6x Wat je kan doen met oude tijdschriften!

Lekker opruimen voor een frisse start aan 2015! Ik vind het een goed idee en ben er zelf lekker mee bezig. Maar wat doe je met oude tijdschriften? Ik geef je in deze video zes tips over wat je kan doen met tijdschriften wanneer je ze uit hebt of wanneer je ze al veel te lang niet hebt aangeraakt.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

oude-tijdschriften-hergebruiken

Wat kun je doen met oude tijdschriften?

Ten eerste: niet weggooien! Dat is zonde, er is altijd een manier waarop je je tijdschriften kan hergebruiken.

Verder nog een tip: niet allemaal bewaren. Waarschijnlijk ga je ze toch nooit meer gebruiken en liggen ze alleen maar te verstoffen en oud te worden. Je kan beter nu meteen aan de slag gaan om ze een tweede leven te geven!

Weggeven!

Nogal vanzelfsprekend: geef je tijdschriften weg! Je hebt (waarschijnlijk) veel betaald voor de tijdschriften en om ze dan zomaar weg te gooien doet zeer. Wanneer je er iemand anders blij mee kan maken verzacht dat de pijn en voelt het een stuk beter! En je maakt er natuurlijk iemand anders ook blij mee, dat is wel zo fijn.

Heb je niemand in je omgeving die van dezelfde tijdschriften houdt? Breng ze dan naar de kringloopwinkel of zoals ik doe: de weggeefwinkel! Zo kunnen mensen die je niet kent nog eens gebruik maken van jouw tijdschriften.

Stop de stukken die je wil bewaren in een apart boekje

Wat is een reden om een tijdschrift niet weg te doen?

 1. Je hebt het nog niet helemaal gelezen
 2. Er staat een stuk in dat je later misschien nog eens wil lezen of laten lezen aan iemand anders

Oplossing: haal de betreffende stukken uit het tijdschrift en stop ze in een apart boekje! Mocht je het zonde vinden om in de tijdschriften te knippen omdat je ze nog wil weggeven, dan kun je er ook foto’s van maken en deze opslaan in een mapje waar je het makkelijk terug kan vinden.

cadeautjes-inpakken-met-pagina's-uit-tijdschriften

Pak cadeautjes in met papier uit tijdschriften!

Ziet er super leuk uit, toch?

papieren-bloemen-maken

Papieren bloemen maken

Nog een optie: deze papieren bloemen maken! Zie hier de blogpost met stap voor stap uitleg met hoe je de bloemen zelf ook kan maken!

Maak een visionboard!

Een visionboard is een soort collage waarop je allemaal dingen zet die jij graag wilt of waar je je op wil focussen. Zie hier de blogpost over mijn huidige visionboard!

Voorraad mooi papier

En als laatste kun je het mooie papier uit je tijdschriften halen, zodat je ze later kan gebruiken. Om enveloppen mee te maken bijvoorbeeld!

Wat doe jij met gelezen en/of oude tijdschriften?

DELEN:

51 reacties

 1. Sandra(hpw) 6 januari 2015 / 12:02

  Wat een superleuke ideeën! Deze post ga ik opslaan want ik heb een paar tassen vol staan 😮 hehe.
  Dan heb ik in ieder geval de ideeën binnen handbereik.
  Nu nog een keer de tijd nemen om de tijdschriften wellicht tóch nog ‘n keer doorbladeren om pagina’s eruit te halen voor de bewaar..

 2. Denise 6 januari 2015 / 12:02

  Ik vind het ook altijd zo zonde om ze weg te gooien. Super leuke tips! <3

 3. joor 6 januari 2015 / 12:08

  Wauw wat een gaaf idee!!! Ik ga dit onthouden want zelf heb ik een stapel tijdschriften die in de kast liggen. .

 4. Sharon 6 januari 2015 / 12:20

  Handige tips! Ik heb jarenlang mijn tijdschriften bewaard, maar een half jaar geleden heb ik ze eindelijk weg weggedaan. De volgende keer weet ik wat ik ermee moet doen 🙂

 5. Marion 6 januari 2015 / 12:26

  Vooral leuk om een visionboard te maken. Zelf heb ik met twee collega’s een rouleersysteem. Ideaal. En mijn moeder heeft een abonnement op de Happinez!!! Perfect dus!

 6. Barbara 6 januari 2015 / 12:28

  Ik heb altijd te veel tijdschriften. Dit zijn hartstikke leuke ideeën. Bedankt!

 7. Stacey 6 januari 2015 / 12:38

  Wat een leuke ideetjes, vooral dat inpakken vind ik echt een geniaal idee.

 8. Linda 6 januari 2015 / 12:43

  Als ik een los tijdschrift koop – Quest of iets dergelijks – dan geef ik die na het lezen meestal aan mijn moeder, die leest ze dan ook en dan gaan ze naar het ziekenhuis om in de wachtkamer gelezen te kunnen worden 🙂
  Ik doe dat echter nooit met de Flow, waar ik sinds een jaar ongeveer een abonnement op heb. Ik had eigenlijk nog geen flauw idee wat ik ermee wilde doen en daar heb ik net serieus gisteren (!) iets over gezegd op mijn blog, dus deze video komt perfect op tijd 😀 Ik ga binnenkort mijn Flows en andere tijdschriften dus doorbladeren en ze dan alsnog weg doen 🙂

 9. zomersproetje 6 januari 2015 / 12:55

  Die visionboards blijven erg leuk! Heb ik ook verschillende keren gemaakt. Ik krijg vaak ‘oude’ tijdschriften van mama en als die uit zijn gaan ze door naar mijn zus. En van haar krijg ik dan weer anderen. Zo heb ik altijd iets te lezen ;-).

 10. Mandy 6 januari 2015 / 13:11

  Visionboards moet ik ook echt vaker maken, zo leuk! Ik gebruik oude tijdschriften ook vaak als inpakpapier. Ziet er altijd leuk uit.

 11. EliseDingen 6 januari 2015 / 13:12

  Wat een fijne, leuke en slimme tips! Haha, ”Tijdschriften weg doen. Alsjeblieft!” ^^

 12. Lifesabout 6 januari 2015 / 13:15

  Herkenbaar dat je geen tijdschriften kunt weg doen, ik ben ook altijd bang dat ik bepaalde stukken dat voor altijd kwijt ben. Leuk idee om ze in een showmap te doen! Het visionboard vind ik een leuk idee voor op mijn werkkamer en de papieren bloemen zijn gezellig! En ze hoeven geen water, wat ik altijd vergeet haha.

 13. Anita 6 januari 2015 / 13:16

  Flow en psychologische bladen bewaar ik, maar uit andere tijdschriften haal ik ook altijd de bewaarpagina’s. Maar hier zitten nog meer leuke tips tussen want daarna gooide ik ze idd altijd weg.

 14. Sylvia 6 januari 2015 / 13:17

  Leuk! Ik heb hier nog een hele stapel juridische tijdschriften liggen, toch maar eens mee aan de slag gaan 😉

 15. Annette - Ann Ages Gracefully 6 januari 2015 / 13:35

  Leuk, ik haal idd ook wel eens de mooie advertenties eruit en die gebruik ik dan als inpakpapier, is net even anders en leuk voor de ontvanger.

 16. Celeste 6 januari 2015 / 13:43

  Wat een leuke ideeën. Heb er nooit over nagedacht om er cadeautjes mee in te pakken, maar het ziet er onwijs mooi uit!

 17. Manon 6 januari 2015 / 13:46

  Leuke ideeën. Zeker met wat duurdere bladen, vind ik het altijd zonde om ze zomaar weg te gooien. Cadeautjes ermee inpakken heb ik ook regelmatig gedaan. Ziet er leuk uit! Je diy-ideetjes, zeker het visionboard, ga ik onthouden! Leuk!

 18. Angelique 6 januari 2015 / 14:42

  Leuk! Ik geef ze altijd weg. En ik krijg daarvoor in de plaats weer tijdschriften van anderen. Je kunt ze dus ook ruilen.

 19. Shaz 6 januari 2015 / 14:50

  Ik wist niet dat er weggeefwinkels bestonden! Wat een geniaal initiatief. Behalve tijdschriften heb ik ook nog een andere spullen die ik graag zou willen weggeven. Kringloopwinkels trokken mij niet aan vanwege het feit dat ze een bedrag vragen voor iets wat ze gratis ontvangen hebben.

 20. Luuke 6 januari 2015 / 16:21

  Leuke ideeën! Die bloemen klinken wel moeilijk! Ik vind het gebruiken als inpakpapier ook erg leuk er uitzien.

 21. Kimberley 6 januari 2015 / 16:36

  Creatieve ideeën! Ik bewaar ze meestal voor mijn visionboards of ik gooi ze weg.

 22. Lies 6 januari 2015 / 17:38

  Hele leuke ideeën! Ik geef eigenlijk altijd mijn oude tijdschriften weg, maar dat komt ook doordat ik ze vaak weer van iemand anders krijg om ze te lezen. Alleen bij de Mijn Geheim en eerder de Intens vond ik het altijd wel moeilijk om ze weg te doen. Ik las die verhalen namelijk na een tijdje graag nog eens een keer.

 23. Iris 6 januari 2015 / 18:05

  Hoi Lisanne! Er zit een enorm grote Kellog’s advertentie over de post heen, waardoor ik het filmpje en de halve post niet kan zien. De ‘Sluiten’-knop doet het ook niet. Misschien handig om te weten.

 24. Renate 6 januari 2015 / 18:07

  Ik geef tijdschriften ook meestal weg als ik er klaar mee ben. Hoewel dat ingepakte cadeautje er best heel leuk uitziet!

 25. Inge 6 januari 2015 / 18:16

  Handige tips! Zelf heb ik eigenlijk nooit tijdschriften, al wil ik de Flow nog wel eens kopen.

 26. José @ENOY! The Good Life 6 januari 2015 / 18:32

  Hè… heb ik net in mijn nieuwjaars opruimwoede alle tijdschriften weggegeven… Zie ik allemaal leuke tips bij jou. Ik ga weer magazines opsparen!

 27. Anneleen 6 januari 2015 / 18:38

  Wat een fijne tips! Ik heb enkele flows liggen in mijn kast en eigenlijk zou ik deze ook beter eens gebruiken. Want als ze in de kast liggen, kan je toch niet genieten van al die mooie prenten… Vaak vind ik het zonde om in zo’n mooi tijdschrift te knippen of scheuren maar er zitten vaak mooie foto’s in en die kan je beter gebruiken 🙂 een visionboard lijkt me ook heel leuk!

 28. Eline 6 januari 2015 / 19:05

  Ik geef ze meestal door aan vriendinnen 🙂

 29. Lenneke 6 januari 2015 / 21:17

  Mijn lezershart is te groot voor het weggooien van tijdschriften, haha. Ik moet echt een huis met vierkante kilometers aan opbergruimte.

 30. Wendy 6 januari 2015 / 21:40

  Leuke ideeën. Het lijkt me nog eens leuk om een visionboard te maken.

 31. Tamarah 6 januari 2015 / 21:41

  Super leuke ideeën! Ik heb de Flows bijvoorbeeld opgeborgen in handige houten bakken omdat ik er nog geen afscheid van kan nemen. Ik vind het maken van een moodboard ook heel erg leuk om te doen of inpakpapier.. ook geniaal! Waarom zou je eigenlijk nog inpakpapier kopen als we tegelijkertijd zoveel papier wegdoen? 🙂 En ik vind het ook heerlijk om een schoonmaakronde door het huis te doen in het nieuwe jaar. Ik heb mijn kledingkast en keukenkastjes uitgezocht en heb weer heel wat weggegeven aan de kringloop!

 32. Linda / Oh My Beauty 6 januari 2015 / 22:06

  Wat een leuke ideeën! Ik gebruik oude tijdschriften altijd om mijn nagels op te lakken of nail arts te maken. Maar als je ze dan een paar keer hebt gebruikt kan je ze weggooien.

 33. Vera 6 januari 2015 / 22:42

  Leuk leuk! Ik heb nog een stapeltje liggen, en ik vind het visionboard idee wel een poging waard! 🙂

 34. Whitney 7 januari 2015 / 01:27

  Fijne tips! Moet ook zeggen dat ik het fijn vindt dat jij ook foto’s bij je video’s doet. Heb namelijk niet altijd tijd of zin om video’s te bekijken.

 35. EigenParfumerie 7 januari 2015 / 11:03

  Ook een leuk idee is om bijvoorbeeld een jaargang van je tijdschrift te ruilen op marktplaats voor een ander tijdschrift. Dit doe ik geregeld, erg leuk!

 36. Emma 7 januari 2015 / 13:52

  Fijne tips! Ik krijg soms van mijn oma van die roddelbladen, die laat ik meestal na het lezen achter in een drukke trein 😉 Met het idee dat er vast mensen zijn die dat ook leuk vinden om te ‘vinden’.
  En op vakantie neem ik altijd een hele stapel mee, die ik dan weggeef aan buren op de camping oid aan het eind van mijn vakantie 🙂 sla ze toch nooit meer open

 37. ellen 7 januari 2015 / 21:07

  Goede tips! Zo’n inspiratiemap is inderdaad erg handig, vaak zitten er een hoop dingen in een tijdschrift die ik niet heel boeiend of leuk vind, en om er dan de dingen uit te scheuren die ik wel leuk vind, neemt inderdaad minder ruimte in beslag, misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen 🙂

 38. Laleh 7 januari 2015 / 23:44

  Erg leuke ideeen!
  Dat cadeaupapier ziet er zeker leuk uit.
  De bladen je echt niet meer wilt houden kunnen
  eventueel ook nog naar de kringloop.
  Of je zou ze kunnen aanbieden in een gratis aangeboden/ruilen groep op
  Facebook bij jou in de buurt.

  X

 39. Sanja 8 januari 2015 / 00:16

  Wat een leuke tips! Ik bewaar de mijne ‘helaas’, vind het zo zonde om ze weg te gooien.

 40. Sofie 8 januari 2015 / 21:42

  Superhandig! Ik heb echt onwijs veel tijdschriften (vooral Girlz van vroeger en de Cosmogirl), nu weet ik wat ik daarmee kan doen (ik bewaarde sowieso al leuke plaatjes of mooie teksten).

 41. Dionne 9 januari 2015 / 19:44

  Leuke ideeën! Ik wil ook een vison board gaan maken!

 42. Nienke 10 januari 2015 / 09:35

  Leuke tips ! Cadeaus ermee inpakken heb ik nog niet geprobeerd, zal ik binnenkort eens doen! Goeie manier om cadeaupapier uit te sparen, goed voor het milieu en je portemonnee ! Ik bewaar ook plaatjes en quotes die ik achteraf voor mijn scrapbook zou kunnen gebruiken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.