén daar aan mijn blog ga werken.

 8. Emmy 17 maart 2013 / 23:58

  Ik zou mijn atelier er maken.. met een hangplek om lekker te zitten. 😀

 9. Heleen 18 maart 2013 / 15:12

  Leuk! Ik zou er wel een inloopkast van willen maken of een ruimte waar ik al mijn beautyspullen e.d. kwijt kan en lekker kan bloggen. 🙂

 10. Bertine 20 maart 2013 / 17:44

  Wij hebben in ons nieuwe huisje ook een garage. Het huis is nog lang niet af, maar de garage is echt in een heel slechte staat, krijgen er ook nog een bijkeuken bij en het dak van de garage moet opnieuw geplaatst worden, want de huidige stort bijna in. Helaas is onze garage precies een auto breed, dus er kan geen auto in. Daarom hebben we besloten om in de helft van de garage een ‘kantoor’ te maken voor mijn vriend. Hij heeft een eigen website, is secretaris van een vereniging en zingt graag. Dus heeft hij gelijk zijn eigen plekje voor zijn werkzaamheden 🙂

 11. Inge 22 maart 2013 / 11:18

  Oh, wat heerlijk om daar over te dromen. Ik zou de garage willen omtoveren tot bibliotheek, met enorm fijne banken en dekentjes en dan eindeloos lezen…

 12. jinthe 24 februari 2021 / 15:33

  bij ons gaat er misschien en leuke slaapkamer op de garage voor mijn oudste dochter gebouwt worden. daar heeft ze een eigen plek. en lekker veel ruimte. de slaapkamer mag ze dan volledig zelf inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.