8 Dingen die ik áltijd bij me heb

Wat ik zoal bij me heb als ik de deur uitga? Een tas vol, in elk geval. Hoe mannen (of mensen zonder handtas) dit doen is mij een raadsel, dit kan ik echt niet missen onderweg. De belangrijkste dingen die ik altijd bij me heb zette ik voor je op een rij. Ik ben benieuwd wat jij meeneemt als je de deur uitgaat.

Cash en een pinpas

Ik denk dat ik wat dit betreft een echte vrouw ben, naast mijn pinpas, die bijna iedereen wel bij zich draagt, heb ik ook altijd contant geld bij me. Een briefje (je zal maar ineens ergens moeten betalen terwijl de pinautomaat het niet doet), én muntjes. Je weet wel, voor als je ergens voor de wc moet betalen is dat superhandig.

Identiteitsbewijs

Een rijbewijs heb ik niet, een paspoort ook niet. En een ID-kaart past perfect in je portemonnee, dus die heb ik altijd bij me.

Zorgpas

De pas van mijn zorgverzekering heb ik áltijd bij me. Sinds ik epilepsie heb is dat eigenlijk een gewoonte geworden, je weet nooit wanneer je onverwachts zorg nodig hebt. Ik weet niet zeker of je in Nederland je zorgpas nodig hebt wanneer er een ambulance voor je moet komen, maar in het buitenland is dit vaak wel zo, weet ik uit ervaring.

Verder heb ik mijn pas ook altijd bij me omdat ik veel gebruik maak van mijn aanvullende verzekering, dan wordt er vaak ook naar je pas gevraagd. Hij zit dus standaard in mijn portemonnee.

Warmtepleisters

Deze is waarschijnlijk een beetje gek, maar ik kan op sommige momenten het ineens heel koud krijgen. Dan is het geweldig om een warmtepleister bij je te hebben. Deze plak ik, als ik het koud heb, meestal op mijn rug. Als het bij iemand thuis standaard erg koud is of als ik lang buiten ben terwijl het koud is doe ik ze al op voordat ik vertrek. Maar ik vind het toch fijn om het standaard bij me te hebben, voor het geval dat. Er zit er dus altijd een in mijn tasje.

De warmtepleisters die ik gebruik zijn van Action. Ze hebben twee verschillende soorten, deze die je direct op de huid plakt en zakjes die je op je kleding plakt. Tegenwoordig gebruik ik die laatste, die vind ik het fijnste. En ze passen qua formaat perfect in mijn tasje.

Sleutels (met handige sleutelhanger)

Je hebt mensen die wel eens hun sleutels vergeten of kwijtraken en mensen die zich obsessief bezig houden met het bij zich houden van sleutels. Ik hoor bij die laatste groep, ik voel me ook helemaal niet op mijn gemak als ik ze ben vergeten, haha.

Leuk detail is dat ik ooit bij de post in mijn postbus (van een lezer!) een heel leuke sleutelhanger heb gehad. Namelijk eentje van een pen! En ik moet zeggen: dat is echt verdraaid handig! Soms moet je gewoon even iets opschrijven, een formulier invullen of een handtekening zetten. Ik ben dan altijd de persoon die roept: ‘ik heb een pen!’

Telefoon

Ook zonder mijn telefoon voel ik me niet helemaal compleet. Maar dat snap je denk ik wel. Tegenwoordig hebben we ons hele leven op de telefoon staan. Sociaal, werk, plezier, je doet alles op je telefoon.

Zelf gebruik ik mijn telefoon onderweg vooral om foto’s te maken en om mijn zakelijke mail te checken.

Mijn tasje

En eigenlijk ga ik nooit de deur uit zonder mijn tasje. Het is er eentje met drie verschillende vakken en er lijkt wel eindeloos veel in te passen. Alles wat hierboven staat past erin. De eerste keer dat ik schreef over mijn Michael Kors tas was in 2015. Ik heb hem dus al bijna zes jaar altijd bij me. Eerlijk, hij begint wel een beetje te slijten…

Dingen die ik nog meer meedraag in mijn tasje:

 • Tampons (verschrikkelijk idee om zonder te zitten als je ze ineens nodig hebt)
 • Extra pijnstillers
 • Portemonnee, met daarin de items die je ook in deze blogpost vindt
 • Visitekaartjes
 • Cadeaubonnen
 • Zakdoekjes
 • Mondkapje

Soms vraag ik me af of ik niet te veel met me meezeul. Maar als ik dan de inhoud van mijn tasje weer naloop weet ik dat ik alles écht nodig heb. Dat wil ik in elk geval geloven, haha. Neem jij onderweg ook altijd zo veel spullen mee? Wat is voor jou onmisbaar?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

5 reacties

 1. Darina 1 juni 2021 / 14:06

  Herkenbaar hoor. Ik zeul ook veel mee. Heb zelfs een mini toilettasje in mijn waar ik ‘handige’ dingen in stop. Je weet maar nooit of je het nodig zal hebben:)

 2. Naomi 1 juni 2021 / 16:05

  Leuk om te lezen. Ik ben geen standaardvrouw. Ik loop en fiets vaak alleen met telefoon (inclusief ID-kaart en bibliotheekpas in het hoesje) en sleutels de deur uit.

 3. Simone 1 juni 2021 / 17:29

  Herkenbaar! Ik ben kort geleden van een redelijk grote tas, naar een klein tasje gegaan met 3 afzonderlijke vakken. Dan ben je ineens een stuk kritischer op wat je allemaal meezeult.

 4. Geke 2 juni 2021 / 11:43

  Ik vind dat best heel normale dingen om mee te nemen. Behalve de warmtepleisters heb ik ook alles in mijn tas zitten.
  Zelf heb ik ook nog een halve apotheek mee met als belangrijkste onderdeel daarvan Buscopan. Mijn redding bij het (uiteraard per ongeluk) eten van gluten en de daaropvolgende hevige kolieken.

 5. Irene 3 juni 2021 / 13:40

  Leuk deze en interessant om te zien! Ik ga er ook eens een post over schrijven denk ik 🙂 Ik heb nooit cash geld op zak. In de auto heb ik wel altijd een paar munten liggen voor in de winkelkar als ik boodschappen ga doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.