8 redenen waarom Twitter geweldig is

Twitter, volgens mij weet iedereen tegenwoordig wat het is. De een vindt het te gek, de ander vindt het nutteloos. Ik hoor bij de eerste groep, ik zal vertellen waarom.


Foto door Matt Hamm op Flickr

De dingen die twitter volgens mij geweldig maken:

1.  Contact met de buitenwereld. Het maakt niet uit wat je aan het doen bent, of als je niets aan het doen bent. De interessantste tweets zijn toch degene over je gedachten. Zelfs als ik ziek in mijn bed lig, en eventjes achter mijn computer kruip ben ik niet alleen. Zelfs als ik ziek ben kan ik aan de buitenwereld laten zien dat ik er nog ben!

2.  Het laatste nieuws. Waar hoor je eerder het laatste nieuws dan op twitter? Nergens! Wanneer er belangrijk nieuws is staat je hele timeline ermee vol. Geen sprake van dat je dat mist dus.

3.  Het oneindige aantal tips dat je kunt krijgen op twitter. Gebruik #durftevragen in je tweet en je krijgt gegarandeerd antwoord op je vraag. Nooit het gevoel dat je alleen bent dus, ookal heb je weinig followers.

4. #blogpraat! Nog iets waar ik zeer vrolijk van word. Elke maandag tussen 8 en 9 komt een hele groep bloggers samen om over een bepaald onderwerp binnen het bloggen te twitteren. Zeker leerzam!

5.  De nieuwe vrienden die je maakt. Mensen zonder twitter zouden me uitlachen als ze dit zouden lezen. Maar toch is het zo! Op twitter om je in contact met mensen waar je normaal echt geen contact mee zou krijgen. Mensen die misschien wel heel fijn zijn om contact mee te hebben.

6.  Je kunt iedereen volgen. Het maakt niet uit of ze jou kennen. Als jij ze interessant vindt, dan volg je ze gewoon. Sommige mensen zijn inspirerend of grappig. En dan maakt het ook gewoon niet uit of ze jou ook volgen.

7.  Je houdt contact met vrienden die anders uit het oog verloren vrienden zouden worden. Mensen die je eigenlijk nooit meer tegen komt, waar je toch nog contact mee hebt, maar waar je nooit mee zou gaan mailen. Je volgt ze op twitter, en meteen weet je wat er allemaal in hun leven gebeurt. Erg fijn!

8.  Je kan je ei kwijt. Je kunt alles op twitter zetten wat je wilt, het maakt niet uit wat. Alles wat je van de daken zou willen schreeuwen, maar het kan niet omdat het ‘s nachts is. Al die dingen, die zet je gewoon op twitter.

Natuurlijk heeft twitter ook een keerzijde, het is niet altijd rozegeur en maneschijn. Wie weet hoor je daar later nog meer over van mij. Maar wat vinden jullie van twitter? En heb je nog meer redenen waarom twitter geweldig is?

7 reacties

 1. Joyce 30 oktober 2010 / 20:05

  Twitter is geweldig! Uitvinding van de eeuw!

 2. Ilja 31 oktober 2010 / 12:53

  Ben het helemaal met je eens! Eerst vond ik het maar een raar gedoe, dat Twitteren… Snapte er eigenlijk niet zoveel van, maar sinds ik een eigen blog heb wel! Zo gezellig, je bent nooit alleen en je kunt je lekker overal mee bemoeien haha!

  Leuke website heb je, kwam je tegen op StralendMooi 🙂

  x Ilja

 3. Amber 31 oktober 2010 / 15:58

  Ik gebruik het vooral om even goed mn hart te luchten in een kort maar krachtig zinnetje of iets te vragen wat echt nodig is, dat gaat een stuk sneller dan op een foum o.i.d. 🙂

 4. lois 31 oktober 2010 / 15:58

  WAT een leuk artikel! 😀 Ben het er zeeeeker mee eens, Twitter is geweldig!

 5. Sharr2403 1 november 2010 / 13:00

  Ik hou van twitter, om inderdaad al jouw redenen! Ik vind het ook zo leuk om met tweeties af te spreken 🙂

 6. Laura 2 november 2010 / 15:57

  Another Twitter-addict meldt zich hier 😉 Al ken ik blogpraat dan weer niet, even zoeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.