5 simpele recepten die ik nog graag wil uitproberen

Toen we net samen woonden kwam ik erachter dat ik niet zo’n held ben met hete pannen (en dat het dus ook niet heel veilig is met mijn gezondheid, hehe). Dat wil zeggen dat ik gewoon op zoek ga naar andere oplossingen! Op dit moment heb ik niet heel veel energie over om te koken, maar als Tim later weg is zal ik toch ooit ook zelf wat moeten koken. Dus nu niet uit nood, maar gewoon omdat het leuk is! Ik zocht 5 recepten uit die ik binnenkort eens wil uitproberen!

sushi-gerechtje

Sushi gerechtje

Je gooit alle recepten bij elkaar die je normaal gesproken gebruikt voor sushi. Maar dan zonder gedoe met rollen, gewoon snijden, klaarmaken en binnen 15 minuten heb je een sushi gerechtje! Misschien niet zo geweldig als de real deal, maar dit scheelt echt heel erg veel tijd. 100% zeker weten dat ik dit ooit ga maken.

noedelsoep

Gevulde noedelsoep prei-kip

Lekker makkelijk: van de AH website! Samen met de website van chickslovefood (waar de rest van de recepten van afkomstig zijn) is Albert Hein echt wel een favoriet. Niet perse vanwege de recepten (ook wel hoor), maar vanwege het feit dat je zeker weet dat ze alle ingrediënten in de supermarkt verkopen.

Noedelsoep is iets wat mijn ouders nooit zouden maken, maar wat mij wel heel erg lekker lijkt. Noedels vind ik oké, maar echt gevuld door er veel groenten en vlees in te doen lijkt het me een heerlijke maaltijd.

hartige-taart

Supersnelle hartige taart

Ik weet niet of je dit een hartige taart noemt of gewoon een pizza met veel groenten erop. Hoe dan ook, dit gaat in de oven (dus: geen pannen) en ziet er heerlijk uit. Ik heb nu al zin om dit eens te maken!

doperwtentagiatelle

Romige tagiatelle met doperwtjes en citroen

Dit is echt iets wat ik er heeeerlijk uit vind zien. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik houd van doperwtjes. En van simpel, ik hoef geen enorm ingewikkelde combinaties en smaaksensaties enzo. Gewoon simpel, daar word ik blij van. Dus, dit wil ik eten.

wraps-met-zalm-en-komkommer

Wraps met zalm en komkommer

Eerlijk? De wraps ‘gezond’ die we elk keer maken komen me mijn neus uit. Ei, kip, sla, komkommer en kaas op een wrap hoef ik dus voorlopig even niet, hahaha. Maar toch zijn wraps wel echt ideaal voor mij, aangezien je niet (of weinig) in de weer hoeft met pannen. Deze versie met zalm en komkommer lijken me heerlijk.

Wat is jouw ultieme simpele recept dat je graag maakt (en graag opeet, haha)? En heb je nog tips voor mij, met koken zonder pannen?

DELEN:

28 reacties

 1. San 18 oktober 2013 / 07:14

  Mijn favoriete gerecht is een echte studentenhap, ik eet bizar vaak pasta pesto… Bijna iedere week wel! Gewoon penne/farfalle kopen, veel pesto erbij (ik doe een half potje, zo;n kleine van AH, erbij voor mezelf) en dan in ieder geval tomaat erbij. Verder varieer ik met mozzarella, avocado, komkommer, courgette, champignons, spinazie, rucola, ui, alles is er lekker bij. Maar ik ben dan ook gewoon dol op pesto! Je hebt wel twee pannen nodig, eentje om de pasta in te koken en eentje om dingen in te bakken. Ik mix het altijd door elkaar in één van de twee pannen samen met de pesto. Het is ook heel lekker om te bewaren, en uit een tupperwarebakje te eten als je geen tijd hebt om te koken ofzo!
  Wat ook heel makkelijk en lekker is, is courgettesoep. Kost weinig tijd. courgette bakken totdat ie lekker snotterig is, uitje ook bakken, en dan lekker staafmixeren en wat kruidenkaas erdoor heen gooien. En dan met het afbak Euroshopper (AH basic) stokbrood met kruidenb oter. Die is trouwens op zichzelf staand al fantastisch! Ook hier wel twee pannen nodig, iig eentje om te bakken en 1 ding om in te mixeren (kan op zich ook in een kom maar da’s een beetje hetzelfde natuurlijk)

  • San 18 oktober 2013 / 07:16

   oh er moet ook nog water en groentebouillon bij!

 2. MySimplySpecial 18 oktober 2013 / 07:43

  Leuke recepten heb je uitgekozen! Wraps zijn inderdaad wel lekker makkelijk en snel.

 3. Nem 18 oktober 2013 / 07:45

  Ohh klinkt lekker, behalve het sushi gerechtje dan! Ik denk dat je ook gewoon komkommer etc in reepjes kunt snijden en dat met soy sauce opeten.

  Wraps met; gerookte kip (uit een pakje), komkommer, tomaat, mozzarella of zalm, sla, surimisticks
  Magnetronrijst (uncle ben’s) met een beetje roerbakgroenten
  In de oven; spekjes, boerenkool, aardappel, gratineren met paneermeel/broodkruimel en dan even in de oven. Daarbij dan de jus

  Waarom wil je zonder pannen koken? Hihi

 4. Dagmar 18 oktober 2013 / 08:22

  Aah leuk! Al ben ik geen keukenprinses, ik sta altijd open voor tips en trucs. Ik vind het zelf heel lastig om langer in de keuken te staan en mij te concentreren, maar met passie en liefde kom je er wel. Fijne tips in je artikel en leuke gerechten!

 5. Shifra - A Cup of Life 18 oktober 2013 / 08:31

  Behalve de tagliatelle met citroen en doperwetjes, trekken de gerechten mij niet zo. Ik vind ze er niet zo lekker uitzien. Ik heb een hele andere smaak in gerechten!:)

 6. Tineke 18 oktober 2013 / 09:26

  Ik heb overal een printscreen van gemaakt.. Nu ik vakantie heb (en dus alle tijd heb) wil ik zeker eens wat vaker gaan koken, mijn vriend doet dat namelijk altijd. Dit lijkt me allemaal wel heel erg lekker!
  Liefs

 7. Anneke 18 oktober 2013 / 09:35

  Hmmm, wraps met zalm! En dan met roomkaas, sla en bosuitjes erbij.

 8. Stacey 18 oktober 2013 / 10:35

  Die sushi salade maak ik geregeld met quinoa in plaats van rijst en met zeewier, zalm en sla, erg lekker. De andere gerechten zijn denk ik iets minder mijn ding, die sushi salade is dus een echte aanrader.

 9. Karen 18 oktober 2013 / 10:38

  Op dit moment wordt het recept van tagliatelli afgedrukt. Alle andere recepten lijken me ook wel lekker, maar die van tagliatelli steken toch mijn ogen uit. Misschien door de frisse kleuren? 😀

 10. Suzanne 18 oktober 2013 / 10:41

  Wat een fijne receptjes! Ik ben dol op alles wat met sushi te maken heeft! Yum

 11. Manon 18 oktober 2013 / 11:23

  Ziet er goed uit, behalve dat sushi gerechtje. Ik hou niet van Sushi

 12. Iris 18 oktober 2013 / 12:00

  Simpele gerechten zijn hier soepjes, in alle vormen en maten. Je gooit wat groente en bouillon in een pan en na een kwartiertje koken pureer je het, kind kan de was doen! 😉 En anders een maaltijdsalade met van-alles-en-nog-wat in één grote schaal: rucola, feta, tomaat, komkommer, cashewnoten, gebakken aardappelblokjes en dressing van olijfolie, azijn, mosterd en wat kruiden. Jum! En soms trek ik ook gewoon een zak kant en klare soep open hoor. Of ik maak nasi uit een pakje, haha 😀 O ja! Ik heb trouwens een recept voor wraps met hummus en avocado op m’n blog staan, die zijn écht goddelijk en kom geen pan aan te pas.

 13. Sanne 18 oktober 2013 / 13:01

  De wraps met zalf en komkommer van de AH zijn heel erg lekker, ik heb het zelf al regelmatig gemaakt en ben er dol op.
  Als je er van houd kun je ook de aardappeltjes vervangen door avocado, dit doe ik zelf ook nog wel eens . Dan is het ook erg geschikt als lunch gerecht. Heerlijk!

 14. Kimberley 18 oktober 2013 / 14:05

  Handige tips! Ik ben ook niet zo’n held in de keuken (gelukkig koken mijn ouders meestal) dus ik kan wel wat simpele recepten gebruiken, haha. Ik had gisteren trouwens couscoussalade gegeten, heel erg lekker en volgens mij ook heel snel en makkelijk te maken! 🙂

 15. Hester 18 oktober 2013 / 14:07

  Zo’n bladerdeeg’pizza’ is inderdaad erg snel en lekker! Ik heb vanmiddag even snel een gevuld omeletje in elkaar geflanst maar dat gaat hem voor jou niet worden dan. Wel heb ik een keer hartige eimuffins gemaakt, dat was ook heel simpel (recept staat geloof ik op lekkerensimpel.com) en zo’n sushisalade wil ik inderdaad ook nog graag een keer maken! Verder weet ik het eigenlijk niet…

 16. Ise 18 oktober 2013 / 14:25

  Ik maak het liefste maaltijdsalades of ook iets van wraps. Pannen zijn bij mij meestal ook geen succes maar een soepje zou nog wel kunnen. Die noedelsoep zal ik zeker nog een keer gaan proberen 😀

 17. Soesja 18 oktober 2013 / 14:55

  Oeh, die hartige taart ziet er heerlijk uit! Verder, koken zonder pannen… Pasta’s uit de oven vind ik vaak heel erg lekker! Had laatst een heerlijke met pompoen, van de Allerhande 🙂

 18. Farah 18 oktober 2013 / 17:08

  Haha toevallig zeg!
  Die eerste salade en de hartige taart wil ik zelf ook nog uitproberen. Staan op mijn ‘to-make’ lijstje :). Ziet er zo lekker uit.

 19. martina 18 oktober 2013 / 17:28

  lekker! ik vind de appie het fijnste om mee te koken!
  fijne lekkere gemakkelijke recepten 🙂

 20. cheyenne 18 oktober 2013 / 21:00

  lekker! vooral dat sushi gerechtje, die ga ik zeker eens proberen o:
  zelf maak ik net als bijna heel studerend nederland vaak pasta pesto met veel knoflooktomaatjes & mozzarella. als ik iets anders lekkers & snel wil maken, is het vaak iets wokken (mie of rijst met sperzieboontjes, garnalen & zoetzure woksaus of mie met runderreepjes, spinazie, babymaiskolfjes en teriyaki-honing), couscous met citroen, spinazie & pijnboompitjes, wraps en ietsjes tijdrovender, maar ook simpel: risotto met crunchy chorizo & erwtjes!
  xo, cheyenne

 21. Resy 19 oktober 2013 / 19:48

  Die wrap met zalm en komkommer lijkt mij ook erg lekker!

 22. Josephine 1 november 2013 / 21:27

  De hartige taart lijkt mij lekker! Oh en Sushi gerechtje, NOOIT van gehoord. Wij maken inderdaad wel altijd sushi, ben dus heel benieuwd hoe dit smaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.