Aardbei & mango, smoothietime!

Een smoothie met aardbeien en mango, waarom heb ik dat nooit eerder bedacht?! Dit was echt heel erg lekker! Ik kwam een recept tegen in een boekje, deze heb ik een beetje aangepast en dit was echt de lekkerste smoothie die ik ooit gedronken heb. Natuurlijk deel ik het recept met jullie!

De belangrijkste ingredienten van deze smoothie zijn de bovenstaande stukken fruit. Dit hebben we gebruikt om precies te zijn:

 • 8 aardbeien
 • 1/2 banaan
 • Een (redelijk kleine) mango

Dit warem de belangrijkste ingrediënten, deze maken deze smoothie anders dan andere smoothies. Verder kun je zelf bepalen wat je er nog bij gooit. Melk, yoghurt, water, honing, suiker en ijsklontjes zijn allemaal dingen die je er nog bij zou kunnen doen. Wij hebben er yoghurt en een beetje spa & fruit doorheen gedaan (omdat we geen melk hadden).

Spelen met eten… Ik kon het niet laten. Smile!

Ennnnn, blenden maar!

Nog een vrolijk aardbeitje erop en dan is hij helemaal klaar om opgedronken te worden. Hij ziet er lekker vrolijk uit zo, oranje met een aardbeitje!

Zoals ik al zei was dit een erg geslaagde smoothie, deze ga ik zeker vaker maken. Ik drink niet heel vaal smoothies, met standaard fruit vind ik het meestal niet heel erg lekker. Mango is mijn favoriete fruit, dus het is niet gek dat dit een succes  was. Ik denk dat we binnenkort ook maar eens iets met ananas moeten gaan maken, dat lijkt me ook erg lekker! Wat is jouw favoriete smoothierecept?

22 reacties

 1. Esmay 13 augustus 2012 / 14:19

  Oh nom! De kleur ziet er ook zo leuk uit, lekker zomers ^^

 2. Petra 13 augustus 2012 / 14:58

  Ik heb nog nooit mango gehad, haha! Lijkt me wel erg lekker! Volgens mij is ananas niet lekker hoor, in een smoothie. Ik vind het sowieso niet lekker, maar die structuur lijkt me niet echt werken..

 3. Ilse 13 augustus 2012 / 15:11

  Lekkerlekkerlekker, ik mag helaas geen mango en banaan.

 4. Roxanne 13 augustus 2012 / 15:12

  Ik maak wel eens smoothies met banaan-mango of banaan-aardbei… en van de week heb ik er ook een keer meloen door gegooid en bosvruchten. Het is erg lekker en makkelijk te maken en ik vind het heerlijk als ontbijt, omdat ik het moeilijk vind om ‘s morgens te eten.

 5. Chantal 13 augustus 2012 / 15:17

  Oh jummie, ik ben gek op mango, aardbei en smoothies!

 6. Anouk 13 augustus 2012 / 15:21

  Heerlijk, heb net nog een aardbeiden smoothie gedronken 🙂

 7. Hester 13 augustus 2012 / 15:36

  Oeeh dit klinkt lekker, niet zo standaard! In je enthousiasme was je alleen niet zo goed bevriend met de ‘n’, je bent ‘m twee keer vergeten; ‘Mango is mij favoriete fruit’ – mijN & ‘Dit ware de belangrijkste ingrediënten’ – wareN. (:

 8. Marah 13 augustus 2012 / 16:47

  Ik hou normaal ook niet zo van smoothies, maar deze ziet er wel heel lekker uit!

 9. Amy 13 augustus 2012 / 17:35

  Oeh ziet er lekker uit! Zelf vind ik heel simpel, banaan en sinaasappel erg lekker.

 10. Debbie 13 augustus 2012 / 18:52

  Ik maak eigenlijk nooit smoothies, maar van de week ben ik wel even bezig geweest ermee omdat ik sinds 8 weken erg op me eten let omdat ik wil afvallen. En mijn eerste smoothie was met yoghurt banaan en sinaasappels

 11. Marieke 13 augustus 2012 / 21:12

  Ik vind smoothies heerlijk ! Maar ben er ook nog nooit op gekomen aardbei met mango te mixen. Deze week maar even naar de winkel om een mango en wat aardbeien te halen. Ben heel benieuwd.

 12. Marcella 13 augustus 2012 / 21:39

  Klinkt heerlijk! Ik maak ze vaak met aardbeien, meloen, banaan of blauwe bessen. Maar mango en aardbei klinkt echt super!!

 13. Marike - LIVWOW.nl 13 augustus 2012 / 23:08

  Weet je wat ook lekker is? Met stukjes bevroren mango, onder andere te koop bij Albert Heijn. Dat is echt lekker als het heel warm is! 🙂

 14. Kelly 14 augustus 2012 / 21:10

  Lekkerrr! Ik heb afgelopen week ook weer een aantal smoothies gemaakt (aardbeien en mango). Onze blender draait overuren hier :p.

 15. Eliza 21 mei 2014 / 22:38

  Heerlijk! Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.