Action Greywash eerste indruk!

Het was een beetje een gek ding, in mijn ogen: Grey Wash… toch wilde ik het proberen. Ik kocht een potje bij Action en filmde mijn eerste indruk!

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Greywash van Action

Ik heb mijn eerste indruk van de Greywash van Action gefilmd! Ik zag het nu al een paar keer in Facebook groepen voorbij komen en het leek me maar een gek spulletje. Maar wel leuk om eens mee te experimenteren! Dus… dat deed ik.

benodigdheden-greywash

Ik gebruikte de Knagglig kistjes van Ikea, een kwast, een verfhouder (hoe noem je zoiets? Ik ben nog niet zo’n klusvrouw) en natuurlijk een potje greywash.

greywash-action-pot-1-liter

Hoe het potje eruit ziet. Ze hebben ook whitewash, maar voor op mijn nieuwe kamer vond ik greywash leuker! Maar whitewash is ook leuk voor wanneer je je hout juist lichter wil maken.

knagglig-ikea

En een kistje van Ikea. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik deze niet hoefde te schuren of te ontvetten. Dat moet je denk ik bij het vernieuwen van je meubelen die je al gebruikt wel doen als je met greywash aan de slag gaat.

voor-en-na-greywash-action

Ennn schilderen maar!

greywash-action

Uiteindelijk ziet een laagje er zo uit. Meerdere laagjes kan ook heel mooi zijn, maar ik ging voor deze look!

greywash-effect-resultaat

Tadaaa! Je zult ze uiteraard in de toekomst ook nog weleens in actie zien, aangezien ze natuurlijk in mijn nieuwe kamer staan!

Wat vind jij van de Grey Wash van de Action? Zou je het zelf gebruiken?

DELEN:

38 reacties

 1. Darina 10 augustus 2015 / 06:39

  Ziet er super uit! Ik wil dit zeker ook zelf proberen! Supertip!

  • Hannelore 5 december 2016 / 11:54

   ziet er geweldig uit hoor en dan lekker goedkoop dan is het leuk om iets te schilderen.

 2. Kelly Caresse 10 augustus 2015 / 07:30

  Wat tof, ik vind het wel een leuk effect geven, gaaf om er een oud kastje of meubel mee op te knappen

 3. Tiffany 10 augustus 2015 / 07:54

  Wat leuk! Ik ben nu ook wel benieuwd geworden naar de white wash. Die zou beter bij mijn kamer passen.

 4. Maike 10 augustus 2015 / 08:37

  Heel leuk! Thanks voor de tip!

 5. Frauke 10 augustus 2015 / 08:46

  Ahh, leuk dat je dit een keer test! Ik heb vorige week nog naar de whitewash staan kijken en was heel benieuwd naar hoe die zou zijn, maar ik durfde ‘m niet kopen. Nu zou ik dat best wel durven denk ik! Ik was ook van plan die IKEA kistjes een keertje een kleur te geven, maar ik denk dat je er nog beter aan zou doen om ze eerst even op te ruwen. Voor dat meer vintage effect, want ik denk dat de verf er dan minder ‘op’ zou liggen! X

  • Lisanne 10 augustus 2015 / 12:21

   Goed idee! Dat ga ik denk ik nog wel eventjes proberen 🙂

 6. Kim | Kimsbloglife 10 augustus 2015 / 09:13

  Leuk gedaan! Ik vind de kistjes ook heel leuk op tijdschriften of zo in te leggen! 🙂 Je brengt me op een idee, ik ben m’n kamer namelijk ook aan het herinrichten en heb allemaal witte meubels gekocht, alleen heb ik nog een Kallax kast van de ikea in een lichte houtkleur die ik misschien nog wit wil, daar kan ik misschien wel de whitewash voor gebruiken! Voor een pot verf van een merk betaal je al snel €50 dus €3-4 is echt geen geld!

 7. Margot 10 augustus 2015 / 10:01

  Leuk effect! En fijn dat Action dit soort dingen verkoopt!

 8. Britt 10 augustus 2015 / 12:21

  Wow die werkt wel heel erg goed! Bij mijn volgende Action shoprondje ook maar eens in mijn winkelkarretje deponeren ;).

 9. Desiree 10 augustus 2015 / 13:47

  Ziet er leuk uit. Ik ga eens even op zoek naar die kistjes.

 10. Godelieve 10 augustus 2015 / 15:17

  Het geeft wel een heel leuk effect zo!
  Ook leuk om oude meubelen een make over te geven.

 11. Harriët 10 augustus 2015 / 19:09

  Haha ik vind dit soort dingen juist helemaal niet leuk (insert aapje met handjes voor z’n ogen emoji)
  Ik ben toch meer van het strakke en ik zou ze zelf dan ook helemaal verven (maar wel met die tint grijs, want die vind ik weer heel mooi!).
  Zijn wel echt hele leuke en handige kratjes trouwens! Als ik er ruimte voor had, zou ik ze ook halen.

 12. Susanna 10 augustus 2015 / 22:40

  Ik heb de whitewash geprobeerd. Die werkt ook leuk.
  Had n.l. oude donkere dienbladen uit de kringloopwinkel gekocht die wel een licht tintje konden gebruiken.
  Ook dan zie je de verfstreken van de kwast, maar dat is juist de bedoeling.
  Het mag best wel wat old zijn.

  • Neeltje 10 november 2017 / 16:50

   Ik las als tip op internet dat je het beter met een schone zachte niet pluizende doek kan aanbrengen. Alsof je je schoenen poetst. Dan zie je de strepen van de kwast niet. Glad hout kan je even flink op schuren tegen de richting in, dan trekt de white wash mooi in de nerven. Ik ben benieuwd, ga het dit weekend proberen

 13. Margreet 11 augustus 2015 / 16:05

  Leuk geworden. Top.

 14. Swaen 11 augustus 2015 / 20:12

  Leuk effect! In het vervolg is het misschien wel beter om het hout/oppervlak te ontvetten met bijvoorbeeld St Marc. Dan houdt het zich vaak mooier.

 15. soraya 20 oktober 2015 / 08:36

  Wij hebben de meubels geschuurd en White wash en Grey wash gebruikt. Super mooi geworden. Ziet er echt goed uit. Nu vraag ik me af… weet iemand of je het ook zou kunnen aflakken? Want het is nu totaal niet beschermd tegen krassen

  • h.boot 23 november 2015 / 12:22

   met hardwax oilie van Osmo

  • Elles 24 oktober 2016 / 13:35

   Transparnant spuitlak, ook te koop bij de Action en glimt niet!!
   Heb mijn aardappelkistjes-kast hiermee gedaan.

 16. Kim 10 mei 2016 / 13:20

  Ik persoonlijk denk dat het mooier was geworden als je met doek had afgewreven. Beits hoor je niet te lakken met kwast. Maar met een doek af te drogen. Klinkt vreemd misschien maar dan komt de verf er niet op te liggen… nu lijkt het half gelakt zeg maar. Misschien proberen waard. Wij hadden in begin ook zo met kwast gedaan. Nu gaan we keer met doek proberen!

  • Lisanne 10 mei 2016 / 16:08

   De volgende keer met een doek of sponsje oid proberen inderdaad! Hoewel ik nu ook wel tevreden ben, stoor me er niet zo aan. Maar het had beter gekund, hihi.

   Succes met proberen, denk dat het mooier wordt inderdaad!

 17. Saskia 22 augustus 2016 / 10:35

  Kan dat ook voor buiten?

  • Sarah 6 april 2017 / 15:16

   Ja, ik vraag mij ook af of het voor buiten ook kan?

 18. Coen 24 november 2016 / 09:31

  Wel heel netjes gedaan. Ziet er op zich netjes en goed uit. Zelf hou ik echter meer van de pure houtkleur, dus zonder iets van verf er op, hooguit een laagje blanke vernis

 19. Jelmer 17 oktober 2018 / 20:17

  Ik ga mijn zelf gemaakte stijgerhout bed met grewach schilderen

 20. Sandra 3 februari 2019 / 16:51

  Ik ben bezig onze houten trap kaal te schuren en wil deze behandelen met grey wash.
  Iemand daar ervaring mee ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.