7 Glutenvrije bakrecepten die ik graag nog eens wil maken

De laatste tijd vind ik het steeds leuker om in de keuken te staan. En koken is wel oké, maar het leukste vind ik toch wel om te bakken. Lekkere zoete lekkernijen maken. En dat allemaal glutenvrij, want ik eet altijd nog glutenvrij. Dat is een uitdaging, maar dat zorgt ervoor dat het niet saai wordt! Ik laat je graag de recepten zien die nog op mijn to-do lijstje staan.

Deze dadel-vijgenrepen zien er superlekker uit, en zijn nog gezond ook! Dit is echt zo’n fitgirl recept, haha. Wel leuk om een keertje te proberen. Normaal ben ik toch meer van de echte ongezonde lekkernijen.

Het recept voor deze dadel-vijgenrepen met kokoscrème is hier op zoeterecepten.nl te vinden.

Zoals bijvoorbeeld deze beauty! Een Franse appeltaart, yum. Ik vind het zo mooi hoe de appeltjes neergelegd zijn. Ik heb onlangs een mix gekocht waarmee ik appeltaart kan maken, dus een gewone appeltaart gaat er binnenkort wel komen. Maar deze Franse appeltaart ziet er natuurlijk wel een stuk mooier uit dan een gewone.

Dit recept voor Franse appeltaart is hier op bakken.nl te vinden.

Dit is mijn favoriet. Misschien wel het moeilijkst om te maken, maar deze kwarkslof met frambozen zorgt ervoor dat ik meteen trek krijg. Zelfs als ik net heb gegeten! Hij ziet er zo mooi uit, dit móet wel lekker zijn.

Deze glutenvrije kwarkslof met frambozen is hier op glutenvrijerecepten.nl te vinden.

Ik heb al een keertje een glutenvrije cheesecake gemaakt, maar deze variant met lemoncurd lijkt me helemaal lekker. Superleuk om te kunnen serveren op een verjaardag. En dan maar hopen dat het niet mislukt, want dan heb je geen taart, haha.

Het recept voor glutenvrije cheesecake met lemoncurd is hier op bakken.nl te vinden.

Dit is ook een taart die ik eens wil maken voor een verjaardag. Ik denk dat iedereen wel blij wordt van deze glutenvrije aardbeientaart, toch?

Het recept voor deze glutenvrije aardbeientaart is te vinden op glutenvrijerecepten.nl.

Deze gezonde applecrumble wil ik zeker ook een keertje proberen. Dan moet ik misschien nog wel even op zoek naar van die schattige kleine schaaltjes waarin ik dit kan maken (altijd een goed excuus om weer nieuw keukenspul te kopen…). Volgens mij kun je dit ook in kleine porties maken, dat is handig!

Het recept voor de gezonde applecrumble is op rutgerbakt.nl te vinden.

En als laatste misschien wel het makkelijkste recept, deze hoef je namelijk helemaal niet te bakken. Als ik ooit mini springvormpjes ergens kan kopen, dan móet ik ze hebben. Dit is toch veel te schattig? Je kan dit natuurlijk ook in een grote springvorm gooien, maar dan is het lang zo schattig niet meer. En minder lekker. Oké, dat niet. Maar ik word wel blij van zo’n simpel recept!

Het recept voor deze glutenvrije gebakjes zonder te bakken staat hier op glutenvrijerecepten.nl.

Op dit moment is de slof met frambozen wel mijn favoriet, dat lijkt me zó lekker. Maar de appeltaart gaat er ook zeer binnenkort komen! Wil je op de hoogte blijven van mijn glutenvrije bakavonturen? Volg dan mijn stories op Instagram. Heb jij weleens iets glutenvrij gebakken?

DELEN:

2 reacties

  1. Darina 29 mei 2021 / 06:35

    Wat een heerlijke recepten. Deze ga ik onthouden en zeker eens maken.

  2. Romy 30 mei 2021 / 21:46

    Oeh wat een goede ideeën allemaal! Ik heb de appeltaart meteen opgeslagen om een keer te maken. Mijn vriend heeft glutenallergie, dus sinds ik met hem ben maak ik er ook een sport van heerlijke glutenvrije taartrecepten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.