5 Redenen om nu al te winkelen voor de feestdagen

Wij liepen onlangs al in Tuincentrum De Boet, om de kerstshow te bewonderen. Als decemberliefhebbers genieten we het liefst zo lang mogelijk van de feestperiode. Daarom in deze blogpost vijf redenen om nu alvast te beginnen met decembershoppen!

Voorpret

Ik ben dol op de feestdagen, maar vooral het decoreren en de sfeer vind ik fijn. En dat kan al veel eerder dan in december! Kerstmis is voor mij niet alleen twee dagen, maar de maanden die eraan vooraf gaan geniet ik al van de feeststemming.

Door nu al na te denken over de aankopen die je in december zou willen doen (en deze misschien al vooruit te plaatsen) kun je extra genieten van de feeststemming. Ik geniet enorm van het kijken in de kerstschappen nu de kerstcollecties langzaam binnendruppelen.

Compleet assortiment

En dat is ook meteen fijn aan nu winkelen voor de feestdagen: alles is er nog! Als je in december gaat zoeken naar specifieke kerstornamenten is de kans groot dat ze al op zijn. Nu ligt en hangt alles er nog, er is nog geen stormloop op feestartikelen dus je kan heerlijk precies uitkiezen wat je graag wil hebben.

Kosten verspreiden

December is een dure maand! Als je cadeautjes en decoratie wil kopen, dan kan het zijn dat je niet uitkomt in de maand december. Als je nu al begint met winkelen kun je de kosten over meerdere maanden verspreiden.

Goed nadenken over wat je wil

Door in de feestschappen in de winkel te kijken zie ik wat er is en kan ik alvast nadenken over hoe bijvoorbeeld mijn boom eruit komt te zien. Zeker nu we een nieuw huis hebben en wel wat nieuwe deco nodig hebben is het heel leuk om inspiratie op te doen.

Zo hoeven we het niet last-minute te bedenken in december, dat is fijn. En eerlijk: voor mij hoort dit ook bij de voorpret. Zo veel verschillende stijlen en zo veel keuzes die je kan maken.

Nu al cadeautjes kopen

Naast het feit dat het handig is om nu alvast cadeaus te kopen voor het verspreiden van de kosten is het ook fijn dat cadeaus nu nog iets goedkoper zijn.

Vooral kinderspeelgoed wordt duurder in de decembermaand, maar ook gewone cadeauverpakkingen kunnen nog weleens in prijs stijgen wanneer hier in december veel vraag naar is. Nu cadeautjes kopen is dus fijn voor de portemonnee!

Ook vind ik het fijn om hierover na te denken: voor wie wil ik een cadeautje kopen en wat wil ik geven? Ik vind cadeaus geven sowieso onwijs leuk, maar voor de feestdagen wil ik altijd wel iets leuks voor iedereen bedenken. Hoe vroeger ik erover denk, hoe meer plezier ik ervan heb!

De beste aanbiedingen vind je natuurlijk ná de feestdagen, maar soms heb je wat betreft deco nu ook al aanbiedingen. Wij hadden 10% korting op onze nieuwe kunstkerstboom, dat is toch mooi meegenomen.

Naast de gouden ornamenten die we hebben gaan we voor roze en rood. Dat leek ons wel heel leuk bij de felle kleurtjes op onze muren passen! De spulletjes hierboven kochten we bij Xenos. Het cadeautasje is voor Sinterklaas, die kon ik niet laten liggen.

Ben jij ook zo dol op de feestsfeer van de decemberdagen?

DELEN:

1 reactie

  1. Heidi 22 oktober 2023 / 17:13

    Ik heb ook al van alles gekocht.
    Zelf al cadeautjes want ik heb al onder vonden eenmaal december gaan ook alles de lucht in van prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.