7 Dingen die je kan doen als je je verveelt

Je vrienden zijn weg, onbereikbaar, op vakantie, hebben het druk, of nouja… ze zijn niet beschikbaar. Of jullie zijn wel samen, maar jullie vervelen je alsnog? Tijd om iets te gaan ondernemen en gewoon lekker aan de slag te gaan! Ik zette op een rij: 7 dingen die je kan doen als je je verveelt.

 dingen-die-je-kan-doen-als-je-je-verveelt

Flickr / meaganmakesBoeken lezen

Ik zal vast niet de enige zijn: ik heb nooit tijd om boeken te lezen. Natuurlijk heb ik wel tijd, we hebben allemaal tijd, maar ik maak er geen tijd voor. Ik ben druk met andere dingen, allemaal ‘moetjes’. Zoals nu in de vakantie heb je als het goed is iets minder ‘moetjes’, en dat betekent dat het tijd is om boeken te gaan lezen! Mijn favorieten vind je op deze pagina. Maar je kiest natuurlijk vooral een boek uit waarvan je zelf blij wordt!

Bekijk hier mijn favo boeken!

DIYen

Bijna vanzelfsprekend wanneer we het hebben over dingen die je kan doen als je je verveelt: creatief bezig zijn! Ik zette laatst al een aantal dingen om te DIY-en tijdens de vakantie/zomer op een rijtje. Creatief zijn we allemaal weleens geweest, althans: op de basisschool werden we zo ongeveer gedwongen. Persoonlijk vond ik dit heel erg leuk en deed ik buiten schooltijd ook veel creatiefs. Tijdens de middelbare school vergat ik mijn ‘creatieve ik’ een beetje, doordat er simpelweg te veel andere dingen waren waarmee ik me bezig hield. Zonde, wat creatief bezig zijn is zo fijn! De DIY’s die je op internet vindt zijn vaak lekker toegankelijk en je hoeft er echt geen super pro crea bea voor te zijn. Dat vind ik leuk!

Bekijk hier het artikel met zomer-diy’s en hier voor de categorie DIY’s voor nog veel meer creatieve ideeën!

Flickr / jillallyn

Iets goeds doen

Wanneer je aan het werk bent dan is het vaak zo dat je je nuttig voelt. Dat je iets goeds doet of dat je iets toevoegt aan de maatschappij. Het kan zo zijn dat je dat in je vakanties of wanneer je je verveelt een beetje mist. Tijd om iets goeds te doen!

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is bij bepaalde stichtingen (kies die waar jij je het meest betrokken bij voelt) kijken voor vrijwilligerswerk. Op sommige plaatsen kun je gewoon komen helpen wanneer je kan, of in een bepaalde periode zoals een vakantie, of een aantal vaste uren in de week of in de maand. Er is ongetwijfeld iets dat bij je past! Wil je jezelf niet vastleggen door middel van vrijwilligerswerk? Dat kan ik heel goed begrijpen, je kan ook makkelijk iets goeds doen op een andere manier. Help een oudere dame op straat met het tillen van haar boodschappen, ga op bezoek bij een vriendin die ziek is of bak een lekkere taart voor je moeder, zus, buurmeisjes, bedenk het maar! Iemand anders blij maken is een mooie manier om iets nuttigs te doen en tegelijkertijd jezelf blij te maken. En dat hoeft echt niet altijd heel veel tijd, geld of energie te kosten, met kleine dingen kun je al heel veel betekenen voor een ander.

Er zijn nog veel meer manieren om ‘zomaar’ iets aardigs te doen voor iemand anders, ik zette er al een aantal op een rij in dit artikel met ideeën voor random acts of kindness.

Je huis reorganiseren

Dit is er eentje waar ik me graag mee bezig houd wanneer ik tijd over heb: het effectiever indelen en opbergen van mijn spullen! Zodat je er een keertje meer tijd in steekt, maar het daarna veel makkelijker werkt en je minder tijd kwijt bent aan het gebruiken, schoonmaken en/of weer opruimen van de spullen. Hiermee ga ik zeker nog bezig deze zomer! Leuk om te doen.

Een van de manieren om minder tijd kwijt te zijn aan je spullen, is door simpelweg minder spullen te hebben. Vorig jaar schreef ik een handig artikel over het minimaliseren van je spullen! Wat mij betreft is dat iets heel belangrijks wanneer je aan het reorganiseren slaat, je ‘verzameling’ spullen kan natuurlijk niet onbeperkt blijven groeien en tegelijkertijd toch georganiseerd zijn.

Aan jezelf werken

Wanneer je naar school gaat ben je natuurlijk het hele jaar door bezig met het werken aan jezelf: aan je kennis, aan je vaardigheden, aan je persoonlijkheid en het versterken van bepaalde eigenschappen. Maar wanneer je werkt, thuis zit of een erg lange schoolvakantie hebt, dan kan het natuurlijk heel goed dat je het werken aan jezelf gaat missen!

Er zijn heel veel verschillende manieren om te werken aan jezelf. Voor de hand liggende dingen zijn het volgen van een cursus of boeken lezen waarvan je iets leert. Maar ook het opdoen van nieuwe ervaringen kan ervoor zorgen dat je als mens groeit! Dit is iets wat ik altijd miste in mijn school vakanties, ik vond vakanties altijd te lang (ja, echt, call me crazy) waardoor ik in no time alweer bezig was met schoolwerk zodat ik minder hoefde te doen wanneer school weer begon. Zomervakantie was natuurlijk helemaal erg, dan heb je nog geen huiswerk voor na de vakantie, hahaha.

In mijn boekenlijstje van het punt helemaal bovenaan deze blogpost staan ook een aantal boeken waarvan je iets kunt leren, de meeste zijn gewoon op Bol.com te koop. Nog een optie om aan jezelf te werken: lekker gezond gaan eten en gaan sporten!

Loomen

Ehhh, ja, eigenlijk hoort het bij het DIYen, maar ik vind dat deze een eigen plekje verdient! Ik heb geen idee of ik je nog moet uitleggen wat loomen is (ik denk het niet), maar loomen is het maken van voornamelijk armbandjes door middel van een bord, een haaknaald en kleine elastiekjes. Het is op dit moment een enorme rage (je kan er eigenlijk niet omheen), dus je vindt de elastiekjes op dit moment overal.

Er zijn oneindig veel video’s op YouTube te vinden met verschillende soorten technieken om een uniek bandje te maken. Als je je verveelt en je zoekt iets leuks en creatiefs te doen is Looming een leuke optie. Leuk ook om samen met kinderen te doen! Of juist samen met een vriendin – wedstrijdje wie de mooiste armband maakt? Haha.

Voor een prikkie verkopen ze loomboards (bij Xenos en Action bijvoorbeeld).

Online shoppen

Soms ben je niet in de gelegenheid om offline te gaan winkelen, maar offline shoppen kan natuurlijk wel altijd! En als je geen geld hebt? Alleen kijken is ook heel leuk. Mijn favoriete webshops?

 • Bol.com (vooral voor boeken)
 • Urban Outfitters (Vooral de cadeaus, boeken en interieur zijn de moeite waard om rond te snuffelen!)
 • Forever21 (kleding)
 • Hema (Super leuke spulletjes en je kan het gratis in de winkel ophalen. Ook heel handig als ze in de winkel een bepaald product niet hebben)
 • Asos (voor wat meer unieke kleding, heel veel keus! En ze hebben leuke cadeautjes)

Of… begin gewoon een blog! Haha. Met deze tips verveel ik me eigenlijk nooit. Verveel jij je weleens? Of heb je tips voor dingen die je kan doen als je je verveelt?

Deze blogpost bevatten een aantal aff links, klik hier voor meer info
DELEN:

79 reacties

 1. Jess 17 juli 2014 / 06:53

  Haha, inderdaad een blog beginnen, zorgt dat je je nooit hoeft te vervelen. In combinatie met een kind zorgt het ervoor dat wenst dat er meer uren in een dag zitten. Hier staat met stipt lezen op de eerste plaats als ik me een keer verveel.

  • claudia 11 mei 2015 / 14:03

   wat moet je doen als je je verveelt en het is mooi weer maar je bent enigst kind en niemand heeft tijd voor je

   • claudia 30 april 2016 / 15:02

    heb je een grote achtertuin of niet
    heb je een speeltuin in de buurt
    hoe oud ben je

   • Elisa 15 februari 2019 / 16:39

    Je moet kijken of er buren zijn die met je willen buitenspelen en anders kun je je nagels lakken of dingen knutselen of proefjes doen!

   • Ellen 26 mei 2019 / 16:52

    Je kunt met je knuffels spelen o lijkt het toch of dat er iemand veel tijd voor je heeft of ga gewoon lekker zeuren of dat je iets mag zoals ik doe ik zeur iedere minuut voor een eigen paard

   • elise 24 januari 2016 / 14:55

    ik ben ook een kind hoor dus

   • Claudia 15 oktober 2017 / 12:39

    Mis kan je verschillende selfies maken en dde leukste als profienfoto doen of online zetten?

  • verveeltje 15 maart 2016 / 17:15

   Sorry hoor maar bij een andere website had ik er iets aan dit niet echt (niet gemeen bedoelt hoor)

  • Anoniempje 28 april 2016 / 11:22

   Maar niet iedereen mag of kan een blog beginnen!?

 2. Petra 17 juli 2014 / 07:03

  Vervelen…wat is dat? 🙂 ik kijk uit naar mijn vakantie met meer tijd. Dan kan ik eindelijk eens lezen, verhalen gaan schrijven en nog eens extra van mijn gezinnetje genieten.

  • Hi 4 mei 2015 / 15:54

   Nou dat vind ik heel erg raar. Je verlangen naar de vakantie zodat je meer kan gaan lezen.

 3. Manon 17 juli 2014 / 07:36

  Leuk lijstje. Ik verveel me niet vaak maar als ik me verveel ga ik opruimen/schoonmaken. Ik word daar rustig van en het heeft ook nog eens nut haha.

 4. Ilse 17 juli 2014 / 08:06

  Leuke tips.
  Ik verveel me zelf nooit, te veel ‘moetjes’. 🙂 Ik wou dat ik wat meer tijd had voor de dingen die je hier opsomt. 🙂

 5. Frederique 17 juli 2014 / 08:27

  Verveling is iets wat ik al tijden niet meer tegen ben gekomen. Ik heb eerder last van achterstallige klusjes die ik probeer te ontwijken 😉

  • lover 16 augustus 2015 / 12:24

   hihi dat is een goeie!!!!!!

 6. Geertje 17 juli 2014 / 08:38

  Wat een leuk tips! Ik vind het ook heerlijk om boeken te lezen of te bloggen als ik me verveel!

  • evytje 10 augustus 2014 / 10:03

   boeken lezen is saai vind ik persoonelijk ! daarom zoek ik op site’s op wat je kunt doen ! heel intresant ! in mooi weer kan je buiten spelen , dus weet je rapper iets te vinden op te doen als je je verveelt ! bij slecht weer is er minder rap iets te vinden ! SAAI !!! eeft iemand tips voor me ik verveeel me echt doodt greetz eevyyyyy!!!!!! X

   • hulpje 1 augustus 2017 / 09:39

    Als je een beetje creatief bent kun je heel gemakkelijk op pinterest zoeken naar bijvoorbeeld ‘drawing ideas’ en dan zit er vast wel iets leuks tussen. Als je niet zo creatief bent kun je ook gewoon thuis een kaars aansteken en een leuke film gaan kijken.
    Ik hoop dat je er wat aan hebt
    Byee

 7. Tineke 17 juli 2014 / 09:13

  Hihi erg grappig dat je loomen erbij hebt gezet. Ik heb deze vakantie/zomer eindelijk weer eens tijd voor het bloggen. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk van het weer te genieten, leuke dingen te doen en met mijn vriendinnen af te spreken!
  Liefs

 8. Miranda 17 juli 2014 / 09:32

  Leuk artikel.
  Ik verveel me zelden tot nooit gelukkig. Maar áls ik me dan eens verveel, heb ik ook echt zo’n gruwelijk irritante bui dat ik ook nergens In in heb. Voor mij werkt het beste om daar dan maar gewoon aan toe te geven en gewoon verveeld niks te doen. Dan is zo’n bui zo weer over;)

 9. Angela 17 juli 2014 / 09:53

  Ik heb een lange vakantie die aansluit op mijn zwangerschapsverlof, dus een aantal van je tips ga ik zeker uitvoeren. Sowieso heb ik mijn blog, dus ben gelukkig niet bang om me te gaan vervelen 🙂

 10. Laura 17 juli 2014 / 09:56

  Wat mijn tip is; ga heerlijk wandelen met je hond! Muziek in je oren en heerlijk genieten van het mooie weer 🙂

 11. Hester 17 juli 2014 / 10:13

  Goede tips, niet zomaar wat activiteiten maar echt ‘wat mis je’ en ‘hoe kun je dat opvullen’. Top Lisanne! Ik ben in de weken thuis alsnog heel druk bezig met mijn standaard activiteiten – bloggen, opruimen, afspraken, leuke dingen… En dan heb ik (vraag me niet hoe ik het doe) alsnog amper tijd ‘over’. Gelukkig gaan we er ook nog drie weken tussenuit, en dan ben je er écht even helemaal uit en heb je alle tijd om nieuwe plaatsen te ontdekken en in het geval van mijn laatste twee weken (kamperen) heel veel lezen en chillen, als het goed is!

 12. Laleh 17 juli 2014 / 11:33

  Leuke ideeen.
  Op de 1 of andere manier vind ik het altijd leuker om iets voor iemand
  anders te knutselen dan voor mijzelf.
  Voor iemand anders heb ik meer inspiratie.

  Die tip over “iets goeds doen” vind ik ook erg mooi!

  XO

 13. Simone 17 juli 2014 / 11:34

  Loomen is zo leuk he! Ik ben vooral fan van de figuurtjes maken. Wil een volle sleutelbos haha!

  • bernice 19 augustus 2014 / 13:33

   loomen in idd leuk.
   ik verveel me best vaak want veel vriendinnen zijn op vakantie
   ik vind dit leuke tips!
   ik maak vaak wat van deze site

 14. Michelle 17 juli 2014 / 11:51

  Jaaa allemaal leuke dingen om te doen deze zomer! Ik hoef maar 2 middagen per week te werken en verder heb ik tot halverwege september geen andere verplichtingen. Ik heb dus alle tijd om weer te lezen, me bezig te houden met sporten/beweging, creatief bezig zijn, fotoboek in elkaar te knutselen, huis ordenen en vooral heerlijk rustig aan te doen en te genieten van het mooie weer een het buitenleven!

 15. Jorien 17 juli 2014 / 14:35

  Goed lijstje. DIYen en opruimen doe ik het liefste wanneer ik me verveel 😀

 16. De Zuinige Student 17 juli 2014 / 14:36

  Vervelen doe ik eigenlijk nooit. Vaak kom ik in een dag nog een dag tekort om alles te doen wat ik zou willen.
  Je tips vind ik wel heel leuk om te lezen en vervelen me nooit 🙂

 17. Kirsty 17 juli 2014 / 16:22

  Leuke tips! Ik verveel me niet zo snel, maar soms weet ik niet echt wat ik moet doen als ik een keer tijd heb voor bijvoorbeeld lezen, dan kan ik niet kiezen welk boek bijvoorbeeld haha!

 18. Marion 17 juli 2014 / 19:15

  Volgens mij verveeld een blogger zich nooit 😀

 19. Susanne 17 juli 2014 / 19:23

  Ik mis er één: Koken of bakken! Voor mij de ultieme manier om wat te doen met mijn tijd! Je bent zelf lekker bezig en maakt anderen weer blij (als het goed is hihi). Voor mij anti-verveel tip nr 1 😉

  • Lisanneleeft 17 juli 2014 / 20:28

   Dat is ook een goede inderdaad! 😀 Leuk om nieuwe dingen uit te proberen 🙂 Had er perfect tussen gepast!

 20. Diy's for you and me 18 juli 2014 / 08:23

  Toch schijnt het wel goed te zijn om je te vervelen! Door te vervelen krijg je meer fantasie en creativiteit ofzo… Dus, op z’n tijd vervelen is zo slecht nog niet!

  Toch wel bedankt voor de tips, want er zitten echt hele leuke dingetjes tussen!!

 21. LNNK 18 juli 2014 / 11:01

  Goede tips om een saaie dag door te komen 🙂

 22. Sanne 19 juli 2014 / 07:08

  Wat een leuke ideeën om te doen, ook zelfs mét vrienden 🙂
  Persoonlijk verveel ik me niet zo snel, maar tips als deze zijn altijd handig!

 23. Vanessa 21 juli 2014 / 21:15

  Leuke tips! Sinds ik een blog heb, verveel ik me eigenlijk nooit. Ik heb altijd wel iets te doen: foto’s maken, artikels schrijven, e-mails beantwoorden… En daarnaast vind ik het leuk om andere blogs te lezen!

 24. Maaike 24 juli 2014 / 13:46

  Dit zijn echt super tips! Iets waar ik echt iets aan heb, dankje 🙂

 25. Joyce 25 juli 2014 / 21:01

  Oh wauw, ik zou willen dat ik me kon vervelen, het is echt lang geleden dat ik me verveeld heb!
  Maar dat krijg je natuurlijk met een eigen bedrijf én een kind 😉

 26. Anne 26 juli 2014 / 13:57

  Ik kan heel goed mezelf vermaken, maar ik ken wel het type verveling dat bij een depressie hoort. Dat is een vervelend soort, want het lukt dan niet om iets te gaan doen, terwijl je je heus wel gaat vervelen als je alleen maar op bed ligt. Een boek lezen of een serie kijken lukt dan niet. Vaak probeer ik dan zoveel mogelijk te slapen, zo min mogelijk van de dag meemaken.

 27. ine 21 september 2014 / 16:51

  super cooooool ik doe dit zeker

 28. jonathan.maas 8 december 2014 / 11:09

  ik ben 11 kzit op school al me werk klaar ik verveel me DOOD en die dingen mogen maar kunnen niet

 29. Katrina 17 december 2014 / 16:48

  Zijn er ook tips tegen vervelen als je nog maar 13 minuten hebt en je binnen bent en het te koud is om naar buiten te gaan? Plas reageer!

  ly xxxxx Katrina

 30. Eva 23 december 2014 / 12:22

  Dat is wel een goed idee ga ik doen

 31. EefMouse 31 december 2014 / 13:59

  Wat een domme tips je vraagt om iets te doen en niet de relaxen!!

 32. kiki 25 maart 2015 / 15:58

  leuke tips ik ben heel fan van je website

 33. Shanice 9 mei 2015 / 16:27

  Heyyy, ik hou persoonlijk niet echt van lezen, maar weten jullie ook tips voor in een korte tijd te doen want vaak verveel ik me maar dan moet ik over een 30 tot 60 min. weg en dan zijn vaak de tips te lang en daar zit ik vaak mee zou je dus ook een paar tips willen doen voor in een korte tijd?? Groetjes en Kusjes van de knapste meid van de wereld Shanice ps: Ik ben 13 jaar !

 34. Lisanne 11 mei 2015 / 16:20

  Echt grappig, Lisanne!
  Want: zelf heet ik ook Lisanne.
  Ik vind dat deze site nut heeft.
  Ik verveelde me, dus typte ik
  in bij google: wat doe je als je
  je verveelt? En uitgerekend
  moest deze site Lisanne Leeft
  heten. Dank je voor je hulp.

 35. benthe 16 mei 2015 / 19:06

  echt heel leuk alleen ik mag nooit iets van mijn ouders 🙁

 36. ida 4 juli 2015 / 12:41

  eindelijk heb ik vakantie, verveel ik me alsnog. leuke tips, alleen heb ik alle boeken in mijn huis bijna allemaal gelezen en mijn kamer hangt al vol met diy’s. leuke website met goede tips
  xx ida (11)
  ; )

 37. Ikkee 12 september 2015 / 12:14

  Ik verveel me echt heel erg maar, heb echt geen idee wat ik kan doen! Dit lijstje heeft wel goede tips

 38. zana 17 oktober 2015 / 20:18

  heey ik heb ook nog een idee koop of leen een film en hoe met je vrienden een film maraton

 39. Bbme 18 januari 2016 / 17:23

  Hey loomen is super echt nu is het niet meer in maar doe het nog altijd .
  Leuke naam.

  • Ficki 8 mei 2016 / 16:39

   Ga Lekker iets leuks doen bijvoorbeeld tv kijken of buitenspelen voetballen.

  • Ficki 8 mei 2016 / 16:39

   Ga Lekker iets leuks doen bijvoorbeeld tv kijken of buitenspelen voetballen.

 40. alice 28 april 2017 / 15:53

  ik ben alleen en ik weet nog steeds niks om te doen en ik wil niks doen wat jij voorstelde niet boos bedoeld hoor maar ja, kan je me verder helpen? iemand?

 41. alice 28 april 2017 / 15:53

  ik ben alleen en ik weet nog steeds niks om te doen en ik wil niks doen wat jij voorstelde niet boos bedoeld hoor maar ja, kan je me verder helpen? iemand?

 42. Eva 27 december 2017 / 20:16

  Beste Alice,

  Misschien kun je iets gaan Baalen ofzo.

 43. Eva 27 december 2017 / 20:18

  Beste Alice,

  Baalen was verkeerd, ik bedoelde: Bakken

 44. lois langeveld 6 oktober 2018 / 13:34

  je hebt me echt super geholpen met je oplossingen van als je je verveeld,bedankt echt helemaal top nu weet ik altijd wat ik moet doen.

 45. Nore Ver Cauteren 28 februari 2023 / 18:21

  leuke dingen maar niet geinteresseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.