6 Manieren om te ontspannen

We hebben het allemaal wel eens nodig: ontspanning! Zelf vind ik dat we met z’n allen meer moeten ontspannen. We zijn allemaal zo druk bezig met onze doelen behalen en zorgen dat alle alledaagse dingen op rolletjes lopen dat we vergeten te ontspannen. In deze blogpost deel ik zes manieren waarop ik graag ontspan.

Een momentje voor jezelf maken

Zelf vind ik het heerlijk om een momentje voor mezelf te maken. Hoe dat er bij mij uitziet? Ik zet een kopje thee (perenthee uiteraard) en eet er iets lekkers bij, fruit of chocolade. Dat is überhaupt al een heerlijk momentje, zeker om zo even pauze te houden.

Als ik de tijd heb, of juist geen energie, dan kijk ik lekker een serie of een YouTube video. Qua series kijk ik op dit moment Grace and Frankie en Chesapeake Shores. En op YouTube kijk ik trouw de video’s van BijBonnie, daar word ik ook helemaal relaxed van.

Een boek lezen

Als ik me goed voel en ik heb een boek dat lekker makkelijk wegleest vind ik het heerlijk om in plaats van een serie, lekker een boekje te lezen. Op dit moment heb ik een boek dat te lastig wegleest, dus ik ga weer op zoek naar een simpeler exemplaar. Heerlijk! Lekker verstand op nul en lezen.

Knuffelen

Wist je dat knuffelen ook heel ontspannend kan werken? Dat is het laatste jaar wat moeilijker geweest allemaal, maar inmiddels denk ik dat bijna iedereen wel een klein clubje mensen heeft die af en toe een knuffel krijgt.

Intiemer zijn dan enkel knuffelen is nóg ontspannender, als je een partner hebt kun je dat samen doen. Maar juist ook intiem zijn in je eentje (met bijvoorbeeld massage-olie of iets anders om je mee in te smeren en misschien wel een vibrator) kan ook heel ontspannend zijn. Er zitten zo veel voordelen aan (solo)seks dat deze niet mocht ontbreken in het rijtje.

Slapen

Hoe ik écht ontspan? Lekker vroeg naar bed gaan. Nog even op mijn telefoon kijken naar een serie of weer dat boekje mee. Tegenwoordig is om 9 uur in bed liggen inmiddels eerder regel dan uitzondering, haha. Ik vind het mega-relaxed om ‘s avonds gewoon niets meer te doen en lekker vroeg te gaan slapen.

Nu denk ik dat de meeste mensen nogal vroeg wakker worden als ze er om 9 uur al in liggen (ik niet, ik slaap lang!), maar je kan wel eens kijken hoe het is als je een uurtje eerder dan normaal naar bed gaat. Ik denk dat je dan zo heerlijk kan ontspannen. Zo rust je extra uit, ontspan je meer en word je meer uitgerust wakker.

Jezelf verzorgen

Verder vind ik het echt een heerlijk gevoel om helemaal verzorgd te zijn. Mijn haren gewassen, mijn oksels en benen geschoren, mijn benen ingesmeerd met bodylotion, mijn nagels mooi gelakt en verzorgd. Je snapt het idee! Als ik dat állemaal heb gedaan voel ik me helemaal klaar voor de rest van de dag, of juist de dag erna. Dan kan ik écht beginnen met ontspannen.

Mediteren

Wat ik ook heel fijn vind om te doen, bijvoorbeeld als ik vroeg in bed lig is mediteren. Lekker liggen en een geleide meditatie aanzetten. Soms eentje van vijf minuutjes, maar soms ben ik ook zo een half uur bezig met een visualisatie-oefening. Dat vind ik vooral heel fijn wanneer het ontspannen lastig gaat. Soms moet je niet alleen tijd maken, maar ook ruimte maken in je hoofd om te kunnen ontspannen.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat je tijd voor jezelf moet maken. Sommige mensen verliezen zichzelf in de routine van elke dag. Dat snap ik heel goed, maar als je tijd voor jezelf inplant, dan kun je écht ontspannen, dat geloof ik. Dan ga ik nu even genieten van mijn momentje met een kopje (peren)thee en een stukje chocolade. Hoe ga jij voor wat extra ontspanning zorgen vandaag?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.