8 Dingen die je kan doen terwijl je van de zon geniet

Binnen zitten terwijl het heerlijk weer is is eigenlijk zonde, vind je niet? Ik vind van wel! Ik houd ervan om lekker buiten te zitten in het zonnetje. Kun je niet goed nietsdoen, maar wil je toch van het mooie weer genieten in de achtertuin? Ik heb een aantal tips van dingen die je kan doen terwijl je tegelijkertijd van het zonnetje geniet!

Borduren

Binnen borduren vind ik vaak een beetje saai, tenzij ik echt heel enthousiast ben over een nieuw project. Buiten daarentegen vind ik het heerlijk. Zo voelt het of ik aan het multitasken ben, lekker in de zon zitten én een mooi kunstwerkje op stof maken. Als je dit aan het doen bent vliegt de tijd voorbij!

Hoe ik begon met borduren lees je in deze blogpost.

Je planner invullen

Wil je graag productief zijn? Dan is het invullen van je planner, journal of agenda natuurlijk een perfecte bezigheid om lekker buiten te doen! Dat moest toch al gebeuren, waarom dan niet buiten?

Een doeboek gebruiken

Er zijn tegenwoordig een heleboel leuke doeboeken te koop. Zo heb ik bijvoorbeeld dit leuke boek van CreaChick in huis, maar ook het invulboek van BijBonnie is superleuk om buiten in te vullen. Vergeet ook niet de dot-to-dot boeken, die zijn ook superleuk om lekker buiten te doen, ultiem vakantiegevoel gegarandeerd!

Tekenen

In je journal kun je schrijven, maar je kunt natuurlijk ook voor een mooie tekening gaan. Je kan jezelf uitdagen om bijvoorbeeld met één fineliner aan de slag te gaan, lekker makkelijk voor buiten. Een blik met potloden is ook makkelijk mee te nemen naar buiten, dus je kan helemaal los gaan. Zorg er alleen wel voor dat je een goede ondergrond hebt als je los papier gebruikt in plaats van een journal, je kan bijvoorbeeld een clipboard gebruiken.

Aquarelleren

Een van mijn favoriete dingen om te doen, alleen buiten ben ik er nog niet zo goed in. Lekker experimenten met waterverf! Een palette van 12 kleurtjes is al meer dan genoeg. Verder is het handig om een waterbrushpen te gebruiken in plaats van losse penselen en een glas water. Dat werkt net even makkelijker. Het is een penseeltje dat je vult met water en tijdens het schilderen kun je erin knijpen en dan komt er een beetje water uit. Dit kun je zelfs meenemen als je onderweg bent, zo kun je zomerse taferelen natekenen en verven, heel leuk om te doen!

Een boek lezen

Ik denk dat iedereen deze wel zou kunnen bedenken. Lekker een boekje lezen in de zon! Ik vind het zelf leuk om zelfhulpboeken te lezen.

Inspiratie nodig? Online kun je heel veel lijstjes met tips vinden voor boeken die je op vakantie (en dus ook lekker thuis buiten in het zonnetje) kan lezen, zoals deze lijst.

Een boek luisteren op je telefoon

Boeken luisteren doe ik ook! Dan vind ik fictie juist weer heel leuk en ontspannend. Het is echt een momentje om te relaxen en mijn verstand op nul te zetten.

Luisteren doe ik via mijn iPhone 12, dat werkt echt super. De batterij werkt lekker lang, dus je kan lang luisteren. Ook gebruik ik airPods, deze werken heel goed in combinatie met de iPhone 12. En ook fijn: de telefoon wordt niet zo snel te heet in de zon, dus je kan met een gerust hart een boek luisteren in de zon op de iPhone 12. Als je me al langer volgt weet je wel dat ik echt dol ben op mijn telefoon, dus mocht je het ook willen, je kan hier een iPhone 12 kopen.

Er zijn verschillende apps om boeken te luisteren, het aanbod is echt enorm, veel groter dan je zou denken. Bijna alle boeken die uitkomen worden tegenwoordig ook ingesproken!

Muziek luisteren

Als ik geen zin heb in een luisterboek luister ik graag naar muziek. Ik zoek meestal de rustige vrolijke playlists op. En ik ben ook dol op Nederlandse popmuziek, haha. Dat is soms een beetje fout, maar ik houd ervan!

Op het gras relaxen

Natuurlijk is het soms ook lekker om even helemaal niks te doen en te genieten van de natuur om je heen. Dan is een mooi groen zacht gazon daar perfect voor, moowy kan je daarbij helpen.

Wat zijn dingen die jij graag doet terwijl je geniet van de zon?

Deze blogpost is een samenwerking

DELEN:

2 reacties

  1. Naomi 23 juli 2022 / 08:04

    Gaaf borduurwerkje heb je daar! Ik herken wel dat het voelt als multitasken als je heerlijk iets in de zon zit te doen. Van de zon genieten is ook een belangrijke taak namelijk;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.