6 Dingen die ik fijn vind aan de lente

De laatste jaren ben ik álle seizoenen gaan waarderen, ze hebben allemaal iets moois. Zo had ik eerst een enorme hekel aan de herfst, nu vind ik het heel knus en gezellig. Maar de zomer en lente blijven wel mijn favorieten. Maar deze blogpost is een ode aan de lente met alle kleine fijne veranderingen die bij dit seizoen horen!

Foto door Jasmin Schreiber via Unsplash

Alles groeit en bloeit

De bloemetjes beginnen weer te groeien, dat is een teken dat de lente écht gaat beginnen. Wij vinden het heerlijk om onze tuin te vullen met gezellige plantjes en bloemetjes. Een uitje naar het tuincentrum is in de lente zó veel leuker! (op de kerstperiode na, ik ben dol op tuincentra in kerstthema, haha).

Daarnaast is het ook het seizoen om te beginnen met moestuinieren. Natuurlijk kun je al wel eerder beginnen, maar in de lente begint alles echt lekker te groeien buiten. Naast dat het heel leuk is, staat dat ook heel gezellig. Als je bij ons de achtertuin in kijkt kun je gewoon zien wat er allemaal staat te bloeien.

Het wordt licht

De zomertijd. Zó fijn.

Ik ben dol op de lichte dagen! Het doet veel goeds voor mijn gezondheid, je kan laat nog lekker naar buiten én voor mijn werk met foto’s en video’s maken is het ook gewoon hartstikke praktisch!

Seizoensoogst

Aardbeien en asperges vind ik heerlijk. En die zijn weer in het seizoen! Net als de blauwe bessen die we weer vers kunnen eten en lekkere frambozen.

De zon begint weer te schijnen

Dat je een kopje thee kan zetten en deze lekker buiten kan opdrinken vind ik geweldig. We hebben afgelopen winter ook een mooie tweedehands tuinset weten te scoren, dus de stoelen zijn heerlijk comfortabel en kunnen we makkelijk door de hele tuin verplaatsen.

Met een luisterboek in de tuin vind ik ook heerlijk. Na zo’n donkere en natte winter boffen we nu echt met het zonnetje. Daar wil ik optimaal van genieten!

Fysiek beter

Ik wil niet dat het zo is, maar mijn gezondheid gaat niet vooruit van kou en donkere dagen. Volgens mij heeft iedereen dat wel een beetje. Bij mij is dit ook zeker weten het geval.

Maar als het dan licht wordt en weer een beetje warmer dan begint mijn lichaam (en ook mijn geest) weer helemaal op te leven. Alles gaat makkelijker, mijn lichaam voelt lichter en ik hoef niet steeds een dikke trui aan en tegen mijn Stoov aan zitten om niet te verkleumen. Heerlijk! Echt een verademing, mijn lichaam houdt van de lente!

Meer kneuterige activiteiten

Door alle feestdagen in de lente zijn er heel veel marktjes en andere evenementen. Benard heeft onlangs meegedaan aan een Cityrun by night, in Alkmaar. Heel gaaf! En ik ben dol op knusse marktjes met allemaal kneuterige producten en (vaak) oude mensen, haha. Verder hebben we in het lente- en zomerseizoen in Alkmaar natuurlijk de kaasmarkt, waar in nog nooit ben geweest. Maar we gaan nog wel heen hoor! Dat is toch leuk, echt genieten.

Ben jij ook zo dol op de lente? Of is een ander seizoen jouw favoriet?

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 23 mei 2024 / 06:53

    Zó herkenbaar dit! Ik ben ook dol op de lente en herken eigenlijk alles wat je schrijft. Met name het vele licht geeft bij mij altijd zo’n boost in energie. Heerlijk!

  2. Geeske 24 mei 2024 / 16:45

    Herkenbaar! Ik voel me ook een stuk beter als ‘t licht is. Ik geniet heel erg van de geur van bloeiende struiken en bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.